IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

8 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Szakállas agáma
Guest__*
hozzászólás Jun 9 2004, 08:03 AM
Létrehozva: #1

Guests

Új jövevény a Háziállat Online-on a szakállas agáma.
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 22 2004, 12:20 PM
Létrehozva: #2

Guests

Van egy kb.23-24 cm-es agámánk és mostanában nem nagyon iszik. Azt mondták ez nem nagy probléma, de egy ideje furcsán megy. (Huzza hol az egyik, hol a másik lábát.) Ha valaki tud segíteni, kérem adjon ötletet, hogy mi baja lehet. A tücsköket, salátát, stb. természetesen vitaminozzuk és kálciumozzuk is. Előre is köszönöm!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 3 2004, 09:06 PM
Létrehozva: #3

Guests

Én a mult hónapban keresgéltem különböző fórumokon, mert láttam néhány nagyon édes bébit az egyik diszállatkereskedésben. Majdnem elcsábultam, de előbb tanulmányozni akartam az igényeit. Sajnos nem való nekem, nagyon helyigényes, de kiváncsi vagyok miket írnak a fórumosok.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 3 2004, 09:16 PM
Létrehozva: #4

Guests

Ja még el akartam mondani, hogy megkergült a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszter. A gazdasági haszonállatok tenyésztéséről szóló törvény hatályát kiterjesztette az "egyéb állatfajok tenyész és haszonérték növelése céljából történő tenyésztésére". No már most a törvény definiálja a törvény hatálya alá tartozó "tenyészállatot". Eszerint az olyan állat, melynek törzskönyvét az állam által elismert tenyésztő szervezet vezeti. Akkor most mi az "egyéb"? Halainknak, gőtéinknek , leguánjainknak sem törzskönyve, sem tenyésztő szervezete. A kutyák és macskák nemzetközileg elismert törzskönyvét közönséges társadalmi szervezet pl. a kutyánál a MEOE vezeti. vannak ugyan tenyésztő szervezetek, de ezek "államilag hitelesített, papírjait a kinológiai világszervezet nem ismeri el, így forgalmi értékkel nem bír. Akkor találós kérdés: ha az első fordulat nevesíti a gazdasági haszonállatokat (ló, marha , serés, baromfi stb), a második fordulat a vadászható állatfajokat, akkor kire gondolt a miniszter úr az egyéb állatfajok vonatkozásában. Csak nem akarja ellenőrizni, ki, kitől petézik, ikrázik, eleven szül az akváriumainkban?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 7 2004, 01:23 PM
Létrehozva: #5

Guests

Az kéne még hogy törzskönyv kelljen minden egyéb állatnak is. A Kedves Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszternek biztosan nincsenek kisállatai. Akkor nem találna ki hülyeségeket!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 8 2004, 09:17 PM
Létrehozva: #6

Guests

Mazy. Ő a 105 éves Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének a törzskönyvezési jogára vetett szemetr. A tahó elfelejtette elolvasni az Alkotmány 2.§ (1) bekezdést és a jogalkotásról szóló törvény 12.§. (1) bekezdést, mert akkor tudná, hogy jogszabály alkotással vagy hatályon kívül helyezéssel a kihírdetés előtt fennáló magatartást nem lehet jogellenessé nyilvánítani. Ez a jogállamiság garanciája. Őt éve folytat az FVM magánháborút a legrégebbi társadalmi szervezet ellen, mert államosítani szeretné a törzskönyvezést. Az sem zavarja, hogy annak nem lenne nemzetközi értéke.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 19 2004, 08:43 AM
Létrehozva: #7

Guests

Elindult a Hónap Szépe rovatunk! Bárki feltöltheti kedvence fényképét, melyre olvasóink kedvük szerint szavazhatnak. A szavazatok alapján a hónap végén megválasztjuk Miss/Mr. Júliust. Kellemes képnézegetést!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 1 2004, 11:06 AM
Létrehozva: #8

Guests

Sziasztok!Nekem is van egy szakállas agámám,és már hetek óta csak egy helyben fekszik nem nagyon van étvágya és nem is iszik.A terráriumában kellő a hőmérséglet,és fogalmam sincs mi baja lehet. Ha valaki tud ezügyben segíteni,üzenjen nekem az e-mail címemre:misskgb@kgb.hu Előre is köszönöm

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 4 2004, 05:19 PM
Létrehozva: #9

Guests

Vörös agámával kapcsolatban minden érdekel

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 11 2004, 03:46 PM
Létrehozva: #10

Guests

Sziasztok! Sokan rendesek, fel akarnak készülni, de nem találnak megfelelő irodalmat az adott állat terén... Javaslok pár oldalt: www.terrarium.hu www.terrarisztika.hu www.madarpok.hu www.iguanainfo.uw.hu általában www.hullo.lap.hu ezeket érdemes böngészni, lehet találni tenyésztőket, meg véleményeket a különböző boltokról... A www.lakatlansziget.hu -n a terrarisztika szobában többnyire okos felkészült emberek vannak, velük érdemes konzultálni...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 18 2004, 10:27 AM
Létrehozva: #11

Guests

Sziasztok!!!!!!! Most hétvégén ha minden igaz lesz egy szakállas agámám.Már mindent tudok róla de ha netán valaki tud újat mondani szívesen meghalgatom. Tudok sokféle vitaminozást etetést hőfokot .Ja és honnan lehet takarmánymeszet beszerezni? Köszi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 19 2004, 06:01 PM
Létrehozva: #12

Guests

Amit a szakállas agámáról tudni illik! Ajánlom figyelmetekbe honlapomat!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 21 2004, 08:47 PM
Létrehozva: #13

Guests

Megvan a szakállas agámám.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 20 2004, 01:21 PM
Létrehozva: #14

Guests

hi Gekkó tenyésztőt keresek. aki tud írjon,(and1headache1@hotmail.com)pontosan még nem tudom milyet akarok úgyhogy mindenki írhat ide is és az e-mailre is üdv Andris

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 17 2005, 05:06 PM
Létrehozva: #15

Guests

Sziasztok!Nekem 3 éve van egy sz. agámám, Rómeónek hivják..amugy kislány :-) Nincs vele semmi baj, amiatt irok, hogy az ilyen állatoknak általában hány utodja születik?? Mert mostanába szoba került az hogy párositani kéne... Aki hozzáértő, legyen szives válaszoljon! Előre is köszi!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 24 2005, 08:15 PM
Létrehozva: #16

Guests

Szia Kriszti egy agama kb 25 tojást rak és szerintem 10 kikel.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 25 2005, 02:30 PM
Létrehozva: #17

Guests

sziasztok nekem is van szakállas agámám egy 32cm-es nőstény és megvételre érdekelne egy hozzávaló 30-35 cm-es hím ,lehet szó örökbefogadásról vagy cserére van egy 40x30x30 as terráriumom telefonszámom 06-20-985-5445

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 1 2005, 03:29 PM
Létrehozva: #18

Guests

Sziasztok, tervezgetem,hogy vegyek egy szakállas agámát, mert nagyon beleszerettem. Kérdés:mennyibe kerül ennek az állatnak a fenntartása? Mi van ha az én terráriumom max mérete 100x50x50 lesz (ennyi helyem van csak). Vehetek 1 állatot is, azt olvastam, hogy párban kéne venni. Mi van ha késöbb szerzem be a másikat ha mindenképpen kettő kell.Köszi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 2 2005, 04:12 PM
Létrehozva: #19

Guests

Szia BZoli!!! egy állat attól függ hol veszed szerintem átlag 16 ezer forint amit olvastál az hülyeség mert nem muszáj eggyüttartani őket nem társaslények persze sok van amenyik szereti de egyedül is jól érzik magukat ha foglalkozol velük egy 32 cm-es agáma tartása heti 1000 forint (nekem) 4 tücsköt és 3 gyászbogarat eszik egy nap vagy kiegészítem salátával fontos a zöldség neki és a vitamin por is meg d3 vitami is,kell talajfűtő és minimum egy 60 wattos spot lámpa! Legyen a terkóban sok kiülésre alkalmas kő és ág.Persze ne legyen túl zsúfolt legyen hely mászkálni is, ha magadhoz szoktattad fontos hogy kivegyed a terráriumból és simagasd vagy ilyesmi. Üdv.:Dani

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 2 2005, 10:13 PM
Létrehozva: #20

Guests

Dani: neked mekkora terráriumod?Mi van, ha nem 120x60x60 hanem 90x60x60 tudok venni (nincs nagyob hely)?

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

8 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 08:43 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum