Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Jan 31 2005, 08:29 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kép még mindig senkinek nincsen?
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 1 2005, 04:30 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
holnap, vagy holnapután megyek az uj terráriumért, igyíekszem berendzeni gyorsan, dehát ugye ez moha kérdése is... amint kész fotózom...
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 4 2005, 10:30 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Hali!
Szerintetek honnan szedjek valami jó formájú ágat a terkóba (ami nem rothad szét)? Mert a vasfa nekem kicsit drága...
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 4 2005, 10:34 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Rob és punk, szerintetek sem lehet együtt tartani az unkákat tűzhasú gőtékkel? Mert mirror azt mondta, dehát ha egyszer mindkettőnek jó a szobahőmérséklet és kb. ugyanolyan terkó kell nekik...
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 5 2005, 02:43 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
kédz az új terrárium, igyekszem minél elöbb lefotozni,és felrakni valahova a képeket. Jobb lett minrt gondoltam, sztem nagyon mutatós.
pepe: hm...nehéz kérdés...én sem biztos hogy ki merném próbálni. maximum japán tűzhasúval,az a nagyobb. a keleti tüzhasú gőte kicsi,és ha abbol indulunk ki hogy a legnagyobb unkám egy nagy megtermett dagadt tücsköt,vagy egy testes viaszmolylárvát magába gyömöszöl...hát....és most nem azt akarom mondani természetesen hogy az unka be fogja gyürni a gőtét:) de komoly sérülést tudnának okozni egymásnak sztem. ha abbol indulok ki hogy etetésnél teljes eksztázisban egym ás fejére is ráharapnak néha,hogy a lábakrol már ne is beszéljek...hááááát......kéne keresni egy embert aki megcsinálta már és megkérdezni talán tőle hogy mi történt:)
ui: szereztem mohát is, az ex-tuatarában van most elvileg.(dohány u. 3) nagyon szép, nem penészedik egyelöre, és mutatós. ja, és az egyik hym imád elbújni a moha közé. szal nagyon élvezik az új helyet:)
üdv:punkgolyo
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 5 2005, 04:34 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Köszi punkgolyo! Majd még meglátom...
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 5 2005, 04:56 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Na végre felhozattam apámmal a terkót, és már ki is takarítottam, ugyanis már 1000 éve a pincében volt. Egy baj van vele, olyan nagy, hogy én nem bírom felemelni! Akkora, hogy még én is simán bele tudok ülni! Na mindeggy. Csak azt akartam kérdezni, hogy miféle növényeket rakjak a terkóba (a szárazföld részére)? És hol lehet ezeket megvenni?
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 15 2005, 11:05 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A fotogalériában a hüllök kétéltüek kategoriában van az élö ellenpélda, hogy hogy NE tartsunk unkákat...
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 19 2005, 10:25 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Helló! Nem tudjátok, hogy jó a közönséges virágföld a terkójukba?
punkgolyo: nem fényképezted még le az unkáidat?
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 19 2005, 10:49 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Jónak jó, csak vigyázz mert behordják a földet a testükkel és hamar szennyeződik a víz. a növények szempontjábol meg pláne jó. sajna az agyaggranulátumban nem marad meg a futonövény, ki kellett szedenm
Még nem ,de télleg hamarosan lefotózom öket.:)
üdv: punkgolyo
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 19 2005, 10:50 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
punkgolyo: megnéztem azt a képet, hát tényleg elég borzalmas... De lehet, hogy csak kivették az unkákat egy fényképre...
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 19 2005, 10:53 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Köszi a válaszokat! Majd még lessz 1000 kérdésem, csak most mennem kell! Majd holnap leírom...
Amúgy Neked ? unkád van? Hogy érzik magukat?
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 20 2005, 11:00 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Helló! De mégis, milyen fajta növényeket rakjak be? Van egy csomó tök jó víztűrő növényünk, de anyám azt mondja, hogy lehet, hogy mérgezőek... Lehetséges ez?
És a szárazföldet el kell választani a víztől? Mert én úgy gondoltam, hogy egyszerűen berakom a földet, aztán meg a terkó másik felébe a vizet. Vagy akkor nagyon mocskos lessz a víz?
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 20 2005, 12:21 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
nagyon mocskos lesz úgy, pláne ha nicns asemmi támaszték...gondold csak el a föld begurul a vizbe, nincs semmi ami tartsa
anyukád nem tudja a nevüket azoknak a növényeknek? mert ha tudná utána lehetne nézni neten, vagy virágboltban megmondanák h. mérgezö e vagy sem a növény amit be akarsz rakni.
Igen, nekem unkáim vannak, öt darab, de tavasszal beszerzek még egy nőstényt, és remélem jól érzik magukat. amig képek nicnsenek:
kb. 60literes akvaterrárium, benne a vizszint fölött két kisebb üvegkucko,az teletömve agyaggranulátummal rajta a moha. vasfárol tudnak kimászni a zöldövezetbe,a vízben alul vörös kavics van,háromhetente szívom le a vizet. 40 wattos lámpa világít rájuk felülről, így a víz hőmérséklete is 23-24 fokon van.
Jótanács: etetésnél majd figyelj nehogy megfulaldjanak a tücskök, mert hamár nemélnek nem eszik meg és ottmaradnak az alján,ami ugye nemkívánatos bomláshoz vezet...
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 20 2005, 02:37 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kössz a tanácsokat! :)
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 20 2005, 02:43 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Fontos megvilágítani őket? És ha fontos, akkor egész nap? Nem elég, ha a mellettük lévő terrárium világított, és lámpa helyett inkább vízmelegítőt rakok be? Ja és Te hogy oldottad meg ezt a szföld ügyet? Üveggel el van elválasztva a víztől?
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 20 2005, 05:31 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Igen, a terkó belsö falához van ragasztva két kis üvegkocka lépcsőzetes elosztásban az akvárium teljes szélességében.
szerointem a világítás fontos lenne, mert pl. az enyémeim imádnak felmászni a mohára és sütkéreznek egész nap.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 20 2005, 07:41 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
De azt lehet hogy nem tudom megoldani...
De támadt egy ötletem! Az üveggel való szétválasztást tuti, hogy nemtom megoldani, úgyhogy arra gondoltam, hogy a föld szélét kirakom olyan agyagakármivel, és akkor nem lessz olyan mocskos a víz! :)
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 20 2005, 07:43 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A tücsin kívül mit lehet nekik adni? A fagyasztott kaját nem eszik meg?
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 21 2005, 04:27 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Az agyaggranulátum úszik a víz tetején, ugyhogy ez nem fog bejönni :)
de mielött bármi stabilnak LÁTSZÓ megoldást kitalálnál azt kalkuláld bele, hogy az unkák kb. két nap alatt szérthordják majd a testükkel a földet és ugyanott leszel,mintha simán beleöntötted volna a vizbe. Ezért nem lett nekem se virágföldem. :(
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 08:34 AM |