Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Dec 21 2004, 12:34 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Új faj a weboldalon! Kellemes fórumozást a témában.
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 21 2004, 12:42 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Végre egy bombina!! Ez olyan szépséges állat, hogy még több fotó kellene róla!
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 22 2004, 08:20 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Hajni: Ez nagyon jó fotó, látszik rajta egyszerre a háta is meg a kis narancsszinű hasa is:)
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 30 2004, 05:13 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
punkgolyo, nagy 5let ez a külön topic, unkáid remélem jól vannak!
Enyémek közel 2 hétig nem kaptak rendes kaját, csak szárazat, de túlélték. Most rakom ki őket a lépcsőházba, ott 11-13 fok van, remélem, jó lesz nekik telelni. (Azt olvastam a neten valahol, 14 fok alatt legyenek, az elég hideg .
BUÉK mindenkinek, a bombiknak is:)))
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 31 2004, 09:59 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
mirror: Hát én ugy néz ki nem teleltetek, legalábbis idén, mert i nem teszem a lépcsőházba, aho legyrészt minusz van, másrészt meg boldog boldogtalan járkál ott, kezdve az ex-házmester csöves bátyjával.....:)
Boldog újévet Neked is
punkgolyo :)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 1 2005, 08:50 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Végre unkás fórum! :) De mi az, hogy tüzeshasú unka?? Az a gőte, ami tüzeshasú.
Amúgy unkácskáim meghíztak, remélem, ez csak annyit jelent, hogy jó az étvágyuk. Ugye, nem lesz semmi baja a levelibékáimnak, amiért együtt tartom őket? Arra gondolok, hogy elvileg az unka mérgező...
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 1 2005, 08:54 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Tűzhasú, most nézem, de így sem sokkal jobb. :)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 2 2005, 12:32 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Én vöröshasuként küldtem az biztos:) aleirásban is vöröshasu,itt a forumfejlécen is az, csak a görgetönen tüzhasu:)
hát az unkák akkor termelnek mérget, ha megtámadják öket.ilyenkor vetik hanyatt magukat(unka-reflex). nemhinném hogy gond lenne. Bár néhány levelibéka megeszik más békákat, de gondolom azok csak a nagyobb fajták.egyébként nemhinném hogy gond lehet.Ha abbol indulunk ki, hogy én a westendben vettem a békákat, ahol több mint két honapja egy black molly uszkált közöttük, és tulélte, akkor nemhinném hogy egy levelibékára nézve ártalmas lehet ez a méreg, ha egyáltalán arra kerül a sor, hogy kiválasszák.
Milyen levelibékákról van szó? Kíváncsi lennék hogy rendezted be, biztos szép. Ha tudsz fotot küldeni róluk akkor lécci küld az emailemre:)
punkgolyo@freemail.hu
elöre is köszi:punkgolyo
ui:nekem is van néhány igen távoli, és rosszul sikerült fotom:)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 3 2005, 12:55 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
punkgolyo: sajnos még nagyon kezdetleges a terráriumuk, tavasszal szedek majd hozzá mohát. Egyelőre csak annyi van, hogy két helyre tudnak kimenni szárazra, ami sima virágföld, átnedvesedve. Itt kapják a kukacot. A vizes rész alatt kavics van, és a vízben áll egy faág. Szóval a növényesítés még várat magára, de meglesz az is, remélem. Te mit tudnál még ajánlani a mohán kívül? Ami a nedves földben nem rohad el, olyasmire gondolok.
Ja, kép: melóban nincsen, csak otthon, de megoldjuk. :)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 3 2005, 12:56 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Majdnem elfelejtettem: nem tudom, mi pontosan a neve ennek a levelibékának, de nem a magyar levelibéka, hanem talán amerikai, ha jól emlékszem. Majd ennek is utánanézek.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 3 2005, 01:12 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
WildRose: szerintem a moha a legmutatosabb, és a legjobb is. Tertmészetesen hat. Azt mondtad a levelibékák együtt vannak velük. Nekik van valami növény kimászni? Én általában ugy sztoktam egy fajt betájolni magamnak, hoyg a googleban képkeresést csinálok, és beirom a latin nevet. Hyla cinera- ez pl. amerikai levelibéka.nézd meg ezt:)
a fotókat várom:)
ja és mióta vannak bombináid? nekem szeptember vége óta, de úgy gondoltam jó lenne egy iylen fórum, csak lennénk páran rá:)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 4 2005, 12:23 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
WildRose, a tenyésztett és fogságban nevelt unkák nem igazán mérgezőek, mondjuk nyalogatni nem tanácsos őket (régen az NDK-ban a csóróbb fiatalok úgy narkóztak, hogy lejártak a folyópartra GŐTÉT NYALOGATNI, ez nem vicc!!!), de a leveliket nem fogják megmérgezni, ha egyébként békén hagyják egymást, amiben én nem nagyon bíznék...
Enyémeknek egy jó kis fatörzs a szárazhelyük, azon van moha, és két vizesedényben tappanccsal az üvegre erősítve olyan növények, amik vízben megélnek (zöldike meg vitorlavirág, naqgyon szépek, a vízben meg néhány gömbmoha, azokon szertnek a brekuszok gurigázni. Az úszó vízinövényeim mindig kipusztulnak egy idő után:(
Üdv az unkáidnak:)))
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 4 2005, 08:34 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
mirror: az úszó növények nekem is mindig elpusztulnak. illetve egyre kissebbek lesznek...a nagy levelek mindig eltűnnek, és maradnak a kicsik. pedig oylan nagyon voltak amikor vettem őket,hogy két unka is elfért rajtuk.mostmár maximum csak egy ebihal férne le:(
Szülinapomra kapok polcot,mert mániákusan rákattantam a teknőstartásra,és úgy gondoltam,hogy akkor már az unkáknak is csinálok kicsit természetesebb helyet. majd beszámolok,hogy alakul a dolog, meg ha akarjátok fotókat is küldök majd:)
üdv:punkgolyo
ui: azért ettől a gőtéstől most leestem a székről...:DDDDDD
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 7 2005, 01:40 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A levelibékáimnak én azt a jó kis faágat szántam, de ők le sem jönnek az üvegfalról... Csak enni persze. Meg néha csak úgy is, de szinte állandóan az üvegen csücsülnek. Az unkákkal még eddig nem vesztek össze, nem vettem észre, hogy gond lenne, amiért együtt vannak. Unkáim most nem rég vannak, de volt már korábban is rövid ideig. Nem vagyok nagyon tapasztalt, sőt. A gömbmoha nagyon jó ötletnek tűnik! Nekem csak a halaknál van, de amint tudok, teszek a békákhoz is. És zöldikét is, ami most az anoliszoknál van.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 7 2005, 04:48 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Na megrendeltem az uj terkót. elvileg moha boritásu lesz a talaj a szárazulaton, meg talán bromélia is lesz benne. Na majd ha kész többet irok róla, meg le is fotozom.
punkgolyo
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 11 2005, 08:55 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Hellósztok! Én is akarok k. unkát tartani, és azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy Ti mekkora terráriumban tartjátok őket?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 11 2005, 10:13 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Pepe, az unkák csoportban szeretnek létezni,
háromnak(két lány egy fiú)elég egy kb 50x40x40-es , nálam öten laknak 65x50x30-ban (ekkora volt a polc:))A szellőzésre gondosan ügyelj, ha lehet, a vízszint felett legyen lukacsos hely az egyik oldalán, plusz a tetején.(A víz kb 10-12 cm, száraz rész kb 1/3 terület.) A lyukak méretére vigyázz, mert ezek irtózatosan tudnak szökni, és soha többé nem jönnek ki a szekrény mögül! Szeretnek úszkálni is, meg a szárazról (sima kő, fatörzs) nagyokat csobbanni a vízbe. Búvóhely is kell nekik. Szerintem keress utána itt a neten is!
Üdv!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 12 2005, 02:52 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Helló! Kössz a tanácsokat mirror! Anyám talált nekem a pincében egy akváriumot, 100 l-s. Ebben szerinted tarthatok együtt 2 unkát és 4 t. gőtét?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 12 2005, 06:18 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Pepe, nem tudom, megférnek-e együtt, de a gőtének hidegebb víz kell, annyit tudok. Talán van valaki, aki próbálta már - én nem tenném.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 15 2005, 10:55 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
uh....még egy hét amig elkészül...:(
ma este pedig nemtudom mi lelete öket, de nagyon zajosak voltak....pedig mostmár kicsit pihenőüzemmódban vannak egészen az uj terkó elkészültéig.nincs világitás,ezáltal ugye a viz sem melegebb, és ahelyettt hogy nyugiban lennének, teljesen felélénkültek:)
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 08:33 AM |