Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Dec 8 2005, 09:50 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 12 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 87,632 |
Megnyitjuk ezt itt, akármi is legyen. Üdvözöljük a megújult háziállat fórumon. Írjon, csevegjen, válaszoljon!
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 8 2005, 09:52 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Lehet kedves és szép, nekem borsódzik tõle a hátam...:kuty
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 25 2005, 08:18 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A csótány undorító, de jófej!
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 26 2005, 08:15 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nem is undorító. Nekik meg lehet, hogy mi vagyunk azok...
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 16 2006, 01:01 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ez a fórum sztem nem azért jött létre, hogy bármien etikai,vagy filozófiai kérdéseket vitassunk meg a csótányokkal kapcsolatban.
Külömben is tök mind1 hogy kinek mennyire teccenek vagy nem ezek az állatok, mivel az egyik leg õsibb rendet képviselik és nem hiszem, hogy hamarabb eltûnnének a földrõl mint az ember.
Egyébként a rend képviselõi hazákban is megtalálhatóak, több honos és 3 betelepített faj él Mo.-on:
a honosak közül 2
Blatta orientalis-közönséges csótány
Ectobius lapponicus-lapp erdei csótány
a 3 nem honos
Blattella germanica-német csótány
Blatta americana-amerikai csótány
és a konyhai csótány aminek a tud nevét pill. nem tudom.
Ezek mind1ike jól beválhat eleségállatként,mivel tartásukhoz nem szükséges nagy szakismeret és helyigényük is csekély.
:)))
Üdv.:Tyto
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 16 2006, 01:03 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Javítok bocsi: a betelepített helyett behurcoltat akartam írni.:roff
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 18 2006, 10:02 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A konyhai a Blatta orientalis, az amerikai pedig Periplaneta americana. Erdei csótányból meg nálunk is sokféle van.;roff
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 18 2006, 01:40 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nem azt írtam hogy a nálunk honos csótányok hanem:"a honosak közül 2",sajnálatos módon a neten csak ennyi van.Pont ezért kéne ilyen fórumokat csinálni, hogy ne terjedjen a sok hülyeség!
Már így is elég teret hódított magának.
Ezeket a latin neveket meg nem fejbõl vettem (http://ecol1.bio.u-szeged.hu/~rendszertan/ROVAR1.htm), de ha már ez is rossz akkor mit szólnátok ehez?:
http://www.kartevomentesites.hu/csotany/
...
De én legalább próbálkozok.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 19 2006, 09:57 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ezen most sírjak vagy röhögjek?! Mármint a második címen...
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 19 2006, 09:59 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ha feléjük Madagaszkárt úgy hívják, hogy Amerika, akkor váljék egészségükre! A többit inkább felejtsük el.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 24 2006, 08:46 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
a csótányok undorííítóóóóóóóóóóóóóóóóóak!!!!!!!!!!!4:hal
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 25 2006, 10:14 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nem undorító. Amit csinál, azért teszi, hogy életben maradjon. Szerintem az ember sokkal undorítóbb doldokat csinál, olyat ami egyébként nem is létszükséglete.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 25 2006, 08:14 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
1.: Ha valóban így gondolkodsz, akkor miért
nézed meg a topicot?
2.: Egy undorító dolgot mondj?!( a csak nem
válasz)
|
|
|
|
Nov 18 2006, 05:49 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 62,686 |
Helló!
Nemrég költöztem fõiskola végett kertesházból, lakásba. És az elsõ napok valamelyikében, egy nagy sötétbarna bogarat fogtam (a nyitott ablakon bemászott). Mivel állatbarát vagyok így nem akartam megölni. Ezért egy üveg edénybe fogjul ejtetem. Neten rákerestem, és igaznak bizonyult az elõzetes elképzelésem, miszerint amit fogtam az egy csotány. Láttam már korábban is csótányt, de azok mindössze 1-2 cm hosszúak lehettek. Ez pedig cca 7cm a csápjaival együtt. Most már több mint, 2 hónapja tartom úgy mint, (kis tulzással) egy "házi állatot". Lekvárt és egyéb növényi háztartási hulladékot adok neki. Kivítel a paradicsom.( Állítólag attól megpusztulnak.)
A kérdésem a következõ: Hordoznak-e a csotányok valamiféle mikroszkópikus károkozót ( baktériumot, vírust)? Vagyha ideiglenesen hordoznak is, azokkal az elõhelyükön fertõzödnek meg. Így az én álltalam tartott veszélytelen avagy nem? Mivel nem tudom a nemét meghatározni, így attól tartva, hogy az estleges feromonjai, potenciális csotány célponttá válltoztassák a lakásom, ezért "filterrel" zártam le, a csotány terráriummá avanzsált 2L "beföttes" üveget. :) Mellesleg jegyzem, hál 'sten azóta többel nem találkoztam. :mu
üdv:
deter
|
|
|
|
Mar 23 2007, 09:56 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 63,293 |
a csótányokról bövebben itt: http://gusztustalan.uw.hu
|
|
|
|
Mar 23 2007, 12:46 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 63,294 |
ez a csótányos oldal elég durva.mennyire nem cserélnék a csajjal.:nyusz
|
|
|
|
Mar 23 2007, 01:57 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 63,293 |
hát jól megcsinálták és elég ütõs lett a vége :)))
|
|
|
|
Mar 23 2007, 02:10 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 63,294 |
tegnap este nem tudtam aludni úgyhogy leugrottam a keletihez ,hogy ruletten megjátszam a szerencsémet.gondoltam ha vesztek csak kiborulok rajta annyira ,hogy lefeküdjek aludni,de aztán nem így lett...nyertem és elmentem egy kocsmába ahol hulla részegre ittam magam.találkoztam egy lánnyal és minden a lehetõ legjobban alakult :D amikor(hatásszünet') felmentünk a lakásába és mindenféle pókjai voltak. De nekem fóbiám van az ízeltlábúaktól ,úgyhogy gyorsan tettem a dolgom és húztam is el.mi ebbõl a tanulság?inkább ma egy csótány mint tegnap egy pók.
belinkelem én is ,hogy akik nem annyira pókosak azok most ingyen becserélhessék egy csótányra.
http://gusztustalan.uw.hu
csótánykodni,csótánykodni erre-erre csak tessék csak tessék... ;brekk
|
|
|
|
Mar 23 2007, 02:11 PM
Létrehozva:
|
|
|
hát jól megcsinálták és elég ütõs lett a vége :)))
|
|
|
|
Mar 23 2007, 02:12 PM
Létrehozva:
|
|
|
ejj de miért irta be mégyeszer? :D
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 08:20 AM |