Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Jan 10 2008, 06:47 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 70,670 |
Sziasztok.Ma vettünk 1sisakos kaméleont, Spurit,és nem tudjuk hogy adagoljuk neki a Calcimusc-ot.Mennyi vízhez mennyi Calcimusc kell?? Valaki tudna ebben segíteni?És azt olvastam hogy legalább 4 féle kaja kell neki...tücsök az rendben van,de ti mivel etetitek még?Volt már 1kamim,szegényke meghalt nemrég,mert nem nagyon értettünk hozzá,de mostmár semmit se szeretnénk elrontani a nevelésében!!Kérlek segítsetek!!! Köszönöm!!!
|
|
|
|
Jan 10 2008, 07:30 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 64,394 |
Pont ennek szernek az adagolásáról nincs információm, de többen is azt mondták nekem, a korvimin nevû vitamin és ásványianyag készítmény nagyon jó. A 4 féle kaja nem probléma. Tücsök, sáska, légy, kiaszmoly, rózsabogár lárva, csótány, gyászbogárlárva.... Ha van egy jobb állatkereskedés a környéken, akkor nem problémás a 4 féle takarmány beszerzése. De tudom ajánlani a lentebb má megadott oldalt, a legprofibb a szakmában!!!!!
|
|
|
|
Jan 16 2008, 12:09 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 70,947 |
Sziasztok
Hosszú fontolgatás után, arra az elhatározásra jutottam, hogy szeretnék kaméleont tartani. Utána olvasgattam az interneten a dolognak, mert felelõsségteljesen szeretnék donteni.
Ha valaki tudna segítséggel és tanácsokkal szolgálni, azt nagyon megoszonném
|
|
|
|
Jan 25 2008, 07:40 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 70,670 |
Sziasztok.Arra lennék kiváncsi h a kaméleonunk azért nem iszik fecskendõbõl,mert óránként befújunk neki buborék mentes ásványvizet??
Lehetséges hogy a levelekrõl iszik??
Köszike:tapsi
|
|
|
|
Apr 24 2008, 04:22 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 75,048 |
Szia Florici!!Én azt tanácsolnám,hogyha van rá mód akkor egy belsõ kis tavat vagy szökõkutat érdemes a kis kaméleonnak beépíteni a terráriumba.
|
|
|
|
Apr 24 2008, 04:23 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 75,048 |
ez itatásra nagyon jó dolog lenne.:) :) :)
|
|
|
|
May 3 2008, 08:59 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 75,399 |
Sziasztok.Nekem is van egy 6 hónapos kis sisakos kamim 3 napja.Olvasgatom a tartásáról írt oldalakat de lenne egy-két kérdésem.1. mennyi vizet kell a kamiknak meginni naponta(10 mm fecskendövel itatom,egy a 10 mm egy napi adag vagy többnek kell lennie.Gondolom ez is kami függö de ugy még is.
2.elég gyakran tátogat ez mit jelenthet?Éhes,szomjas?Vagy csak hütti magát ?
Elöre is köszönöm a segítségeteket......és még valami a kereskedönél vásároltam egy bizonyos Sea reptimineral c tipusú vitamin port amibe a rovarokta mártom mielöt megkapja a kamim,ez a por jó?Vagy esetleg ti mást használtok?A válaszokat elöre is köszi Vakari
|
|
|
|
May 4 2008, 01:24 PM
Létrehozva:
|
|
|
szia vakari!szerintem csak hûti magát a kami semmi komoly ha tátog.
|
|
|
|
May 6 2008, 07:18 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 75,399 |
Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Hogyan kell a kaminak adagolni a kalciumot,én Calcimucs-t használok (inekció)felszippantom fecskendöbe és vizzel keverem.A fecskendöm 10 ml.A kérdésem mennyit kel felszipantani a fecskendöbe a Calcimusc-ból?A fele ampulát?Milyen idöközönként kel ezt neki adn?Naponta?Én most napi szinten adon neki 10 ml fecskendöbe keverve vizzel egy fél ampulát.Igy jó?Mert tudom hogy a túladagolás a kalciumból vese betegséget eredményez.Segítsetek,elöre is kösz.Ferekari
|
|
|
|
Jun 7 2008, 08:58 PM
Létrehozva:
|
|
|
hetente egyszer kell adni neki a vitamint,egy fél ampula az elég több nem kell mert valóban a veséjével lehet baja.
|
|
|
|
Aug 22 2008, 08:21 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 80,005 |
Valaki tudan eladó kis párduc kaméleont áron alul?
|
|
|
|
Aug 22 2008, 08:22 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 80,005 |
Valaki tudan eladó kis párduc kaméleont áron alul?
|
|
|
|
Sep 3 2008, 10:18 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 79,802 |
Szia Pety!
Mire goldoltál az alatt, hogy áron alul?
|
|
|
|
| Guest__* |
Mar 25 2009, 02:17 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
hali mindenkinek!én most szeretnék majd decemberben egy kaméleon babyt,UGYE DECEMBERBEN IS LEHET KAPNI és nem is baj az álklatnak ha decemberben vesszük szóval mennyibe kerül egy kaméleon és hány évig él szeretnék mailozni kaméleontartókkal légyszi mielőbb írjatok ide vagy a mailomra címem:varga.kati@profinter.hu
|
|
|
|
Aug 23 2009, 05:58 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 23-August 09 Lakóhely: Bélapátfalva Azonosító: 97,600 |
Szia Mindenkinek !
Már gondolom fél év alatt bőven megvetted a kamit Örülnék, ha megint belendülne ez a fórum- bízom benne, hogy sok kamitartó van, s hogy minél többen írnak Akár képeket is tölthetne fel mindenki ( én már megtettem ) !
Csatolt állományok
|
|
|
|
Sep 18 2009, 04:37 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Topbike Member Hozzászólások: 5 Csatlakozott: 18-September 09 Azonosító: 98,793 |
We had a number of close calls that day. When we rose, it was obviously late and we had to hurry so as not to miss breakfast; we knew the dining room staff was strict about closing at nine o'clock. Then, when we had been driving in the desert for nearly two hours —— it must have been close to noon —— the heat nearly hid us in;[, the radiator boiled over and we had to use most of our drinking water to cool it down. By the time we reached the mountain, it was our o'clock and we were exhausted.,wow gold, Here, judgement ran out of us and we started the tough climb to the summit, not realizing that darkness came suddenly in the desert. Sure enough, by six we were struggling and Andrew very nearly went down a steep cliff, dragging Mohammed and me along with him. By nine, when the wind howled across the flat ledge of the summit, we knew as we shivered together for warmth that it had not been our lucky day. From a distance, it looked like a skinny tube, but as we got closer, we could see it flesh out before our eyes. It was tubular, all right, but fatter than we could see from far away. Furthermore, we were also astonished to notice that the building was really in two parts: a pagoda sitting on top of a tubular one-story structure.,replica rolex, Standing ten feet away, we could marvel at how much of the pagoda was made up of glass windows. Almost everything under the wonderful Chinese roof was made of glass, unlike the tube that it was sitting on, which only had four. Inside, the tube was gloomy, because of the lack of light. Then a steep, narrow staircase took us up inside the pagoda and the light changed dramatically. All those windows let in a flood of sunshine and we could see out for miles across the flat land. replica rolex, If you work as a soda jerker, you will, of course, not need much skill in expressing yourself to be effective. If you work on a machine, your ability to express yourself will be of little importance. But as soon as you move one step up from the bottom, your effectiveness depends on your ability to reach others through the spoken or the written word.And the further away your job is from manual work, the larger the organization of which you are an employee, the more important it will be that you know how to convey your thoughts in writing or speaking. In the very large business organization, whether it is the government, ,the large corporation, or the Army, this ability to express oneself is perhaps the mos do not understand why people confuse my Siamese cat, Prissy, with the one I had several years ago,replica rolex, Henry. The two cats are only alike in breed. Prissy, a quiet, feminine feline, loves me dearly but not possessively. She likes to keep her distance from people, exert her independence and is never so rude as to beg, lick, or sniff unceremoniously. Her usual posture is sitting upright,replica rolex,, eyes closed, perfectly still. Prissy is a very proper cat. Henry, on the other hand, loved me dearly but possessively. He was my shadow from morning till night. He expected me to constantly entertain him. Henry never cared who saw him do anything, whether it was decorous or not, and he usually offended my friends in some way. The cat made himself quite comfortable, on the top of the television, across stranger's feet or laps, in beds, drawers, sacks, closets, or nooks. The difference between them is imperceptible to strangerst important of all the skills a man can possess replica rolex, We had a number of close calls that day |
|
|
|
Jan 18 2011, 12:22 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 18-January 11 Azonosító: 103,630 |
Szia mindenki!
Hátha beindul a fórum... Én kb egy hónapja nevelek egy kis sisakost. Más hüllőket tartok, ő az első kamim. Jól jönne mások tapasztalata is! Az enyém most 2 hónapos. Eszik...rengeteget. Kezdetben Kb 10 db centis tücsköt. Ma pedig ott tartunk, hogy 12 lisztkukacot és 5 db közepes tücsköt eszik. Hatalmas hasa van. Nektek is sokat eszik? Lisztkukacot, tücsköt, gyászbogárlárvát adok neki. A sáskákhoz még kicsi. Már várom a nyarat. Annyi kövér zsíros, hernyót, szöcskét, stb-t fogok neki gyűjteni. Én minden zsákmányállatot kálciumozok. A vitamint egy héten 1-2x. Én napjába 4-5x spriccelem a lveleket, de tartósan nem sikerült még beállítani a páratartalmat. Napközben 31 fokot csinálok nála, éjszaka pedig 20 fokot. Úgy tűnik így jó neki. Csipszel etetem. Teljesen megszokta. Csipesz= evés! :-) Minden etetésnél kap bevizezett rovarokat kálciumos, vagy vitaminos lében, mert azt gondolom, hogy nem iszik eleget. Van, hogy a nedves rovarhoz nem ragad a nyelve, akkor odasétál és elveszi szájjal. :-) Pénteken megyünk Sátorhelyi dokihoz. Ha valakit érdekel leírom mit mondott. Üdv, Kriszti |
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 08:03 AM |