Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Nov 3 2003, 08:53 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Kérdezd meg az állatgondozót és ha azt mondja hogy nem a n. tette akkor próbálkozz meg még eggyel.
a klubb nem alapulhat egy veboldalon? A létszámig még stimmel, ám az utánna a többi...
Sziasztok!
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 3 2003, 10:13 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Zolinak!
Természetesen nem jogi értelemben vett klub (baráti kör) a neten is alakulhat. Az csak elhatározás kérdése. Ádám Erzsébetnek Azt hittem, hogy az én akváriumomban történt a leghorrorisztikusabb eset, mikor Shiller úr farka leszakadt. Veled még rémesebb dolog történt. Hogy lehet, hogy a nöstény hirtelen megnőtt? Biztos, hogy ő is gőte ? Azért kérdem, mert tudtommal nincs foga és karma, mivel okozhatott olyan súlyos sérülést, hogy a hím belehalt? Ezek után meggondolom vegyek-e társat a lábadozó Shiller úrnak. Úgy tünik nem csak az én akváriumomban akadnak rejtélyek.
Üdv: Anikó
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 3 2003, 11:11 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
bordas gotekhez felesleges venni halakat mert akkorara megnonek hogy a halakat elfogyasztjak konnyu kis uzsonnakent (hacsak nem vmi balnat veszel,de szerintem gond lenne elhelyezni)
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 4 2003, 05:50 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Anikó!!
Ha nem vezethetem akkor inkább nem csinálok semmilyen klubbot!Nálam a gőték teljesen jól vannak.
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 4 2003, 05:51 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
De azért köszi
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 4 2003, 09:23 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Máté!
Nem jogi értelemben létrejövő klubot (baráti társaságot) vezethetsz. Mi lenne az elképzelésed? Shiller úr most jól van. Megrendeltem neki a terráriumot. Az akváriumom két Mikulás Gébbel gyarapodott. Elképesztően mókás lények. Nevük: Vizidor és Vizidorné.
Üdvözlettel: Anikó
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 7 2003, 05:10 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Anikó!
Nem lényeges.Nálam is bővült az akvárim egy bottiával!
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 7 2003, 07:59 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Máté!
Ki az a bottia? Shiller úr holnap egy zárt tetejű terráriumba költözik. Majd leírom a tapasztalataimat. Az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy a vízforgató örvényébe került és szerintem, ha nem vagyok otthon megfullad. Ki tudja megmondani, meddig bírja víz alatt a gőte. A másik ok, hogy nem tudom így ellenőrizni, hogy mennyit eszik, mert a falánk kishalak mindent bepucolnak. Ami jó hír, hogy már nem fél a kezemtől. Ma megint sikerült kimentenem egy kis plattit a nagy akváriumból. Lehet, hogy sikerült volna felnőnie, de így biztonságosabb. Már jól láthatók szabad szemmel is, de akkor teszem vissza őket a nagyok közé, ha már tévedésből sem kaphatják be őket. Jó hétvégét mindenkinek. Anikó
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 8 2003, 07:57 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Anikó!
A bottia egy csigaevő hal:
a hasa egyenes és narncs sárga színű,és minden példányon három fekete csík van.Ajánlom neked is mert csak akkorára nő meg amkkora helye van.
Az jó hogy shiller úr nem fél a kezedben de mielött kézbe feszed hideg vízben moss kezet mert nagyon könnyen hőgutát kap.
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 8 2003, 07:36 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Máté!
Shiller úr megkapta az önálló lakosztályát, ami egy kb.30X30X30 cm. voltaképpen állatszállításra kitalált doboz. Tökéletesen zár a teteje és olyan keskeny a rácsozása- mármint a tetőnek- hogy abból sem kibújni, sem beszorulni nem tud. Az aljára követ tettem, kb. 10 cm magas a vízállás, betettem neki a megszokott növényeit és az ülőkéjét. Úgy látom nagyon tetszik neki. Ami fontos, biztos lehetek benne, hogy senki nem eszi el előle a kaját. Mivel nincs vízforgató szeretném tudni, hogy hány naponta kell a vizet cserélni? Azzal, hogy nem fél a kezemtől, természetesen nem élek vissza, azaz nem nyaggatom, de köszönöm a jó tanácsot és, ha valamiért hozzá kell nyúlnom, meg fogom mosni hideg vízzel a kezemet. Tegnap nagy családi esemény történt, az egyik plattim, minimum 30 kishalat hozott a világra. Legalább is reggel ennyit sikerült kilapátolnom, mivel éppen akvárium takarítási napom van. Ezek a kishalak az "unokáim", mert az anyjuk is itt született már. Még nincs vége az ügynek, mert még látok kicsiket, de nem tudom őket megfogni. Remélem, hogy a vízforgató beszippantja őket, mert akkor holnap ki tudom onnan őket szedni. Ma is ötöt ott találtam meg. Kiváncsi vagyok milyen színük lesz, mert a mama fekete-sárga, a számba jöhető apajelöltek közül az kettő piros-fekete, egy piros -kék és az ecsetfarkú fekete-naracs. A legnagyobb gond a jó helyre elajándékozás, de még sok idő van, mire megnőnek és sajnos sok el is pusztul menet közben. Érdekes, hogy Shiller úr nem bántja őket, reggel ott ült mellette a levélen egy pici. Mindez nem mondható el a többiről, de ezt nem róhatom fel nekik, mert a kishalak akkorák, mint a kajájuk. Egyébként amelyik életképes, azt nem is nagyon tudják elkapni.
Szia:Anikó
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 9 2003, 11:39 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Anikó!
Örülök neki.Az én gőtéim alatt nincs kavics mert szerintem baj van vele.Én 3-4 naponta adok nekik vízcserát.természetesen csakállott vízzel.(klórossal is lehet)Elpusztult az egyok bettám
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 9 2003, 10:40 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Máté!
Miért pusztult el a betta? Sajnos a halak nagyon bizonytalan életüek. Van, hogy az egyik nap semmi bajuk, másnap meg halva találom. Ma megint öt kishalat kihalásztam, délelőtt már csak egy volt az akváriumban. Most nem látom , vagy elbújt, vagy a vízforgató beszívta, vagy megették. A vízforgatót reggel megnézem. Shiller úr úgy eszik mint a gép, lehet, hogy a halak mellett éhezett. A két géb, nagyon jópofa. Ma déletőtt "hullámvasutaztak". Ahol a vizforgató mozgatja a vizet ott felkúsztak az akvárium falán aztán le. Azt mondta a boltos, hogy szeretik az örvénylő vizet, no de, hogy szörföznek....?
Szia: Anikó
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 10 2003, 10:25 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
hello!
nem akarom megszabni hogy mit tegyetek az allataitokkal de 3-4 naponta tok felesleges...
az enyemek kb 3hetente kapnak uj vizet,teljes vizcsere (amikor a kavicsot atmosom)kb masfel,kethavonta van...
a gotek talan meg jobbanis szeretik a kicsit allottabb vizet,leven a termeszetben sem kapnak 3-4 naponta tok tiszta vizet...
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 11 2003, 04:06 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Anikó!
Az jó.(nem tudom,hogy pusztult el a betta)Örülök,hogy shillerúrnak van társa.Nálam sjnos nincs vízforgató.............:(
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 11 2003, 08:35 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok! Örülök, hogy Nálatok minden o.k nagyjából, az én gőtéim háza táján katasztrófális a helyzet...Én nem értem, miért jött rájuk ez a kimászó - "pánik"...A legszebb, legnagyobb nőstényem egyszerűen szőrén-szálán eltűnt, az egyik fiatalt meg a konyhaszekrény alatt találtam meg, mumifikálódva...:(((Ketten maradtak meg, ebből az egyiket épp az ágyam alá való befutás előtt csíptem nyakon.Az akvaterrárium már lassan egy nagy üvegkoporsónak tűnik, úgy lefedtem. Máskor soha nem mentek ki, vagy csak nagyon ritkán, most meg...talán rájuk jött a telelhetnék, 5 év után...Úgyhogy hibernálás indul!Ráadásul, eddigi tapasztalatom szerint csak az üveg sarkain támaszkodva+a vizes hassal at üvegre tapadva tudtak kijönni - na, nem!Simán, az egyenes oldallapon is!!
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 11 2003, 08:51 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Máté!
Valamit félreértettél, Shiller úrnak még nincs társa. A vizforgató alatt én azt a dobozt értem, ami a vizet szűri és áramoltatja. Azt mindenhol lehet kapni. Pikla! Ahány ház annyi tapasztalat, ha én hagynám egy hónapig az állatokat ugyanabban a vízben tocsogni, vélhetően kiüldözne a családom. Szerintem szoktatás kérdése is. Én az akváriumaimam két hetente tisztítom, úgy, hogy már két nappal korábban vizet veszek két erre rendszeresített locsolóba. Szombat hajnalban felkelek, először kitisztitom a vizforgatót, aztán a víz negyedét kiveszem. Aljzatporszívóval kitisztítom az aljzatot és letisztitom az üveget. Eközben egy adag vizet melegítek és lassan feltöltöm az akváriumot. A végén teszek hozzáTetra Plant Planta Mint, EasyBalance-t Aquasafet és sera extopurt.Mivel elég sokan vannak, így nem nő meg a víz nitráttartama. A két nagy akváriummal elszöszmötölök 2 órát. A kicsi halaknál mindennap kénytelen vagyok cserélni, mert ott nincs szellőző berendezés. Már alig várom, hogy akkorák legyenek, hogy átpakoljan őket a nagyokhoz. A Shiller úr csak tubifexet akar enni, aminek nem örülök. Ti még mit adtok a gőtéknek?
Üdv.:Anikó
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 17 2003, 05:33 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
HEELLPP!!Remélem, együtt össze tudunk hozni vmi érdemleges gyógymódot, de felütötte a fejét tűzhasúim közt egy nagyon ronda betegség: 2 hete vettem egy új állatot, és most vettem észr4e, hogy az egyik mellső lábán az ujjak úgy, ahogy vannak,leestek...Egy csonk maradt belőle!Hátsó lábán is ugyanez indulhatott meg, mert egy fehér lapra tettem, és véres nyomokat hagyott maga után. Testén mély, fekélyes sebek vannak, étvágytalan. Az állatkereskedésben-ahonnan vettem- pár nappal ezelőtt láttam egy tetemet, sebekkel teli. (mondanom sem kell, több napos lehetett, penészedni kezdett, szóltam, hogy talán nem ártana kivenni - hihetetlen mennyire szarnak rájuk)Kipróbálom a metilénkéket, a halaimnál anno bevált. Ti láttatok már ilyet? Elég randa látvány!
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 17 2003, 06:47 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Andi és Máté!
Andi! Borzasztó ! Az ilyen kereskedésre rá kellene küldeni az ÁNTSZ-t. Nem írtad, hogy hol laksz, de ha nincs állatorvosod ajánlanám Dr. Gráf Zoltánt Bp.XI. ker Fehérvári u.38/a. Telefon:06.1. 2095130. Ő az Állatkert orvosa volt, gondolom ért a kétéltüekhez. Nálam egy Molli hullott el, de ez még belefér. Máté! Shiller úr kapott egy lányt, mert neki meg az egyik elülső lába volt sérült és nem kellett senkinek. Így összeillenek. Neve: Shillerné Hudini Aranka. Nagyobb és kövérebb Shiller úrnál és okosabb, mert ő rögtön elfoglalt egy cserepet.Ajánlom mindenkinek a GEO márkájú szállitódobozt, ebből nem tudnak kijönni ezek a szabaduló művészek. Anikó
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 17 2003, 10:43 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nos, beraktam egy üres akváriumba, pár műnövény van neki meg kő és a gyógyszertől kékre színeződött víz...
Nézzétek meg ezt az oldalt, gyönyörűek a képeken szereplő állatok: www.mike-edwardes.members.beeb.net/Amphibiary/Corientalis.html
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 19 2003, 12:25 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
helo!
egyebkent pikula:)
ahogy latom,nagyon precizen vannak ott tisztantartva a gotek:)ha igy erzed jonak,ugy legyen,takaritsd ki,valoban ahogy mondtad ahany haz stb.de azert vizforgato meg midnen ilyesmi...:D
azert ezek a gotek nem disznok,hogy 2 nap alatt osszeszarjak a helyuket!en nekem vizforgato helyett egy csobogom van,imadnak azon ulni,mert vibral (rem nem szenvednek szexhianyban,haha)meg mint emlitettem volt:japanban az "os"helyukon sem kapnak midnenfele sera extopurt.
gotekaja szunyogtubi,vizibolha,azt szeretik,oo mi van meg...neha bedobalok nekik almat azt imadjak:DD
egyebirant nagy felelotlenseg volt em lefedni rendesen a goteket...
sajnalom hogy ez tortent veluk:(
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 08:31 AM |