Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Jul 10 2003, 08:12 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok! Nekem immáron 5 éve megvannak a gőtéim, 4 db, kettő valószínűleg hím, kettő nőstény. Sohasem pihentettem őket télen, vajon ez lehet az oka annak, hogy nem szaporodtak egyszer sem? Írjatok valami közelebbet erről, jó?Köszi!Andrea
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 21 2003, 11:13 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ez a tűzhasú gőte egészen pici állatka. Tegnap láttam egy kereskedésben. Nagyon törékenynek nézett ki...
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 1 2003, 09:58 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
szia! Moni vagyok én ugy hallottam a gőték fogságban nem szaporodnak. nekem évekig voltak tűzhasú gőtéim .hol terráriumban hol akváriumban.nem teleltettem őket és nekem sem szaporodtak. Most vettem egy laposfejű gőtét de ilyen név alatt nagy bánatomra semilyen leirást nem találok tartásával kapcsolatban.Az állatkereskedő csak ugyanazt tudta mondani amit álltalánoságban a gőtékről tudni kell. Pedig az én gőtém más mint a tűzhasú mert pl: kőre szárazra ki sem megy soha mint a tűzhasú és szerintem van valami más neve is mint "laposfejű"
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 9 2003, 05:53 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!szeretném a kedves gőtetulajdonosoknak a segítségét kérni.nekem már vagy fél éve vannak tűzhasú gőtéim és rendszeresen úgy veszem észre ,hogy nem érzik jól magukat ott ahol most élnek.pedig az akvaterráriumot pont úgy rendeztem be ,ahogy azt ezekenek a gőtéknek kell.mégse látok bennük sok "életvidámságot".
ha valaki esetleg tudja ,hogy mi lehet a baj ,annak szívesen várom az e-mailjét a magyar.zsolt@dpg.hu címre.
előre is köszi!
sziasztok!
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 31 2003, 12:54 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
sziasztok!
Zsolt szerintem teljesen felesleges aggodnod,hidd el,azok a gotek jol elvannak:)nekem 5tuzhasum van,es (sok ember tapasztalataval ellentetben)enyemek szinte soha nem masznak ki szarazra (sot:soha.)ezert ha eteted oket rendesen,nicns miert aggodnod.a gotek nem fogjak megnyalni a kezed,ne vard el toluk:)
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 21 2003, 07:32 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Hello!Nekem van két tűzhasúm és az élőhelyük berendezéséről lenne szó.
Vannak pici úszónövényeik meg minden.DE mi a jó nekik ha több kicsi búvóhely(mászóhely)Ill.vagy egy nagy?Ja és a gőtém állandóan fölmászik az üvegfalra és a tetelyéről állandóan leugrik.Ez jó vagy rossz??
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 28 2003, 05:46 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
szia!teljesen az eletformajuktol fugg;van amelyik allandoan kimaszik,vanm amelyik csak a vizben el..nekem 6 tuzhasum van,es sosem masznak ki:)teljesen normalis ha felmaszik a falra,ki akar jonni!egyebkent nem ugrik,hanem leesik:)a vizkovon ragad meg a labuk!legyen egy sotet sarkuk,ahova elbujhatnak!nekem olyan "hinar" szeru novenyem van 3db,sok kis flezsinen uszo noveny,es van par dobozos noveny is benne!ha kersz egy fotot a terkojukrok,szivesen kuldok
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 10 2003, 04:58 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Küszi Pigla elküldenél egy két fotót ja nincs valamilyen gőtés klubb??
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 10 2003, 05:19 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ja és van még egy kis gond olyan a akvterráriumom,hogy oldalt van egy üveglap és azt kell föl le húzogtni,hogy ki-be nyúlkáljak.Nagy baj,hogy így van az akváriumom:
! _ _ _ !
!____________________________!
És eddig van benne víz??
Vann benne minden féle mászoka búvóhely csak lehet,hogy kevés a víz ja és nincs alattuk kavics tegyek alájuk??
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 11 2003, 01:09 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
szia!majd csinalok kepeket,csak tudod webkameram van szoval a minoseg nem lesz tul pro:)
miert lenne baj hogy igy van a terkod?sot,kifejezetten jo.gondolom fedett nem?ha igen,akkor gondoskodj rola,hogy legyen eleg levegojuk.nekem ki van vagva a terko tetejen kb 6 cmes vastagsagban,vegig az uveg es egy suru "szovesu" drothalo van ott,igy biztositva a levegot.hat en mindenfelekeppen javaslom hogy tegyel alajuk vmit!a kavics annyiban jobb,hogy nem keveredik fel,viszont kb 2 perc alatt bemegy kozejuk a tubifex meg a tobbi.nekem (35cm magas a terko)kb 3.5 cm homok van,azon kb 6cm viz,es jol elvannak:)ha a rajzod meretaranyos akkor sztem jo,bar jobb lenne ha megadnalpar konkret erteket!gotes klubrol meg nem hallottam,de ha gondolod...alapits:)en a tagja leszek!!
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 12 2003, 07:20 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Jó akkor egy kevés kavicsot teszek alájuk lehet...Tubifexel nem etetem őket mert annyira nem szeretik.Amúgy vegyesen van amikor órákat napoznak van amikor csak úsznak.Az egyik gőtém vemhes szerintem.Jóval nagyobb a hasa vastagabb maga az állat és nem olyan eleven.Ja és állandóan elbújik.Ennek mi lehet az oka?Ja és képzeld el levedlett a ,,vemhes"
Lehet,hogy lesz gőtés klub a honlap készül 1 ember már van :) jól haladunk!! Hely is van a klub gyűléseknek.Ja és lehet ,hogy veszek melléjük egy zöldes gőtét.Ez egy olyabn gőte faj amelyik enyhén zöld és barna leopárdfoltok vannak rajta!Ja amúgy hány éves vagy ha szabad megkérdezni?
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 20 2003, 11:36 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
tubit nem szeretik?milyen gotek azok:D
amirol te beszelsz (zold gote)valoszinuleg a bordas gote lesz.nekem van 2,de vvigyazz vele:elobb-utobb felfalja a tuzhasuakat (es nem mellekesen:megnonek 40cmre is akar,szoval baromi nagy hely kell nekik).
mivel nem hinnem hogy teleltetted a goteket,nem lesz vemhes.azert nagyobb maga az allat,mert nagy valoszinuseggel nosteny (azok nagyobbak mint a himek).a vedles teljesen normalis dolog,altalabn megeszik a levedlett cuccost.
elbujni pedig azert szeretnek mert ilyenek:)sotetebb helyeket kedvelik,enyemek is vagy ko alatt kuksolnak,vagy pedig a csobogo motorjanal.
18 eves vagyok:)
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 22 2003, 08:28 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ok.Akkor bordás nem kerül az akvaterráriumba.Teleltessm őket?(nem nagy probléma)Ja!És még valami vegyek a hím mellé még egy nősténytr?A múltkor láttam egy sárga hasút.Ez normális vagy ritka?
Köszi mindet
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 24 2003, 05:03 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok.Most kaptam 2 kicsi tűzhasu gőtét, és a segítségeteket szeretném kérni.
Az első , hogy szeretik-e ha simogatják beszélnek hozzá az emberek?A másik az ,hogy milyen időközönként kell a vizüket kicserélmi?Előre is köszi.Sziasztik.
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 24 2003, 07:54 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sajnos csak régen látogattam el erre az oldalra, de nagy-nagy örömmel látom, hogy beindult!Ez jó, mert semmiféle használható irodalom nincs a gőtékről-szerintem. Szóljatok hozzá, ha van hasonló tapasztalatotok: tűzhasúim 5 éve megvannak, akvaterráriumban tartom őket, egészen idáig "utálták" a vizet, de most aztán a kis "tavuk" alatt tanyázik mind, és vmi "kivádorlási láz"fogta el őket, másznak kifelé-amit idáig sohasem tettek meg.Az egyiket sajnos a halálba szekálta az egyik macskám, a másik kb.1 napig volt kint(!),de a víz alá téve összeszedte magát.Van két bordásom is, külön a tűzhasúaktól, meg tudnátok mondani, hogyan lehet a hímet és a nőstényt megkülönböztetni?
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 24 2003, 08:00 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Zoli, szerintem őket nem annyira a kézbevétel és a beszéd "szelidíti"meg:)Viszont az enyéim mind betanultak egy kedves reflexkört:a felkapcsolt villany és a befújt vízpára egyenlő a kajával!!Erre aztán magasra tartott fejjel igyekeznek elő búvóhelyükről, és az ujjam hegyéről vagy a csipeszről eszik meg a kaját a legszívesebben. Én vörös szúnyoglárvát,tubifexet, vagy fiatal gilisztát adok nekik, de a különböző cseresznyelégy-lárvákat, valamit almamoly lárvákat("kukacos"gyümölcsökben)is szívesen fogyasztják.
Nem tudjátok, teleltetni kellene?Öt éve nem aludtak...És a bordásokat szintén?
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 24 2003, 08:14 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Andrea!
Kb. úgy lehet a hímet a nőstényektől megkülönböztetni,hogy a nőstény olyan...kicsit kövérkésebb(és általába lomhább)Tehát vastag a farka,nem olyan hosszú.
JA 1-2 hét és elkészül egy vadiúj tűzhasúgőtés klub!!AHÍRT adok ha Elkészült!!
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 25 2003, 11:00 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok! Segítségre szorulok!
Régi vágyam egy gőte!
Lenne pár kérdésem(rengeteg:))
-Van egy elég nagy bömb alaku akváriumom az megfelelne neki?
-Mi kell az aljára?homok??
-mennyi vizet tegyek bele??
-növény mehet bele? Milyen?
-kavics? Kimászóka?
-valami fontos tudni való esetleg?!
-ja és milyen fajta gőtét ajánlotok?
Előre is köszi!
ugyi nem harap egy ilyen??:)
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 25 2003, 11:13 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Még egy kérdés! Igaz hogy könnyen kiszárad??akkor mit kell vele csinálnom hogy ezt ne érje el??
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 25 2003, 02:45 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok.
Kösznetet szeretnék mondani Neked Andi,hogy segitettél ,nagyon örülök hogy ilyen sok ˝gyermeknek˝ van gőtéje.
Az lehetséges hogy a tegnap kapott gőtéim párosodnak? Déltől egész délután egymáson voltak,és még vannak (szerencsére , ugyanis minden vágyam,hogy sok kis gőtém legyen ).Nagyon jó ötlet Matyó ,ez a Klub.Sok sikert az elkészítésmez.
Szia Bius.Ajánlom növénynek az ördöghínárt (bár növény nem fontos annnyira nagyon),ám kimászóka nélkülözketetken.Elég egyértelmű az ajánlásom :tűzkasu gőte.ÍÍÍrtó furi!Többi kérdésre nem tudok , illetve nem szeretnék rossz választ adni.
Sziasztok!
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 08:27 AM |