Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Sep 4 2003, 10:18 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Réka!
Nekem 1997 óta van egy édes ékszerteknősöm, Herman. Imád a szikláján napozni repülős pózban, nagyon szereti a meleget és a fényt! Mindenképpen kell a száraz rész a Te tekieidnek is. Kell valami, amire kimászhatnak egy kicsit pihizni. Tegyél be nekik kilépőt vagy nagy köveket!!
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 6 2003, 09:58 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Van egy kisteknősünk (három nagyobb mellett, de külön akváriumban) és egy hete begyulladt mindkét szeme, alig tudja kinyitni, nincs étvágya. Kamillázzuk és igramid kenőccsel kenjük. Ha van hasonló tapasztalatod és hasznos tanácsod kérlek válaszolj. Köszi.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 8 2003, 07:07 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Az én kis állatom két hetes és sajnos egy buta figyelmetlenség miatt nyitva lett rá hagyva az ablak. 19C°-os volt a víze és a kis teste is hideg volt. Vajon megfázott? Enni evett, úszik és mozog. Hogy lehet észrevenni, ha beteg? Kérlek segítsetek!
Köszi V.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 8 2003, 01:56 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Dávid!
Olvastam, hogy a teknősöd szeme beteg, én azt hallottam erre a betegségre direkt van teknősnek való szemcsepp.Minden állatkereskedésbe ahol teknőst lehet kapni megtalálható.Amúgy nekem már kettő van, anyukámtól kaptam ma egy másik sárgafülü ékszerteknőst.Kicsit még tartanak egymástól, de remélem hamar összeszoknak.Sziasztok,írjatok.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 9 2003, 01:23 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kérlek segítsetek! A kis teknősöm hasi páncélja puha. Az vajon baj? Az email címem verus@freemail.hu Kérlek valaki írjon és segítsen. Nem szeretném elveszíteni. Vigyem állatorvoshoz?
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 11 2003, 04:19 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Verus!
Én úgy tudom, ha a teknős páncélja kezd puhulni napoztatni kell.Nálam bevált.Igaz csak a háti páncélja puhult egy kicsit,de az rendbe jött.Egyébként ha rendesen eteted/én heti menüt adok neki, ami minden nap más és ilyen néven islehet venni/és még kap Aqva-FOOD navü vitaminkeveréket ami teknősök és hüllők számára való akkor azt mondták nem lehet semmi baja.Amikor az uj tekimet vettem, ott azt mondták próbálkozhatok banánnal,almával,és salátalevéllel is.Persze szigorúan csak ha megeszik.Erőltetni nem kell.De, ha két napig nincs változás, szerintem vidd el orvoshoz.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 14 2003, 09:19 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Tudja valaki miért harapdálják egymást, évek óta együtt élő teknőseink? (Hím és nőstény példányok.) A hím gyakran agresszíven kergeti a nőstényt.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 16 2003, 12:20 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Hali valaki tudja,hogy a teknősöm miért ad ki fura hangokat pl.:Kvakk
az elmúlt 1 év során jelent meg ez a tulajdonsága.már 5 éve vannak teknőseim
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 18 2003, 05:13 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Help!
ha valaki tudja hogy miért eszi a tekim a kavicsokat és hogy ez baj-e, örülnék ha irna nekem mailt. köszike szépen! doki mondta ami bemegy az ki is jön, de én aggódok érte. :-(
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 19 2003, 07:26 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Prutyka!Én épp most olvastam,hogy nem baj,ha a teknősök kavicsokat esznek és,hogy ajánlott kis kövek berakása az akváriumba,mert azért nyeli le,mert nincs foga és ezzel segíti emésztését.Remélem valamit tudtam segíteni!
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 22 2003, 11:33 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Vettem egy sárgafülú ékszerteknőst! Azt olvastam hogy az etetés meglehet oldani külön lavorban.Nekem mégsem eszik ilyen modon?A másik kérdésem hogy kialakitottam egy jo kis környezetet kis szigettel de mégsem mászik ki rá?Tud nekem valaki segiteni hogy mit csinálok rosszul?
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 24 2003, 12:30 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok.. szombaton kapott a lányom egy icipici ékszertekit, és azóta láthaóan egy falatot sem evett, kezdek nagyon aggódni, mi lehet a baj?
Szívmixet és aqua food-os kaját javasoltak neki amit meg is vettünk de hozzá sem nyúl.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 25 2003, 12:34 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Huginak (aug.29-i hozzászólásra): Ha a teknős (ill. bármilyen állat) beteg (méghozzá ilyen látványosan), állatorvoshoz kell vinni. Ha ezt valamilyen oknál fogva nem tudod vállalni, akkor inkább ne tartsál állatot.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 25 2003, 12:41 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Dorkának (aug.30): Nálam hat éve él az egyik ékszerteknől mindenféle szűrő berendezés nélkül. Lehet, hogy így gyakrabban kell a vizet cserélni, de nem veszem észre, hogy különösebben igényelné a szűrőt.
Katának (szept.1.): Tegyél fel kérdéseket, és aki tud, szerintem válaszol majd.
Veronika: A betegség legfeltűnőbb jele a viselkedés megváltozása. Ha eszik,úszik és olyan, mint eddig, akkor valószinűleg nincs baja.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 26 2003, 09:59 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Köszönöm a segítségeteket, a tekim a jelek szerint nem beteg, ugyanúgy eszik, úszik, mint eddig. Már a páncélja sem puha, de viszont azt vettem észre, ha mérges harap. Mit gondoltok erről?
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 28 2003, 09:01 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Nekem nem sokára lesznek teknőseim és nem tudom hogy egynemű vagy kétneműeket tartsak.(verekednek-e az egynemű takik?)
Köszike!
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 28 2003, 09:02 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Bocsi! Tekik nem takik.
Hello
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 28 2003, 11:10 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves plimplim!
Azt szeretném tőled megkérdezni, hogy minek nevezted el a teknősödet.Az enyémek neve Teki és Marci. Szia Dorka voltam Miskolcról.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 29 2003, 01:01 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Legyen szivas írja meg valaki hogy kell e az akváriumba (teknös)
levegöztetö!
ha lehet az e- mail címemen!
Elöre is köszönöm!
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 29 2003, 01:06 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
help!
valaki tudne nekem egy kis ár beszámolót tartani nekem a teki és a költésgekről
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 08:13 AM |