IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

11 Oldal V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Zöld anolisz
Guest__*
hozzászólás Jul 25 2004, 08:19 AM
Létrehozva: #21

Guests

Sziasztok! Bocsi, WildRose, hogy eltűntem, terepgyakorlaton meg nyaralni voltam... Bár már megoldódott a problémád, azért adok 1-2 ötletet: lehet viaszmoly-lárvával is etetni a gyíkokat, csak nagyon kell velük vigyázni, mert kirágják(!) magukat a műa. dobozból. Nagyon hamar bebábozódnak, viszont a kikelő molylepke is finom. :) Előnye hogy kellemes édeskés szagú és gondolom ízű, és nagyon szeretik a gyíkok. Egyszer amikor semmi nem volt az állatkereskedésben, adtak pár légylárvát kipróbálni. Az is ízlett a bandának, és a kikelő legyeket is megették. Hátránya: mászik az üvegen, néha még a szellőzőrácson is kimászhat a nyű... Lisztkukac egyhelyben tartására legjobb módszer a befőttes üveg tetejébe rakott vmi zöldség, rá a kukacok. Így tuti nem másznak el, csak zabálnak. ... Lencsi! Nem lehet, hogy a fiúd mégiscsak kislány?? Mekkora a gyíkod? A lányoknak is van toroklebenye, csak halványabb színű és kisebb, mint a fiúké. ... Asszem van valahova lementve a gépemen angolul v. németül olyan cikk, hogy hogyan építsünk keltetőt. Ha adtok emilcímet, elküldöm vagy ha gondoljátok, felrakom ide. Jók legyetek!
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 25 2004, 10:57 AM
Létrehozva: #22

Guests

Szia Jacv! Most már nem vagyok benne biztos, hogy fiú vagy lány a kicsike. A toroklebenye egyértelműen fehér akkor is, amikor kieregeti. A mérete fejtől a farok végéig 20 cm. Nekem az állatkereskedésben, ahol vettem, mondták, hogy hím. Honnan lehet megállapítani a nemét? Üdv. Lencsi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 25 2004, 11:58 AM
Létrehozva: #23

Guests

Szia Lencsi! Hát, a mérete szerint tényleg hím... Ha mégis lány lenne, jól járnál, mert fiút bárhol,bármikor adnak. Én az összes gyíkomat lánynak kértem, aztán így is van fiú. 1000 %ra nem tudom megállapítani a nemüket. A fejformájuk a döntő hivatalosan, a fiúké hosszúkásabb és picit talán keskenyebb, mint a lányoké. De ez csak a kifejlettekre vonatkozik, mert a növendékek mind olyanok, mint a lányok. Másik különbség a hátukon levő fehér csík, vagyis ez a kifejlett hímeken nincs, csak a lányokon és a piciken. Sajnos ez utóbbit csak 1 helyen olvastam, és nem tutibiztos. Még a sajátjaimról sem tudom, csak 2-ről a 4-ből biztosra,micsodák. Náluk stimmel a csík, de van 1 olyan gyíkom, aki vagy nagyon önérzetes lány létére, vagy fiú a csíkja ellenére. Bár már nemigen nő, és a torka is csak világospiros, szóval remélem lány:) Pótoltam az emilcímet, a korábbi ajánlatomat fönntartom. Még nem próbáltam ki, de eddig még nem sikerült kikeltetnem a tojásokat, úgyhogy lehet, hogy hamarosan sor kerül rá.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 28 2004, 03:38 PM
Létrehozva: #24

Guests

Sziasztok! Ha tudja valaki, akkor légyszi írja meg nekem, hogy miről lehet megállapítani az anolisoknál, hogy mennyi idősek?!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 10 2004, 10:12 AM
Létrehozva: #25

Guests

Sziasztok! Két hétig nyaraltam, de most írok, mert érdekeseket olvastam itt. Furcsa, hogy nem kaptatok nőstényt, nekem pedig elsőre sikerült egy párhoz házzájutnom. A hímemnek nagyobb a feje, nem hosszabb igazán, hanem jóval szélesebb. Olyan "férfiasabb", de komolyan. A toroklebenye piros, de inkább fehár alapon piros pöttyös, nem összefüggő. A nőstény kisebb nála, kis picike a feje is. A toroklebenye fehér. A nőstény hátán van halványan egy hosszanti fehéres csík, a hímén nincs egyáltalán. Már hogyha jól néztem. :) De majd még megfigyelem ismét őket. Mikor nem voltam itthon, akkor lett megint egy kis tojás, és sajnos így nem tudtam időben gondozásba venni. De ha ilyen ütemben tojnak, előbb-utóbb csak összehozunk egy kis gyíkot. :)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 10 2004, 10:25 AM
Létrehozva: #26

Guests

jacv: nem is tudtam, hogy viaszmoly lárvájával is lehet etetni. Szerintem nálunk nem kapni ilyet. A csontit már próbáltam a békáimnál anno, de olyan gusztustalannak találtam őket, hogy rájuk sem tudtam nézni. Ezért beszórtam őket egyszerre a terráriumba (addig a békák éppen máshol voltak elhelyezve), onnan persze szanaszét másztak, és kikelt végül az összes. Tele volt a szobám hatalmas, ronda legyekkel... :) Egy darabig fogdostam őket a höriknek, de meguntam én is és ők is, és jött a Raid... :) Durva volt az a sok légy nagyon... :) De most mégis kipróbálom a gyíkoknál is, majd legfeljebb kesztyűben és kanállal etetek... A lisztkukacot megint nem eszik meg, de a tücsköt sem nagyon. Olyan soványnak látszanak. Félek, hogy valami bajuk lesz. Mi lehet a gond?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 15 2004, 04:56 PM
Létrehozva: #27

Guests

Szia WildRose! Elég régen írtad az utolsó hozzászólást. Azóta esznek a gyíkocskáid? Mostanában az enyém sem eszi a lisztkukacot, de az apró tücsiket annál inkább. Olyan tüneményes, ahogy ugrál a tücsik után és sorba kapkodja el őket. Mellesleg én is szerettem volna venni egy nőstényt, de nem találok sehol. A Te gyíkjaid ketten vannak? Mert olvastam, hogy egy hímhez legalább kettő-három nőstény kell. Üdv. Lencsi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 19 2004, 10:01 AM
Létrehozva: #28

Guests

Sziasztok! Megint eltűntem,bocsi. A nemevés miatt tapasztalataim szerint csak mérsékelten kell izgulni.(Könnyű azt mondani, én is nagyon aggódom miatta...) Szegény Husim, aki világéletében tökkövér volt, a tavaszi szünetben haza- majd visszaszállítás óta gyakorlatilag nem evett július közepéig. Olyan girhes volt, hogy rossz volt ránézni, és úgy mozgott, mintha fogyatékos lenne, leginkább csak kalimpált. Pedig mindent csináltam, még el is költöztettem őket melegebb, de napmentes helyre. A többi zabált, Husi mélázott. Néha hajlandó volt lenyalni a mézzel kevert vitamint az ujjamról. Aztán a változás talán az új UV csőnek lehet köszönhető, mert kb."egyidős" Husi étvágyával. (Azért nem 100 százalék,hogy miatta van, de nem tudok jobb magyarázatot.) Tanulság: télleg sokáig bírják az éhezést, de nem jó kipróbálni...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 23 2004, 09:27 AM
Létrehozva: #29

Guests

Lencsi: szerencsére esznek már a gyíkocskáim. Nem sokat, de esznek. Ettek lisztkukacot és tücsköt is. Legyet is próbáltak elkapni, de nem tudom, sikerült-e nekik. :) Ketten vannak a gyíkjaim, egy fiú és egy lány. Nem tudtam, hogy több nőstény kell egy hímre. Szerintem jól érzik magukat ketten. Azért megpróbáljak beszerezni még egy nőstényt szerinted?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 25 2004, 01:18 PM
Létrehozva: #30

Guests

Szia WildRose! Ha úgy látod, hogy jól érzik magukat kettecskén, akkor nem hiszem, hogy kellene még egy nőstény. Ha nem zaklatja túl sokat a hím és bírja a strapát, akkor nincs gond. :))) Én mindenképpen szeretnék venni egy nőstényt a hím mellé, de sajna nem kapok sehol. Talán majd tavasszal. Bár az is lehet, hogy ami nekem van az nőstény. Már nem vagyok benne biztos. Üdv. Lencsi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 27 2004, 09:26 AM
Létrehozva: #31

Guests

Hová lett jacv hozzászólása? Lencsi: nem "zaklatja" a hímem a nőstényt túl gyakran, legalábbis nem vettem észre. Ha észreveszem mégis, majd "intézkedek" legfeljebb. :) Amúgy azt olvastam, hogy nem minden zöld anolisz hím torka piros, lehet fehér és rózsaszín is. Akkor azt figyeld meg, mennyire engedi ki a toroklebenyét. A hím nagyon, szemmel láthatóan, a nőstény csak egész kicsit.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 3 2004, 03:29 PM
Létrehozva: #32

Guests

Sziasztok! Időközben megtaláltam jacv hozzászólását, de akkor tényleg nem volt ott... :) Sajnos megszökött a fiú gyíkocskám... :((( A szobámban van, ablakon nem tudott kimenni, mert nem volt nyitva. Remélem, az ajtón sem ment ki egy óvatlan pillanatban. Nincs valami ötletetek, hogyan tudnám megfogni? Valami csali, ilyesmi?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 5 2004, 08:21 PM
Létrehozva: #33

Guests

Ezeket a gyíkokat simán el lehet kapni, csak sokáig kell nézni őket majd egy hirhetel mozdulattal megragadni a törzsét és már teheted is vissza a helyére

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 7 2004, 01:00 PM
Létrehozva: #34

Guests

Gyöngyi: megfognám én, de fogalmam nincsen, hogy hol van... :( Szerintem már nem is él szegény. :,(

+Quote Post
Lencsi_38403
hozzászólás Sep 16 2004, 06:49 PM
Létrehozva: #35

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 84,379

WildRose! Előkerült szegény gyíkocska? Hogyan tudott megszökni?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 21 2004, 08:26 AM
Létrehozva: #36

Guests

Lencsi: sajnos nem lett meg, és már a másik is elveszett... :((( Úgy szökött ki az első, hogy betettem hozzájuk az anoliszt, aki egyedül maradt. Gondoltam, így csak egy terráriumot kell világítani legalább. És az anolisz valahogy fel tudta nyomni a terkó tetejét, félretolta, és kimászott. És kimészott a hím anolisz is utána. Sosem került elő... :( Most a nőstény is valahogy így tűnt el. Vagyis nem teljesen. Az anolisz persze már nem volt ott, külön raktam. De mikor a barátom spiccelt vizet az anolisznak és a gekkóknak, lehet, hogy nem teljesen jól tette vissza a tetőt. Félre volt csúszva az üvegtető, és egész kicsi rés volt rajta, de mégis kifért rajta ezek szerint az anoliszom... :( Teljesen el vagyok már keseredve. :(((( Rossz gazdi vagyok!!!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 21 2004, 08:29 AM
Létrehozva: #37

Guests

Összevissza beszélek... A SZKINKET raktam be az anoliszokhoz, és ő nyomta fel az üvegtetőt.

+Quote Post
Lencsi_38403
hozzászólás Sep 21 2004, 04:50 PM
Létrehozva: #38

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 84,379

Szia WildRose! Most olvasgattam bele a götés fórumba és hát nem semmi, hogy mennyi állatod van. Még nekem mondják, hogy nem vagyok komplett, mert sok állatot tartok. Pedig nekem csak 2 Kis sanyim, 1 anoliszom (ha találok valahol, akkor lesz több is) és 2,5 kanárim ( azért 0,5 mert a fészekbe van egy kicsike és nem lehet tudni sikerül-e felnQnie. Nagyon remélem.) van. Nem féltél, hogy a szkink bántani fogja az anoliszt? Mekkora a szkink? üdv.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 22 2004, 09:29 AM
Létrehozva: #39

Guests

Lencsi: sok állatom van, igen, és mindig bővül... :) Most a rozellapapagájom kapott egy párt, és a guppim is egy férjet. Engem nagyon sokan akarnak pszichiáterhez küldeni a sok állatkám miatt, de teljesen komolyan... :( Neked egyáltalán nincs sok állatod, sőt, kevés!!! :) Először nem tudtam elképzelni, mi az a ,,kis sanyi,,... :))) Gondolom, kis Sándor-papagáj. A szkink nem bántja az anoliszt, nagyon békés gyík. Hogy mekkora? Nem is tudom... Kb. 20-25 centi hosszú (farokkal együtt - de ez csak tipp), és jó ,,kövér,, egy anoliszhoz képest. Ja, és meglett a nőstény anoliszom, aki másodszorra veszett el! :) Ott bujkált a szekrényen, szerencsére nem mászott le onnan. Párom vette észre, hogy a terkó mellett mászott a gyíkocska a szekrény oldalán. Megfogtuk szegényt, megijedt, de nem lett semmi baja. Szeretnék neki én is párt, de nem lehet kapni az egész országban, úgy hallottam...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 25 2004, 09:44 PM
Létrehozva: #40

Guests

Szia WildRose! Ma,azaz szombaton láttam a Kis Tekiben egy szép hím zöld anoliszt, ha érdekel. Nőstényt viszont abszolút nem lehet kapni. Szegény anoliszomnak nem lesz társa. Üdv. Lencsi

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

11 Oldal V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
5 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (5 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 08:39 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum