Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Jan 20 2004, 09:28 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kata: ugy általában a kigyók nemét szondázással lehet megállapitani. (egy tompa fémrudat nyomnak fel a kloákába, és megmérik, hogy meddig lehet benyomni.)Ez szerintem hagyd.
Inkább: idösebb állatoknál: a hímeknek általában hosszabb a farka (meg ugy általában az állat is.), és egyenletesebben megy át.
Nöstényeknek rövidebb a farka és hirtelen vékonyodik.
jah.. királysiklónál elvileg a nöstény a hosszabb.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 21 2004, 08:53 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
köszi
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 23 2004, 10:57 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
szeretnék valami módon hozzájutni egy vörös gabonasiklóhoz, vagyy egy erősen vörös-narancs mintázatúhoz (hím). Egy dögös, kissé házsártos nőstény megosztaná vele terráriumát. Ha tudtok ilyet, az emilemre írjatok, ritkán járok ezen az oldalon (safedive@ax.hu).
Köszi!
Miki
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 25 2004, 11:24 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
állatkereskedés tulaja mondta hogy van foga a gabonasiklonak és ha megharap, jol öszeszúrkál.igaz ez???1 hete vettük,3 éves.Ha nincs foga és megharap,mennyier erös a szoritása, Köszi!ha rázza a farkát mit jelent?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 26 2004, 06:53 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Bocs, helyesbítek: gabonasiklónak nincs méregfoga. Amúgy vannak pici fogai, de azt csak az áldozat szájában való rögzítésére használja. Nem tudom mekkorát harap, mert egyelőre nyugis volt.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 28 2004, 09:36 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Baby gabonasiklót vásárolnék.
06-30-4508197
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 30 2004, 08:34 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
volna egy óriási problémám! nem ehhez a rovathoz tartozik ,de sürgösen kellene nekem információ,vagy honlapcím ahol található
achát csigákról.(etetés szaporodás, ideális életkörülmény!)
elöre is köszi!
e-mail:thurntomi@freemail.hu
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 31 2004, 07:45 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
JÓL SZOKOTT-E ÁGAKRA MÁSZNI?
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 2 2004, 03:05 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szeretnék venni egy gabonasiklót,de az anyukám kijelentette,hogy kígyót be se hozhatok a lakásba,mert szerinte büdösek.Ez tényleg így van?A másik,hogy kéne 1-2 ötlet a sikló mellett,hogy megkedveljék a szüleim.Előre is köszi!
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 2 2004, 06:49 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szerintem nem büdösek... Mondjad, hogy nyugis állat, nem harap, nem hangos, és ha kell pusztítja az egereket. (macska helyett...).
Én amugy az első siklót csak úgy hazavittem, nem kérdeztem meg az ősöket.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 3 2004, 02:12 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Köszi joe...:) lenne még 2 kérdésem...az 1-ik,hogy a nőstény vagy a hím a "kezesebb"?a másik pedig,hogy hogyan kell takarítani?Mármint....ugye az ideális alom tőzeg meg kéregdarabok földdel keverve,ha jól tudom;és ezt eléggé macerás takarítani...Előre is köszi!
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 3 2004, 06:15 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Én sokáig neveltem gabonasiklókat, és álltalában kerti föld volt bent nekik, de volt, hogy tőzeg, vagy kéreg. Ez változó volt.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 4 2004, 07:47 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Általában a gabonasiklók kezesek...
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 4 2004, 08:09 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Köszi,de arra még nem kaptam választ,hogy hogyan kell takarítani őket?(mennyi idönként...),mert az elég gubancos,nem?
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 6 2004, 05:35 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Én úgy szoktam takarítani őket,: pár napra -ahogy megetetem őket-, szoktak piszkítani és én ezt szoktam kiszedni. Kis darab tőzeget ki kell szedni, ahova oda piszkítottak.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 6 2004, 09:43 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Jaja... bár én csak kb havonta szoktam kiszedegetni a "szart".
Amit ürít általában nem büdös, csak ha félig megemésztett cuccokat pakol ki. Védekezésképpen fosott már le téged Kata? (ha nagyon piszkálom, néha rámüriti a béltartalmát... ami elég büdös)
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 8 2004, 10:22 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kössz az infókat.Nem tudtok vmi jó szakkönyvet?A másik meg az,hogy Szegeden van vmi jó állatkereskedés,vagy esetleg neten hogy lehet ennek utánanézni????
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 13 2004, 06:21 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Könyv?
Benke Zoltán - Kigyók Terráriumi Tartása.
De ha valami kell nyugodtan írjál.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 14 2004, 01:18 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
na nekem az a gondom, hogy anyám azt mondta, hogy inkább egy kutya.. namost ennek nagyon örültem, mert lehet hoyg lesz kutyám, de kéne egy sikló is. mert mindig is szerettem őket. már mindennel próbálkoztam, mondtam, hogy: nem büdösek, mint a hörcsög, nem hangosak, mint más állat, nem szőrözik a lakásban, mint a macska stb. de nem nagyon engedi.. ez miért van? most mi baja van vele?? azt mondta, hoyg minek nekem kígyó nem is mutatja ki az érzéseit stb. de én akkor is szertem őket! most mit mongyak neki??
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 16 2004, 06:11 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok, nem tudjátok, hogy a királysikló milyen időkőzönként vedlik?
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 08:08 AM |