IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

11 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Zöld anolisz
Guest__*
hozzászólás Jun 9 2004, 08:38 AM
Létrehozva: #1

Guests

Új jövevény a weboldalon a zöld anolisz.
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 15 2004, 11:06 AM
Létrehozva: #2

Guests

Pár napja vásároltam egy zöld anolisz párt. Nagyon sok örömem van bennük, tündéri kis állatok, és nagyon érdekesek. Amikor legelőször egy faágra mászva színét barnára váltotta, megijedtem: mi történt a gyíkjaimmal? :) Ez persze náluk természetes, de nekem zölden jobban tetszenek... :) Nagyon érdekes az is, amikor a hím fejbólogatások közepette kiterjeszti vörös toroklebenyét, amire a nőstény is bólogatással válaszol. Nem lehet őket megunni, ugyanakkor nincs velük sok baj, ajánlom mindenkinek.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 29 2004, 12:12 PM
Létrehozva: #3

Guests

Aki innen tájékozódik az anolisztartásról: 1. itatótál teljesen felesleges, mert NEM fognak inni belőle 2. helyette naponta kell spriccelni a leveleket, mert arról nyalogatják le a vizet. Ez amúgy a páratartalomnak is kedvez. Érdemes a terráriumban tartani a szobai levegőt kevéssé bíró növényeket, mert ott újjászületnek :)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 29 2004, 12:19 PM
Létrehozva: #4

Guests

jacv: köszi a permetezős ötletet! Nem innen tájékozódtam, de én is itatóedénnyel próbálkoztam. A víz eltűnt, mintha megitták volna, de lehet, hogy csak elpárolgott? Még tényleg nem láttam őket inni, viszont még élnek... Mégis ittak? Nem tudom, de egészségesnek néznek ki. Ma reggel pároztak is, úgyhogy remélem, lesz majd kis gyíkom is. :)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 1 2004, 02:06 PM
Létrehozva: #5

Guests

Szia WildRose! Remélem lesznek kicsik, drukkolok:). Az enyémeket nem láttam pározni, mégis valahonnan lett egy tojás... a kajásdobozban. Nem tom, hogy csinálták, mármint miért pont oda..., na mindegy.Hirtelen felindulásból fogtam és elástam.De nem fűzök nagy reményeket a kikeléséhez, talán majd legközelebb. Vissza tálkához: belegondoltam, hogy tul.képp nem is hülyeség, mert az is párásíthat, még ha inni nem is fognak belőle.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 2 2004, 10:42 AM
Létrehozva: #6

Guests

Amúgy tényleg ez a helyzet: Permetezni kell a leveleket, onnan isznak (kivéve vedlési időszakban, meret akkor meggombásodnak!!!!!!).

+Quote Post
Lencsi_38403
hozzászólás Jul 4 2004, 12:14 PM
Létrehozva: #7

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 84,379

Sziasztok! Szeretnék én is venni zöld anoliszt. Nem tudna valaki segíteni, hogy honnan tudnám beszerezni. Állatkereskedésből nem szívesen vásárolnám. A segítséget előre is köszönöm. Üdv. Lencsi

+Quote Post
saraje
hozzászólás Jul 8 2004, 01:59 PM
Létrehozva: #8

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 63,843

Szia WildRose! Hol és mennyiért vetted őket? Köszi DEDE

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 9 2004, 07:18 AM
Létrehozva: #9

Guests

DEDE: itt Salgótarjánban vettem őket egy állatkereskedésben, 6000 Ft volt a kettő. De egy másik állatkereskedésben 2500 Ft egy gyíkocska. Más: én lisztkukaccal és tücskökkel etetem az anoliszokat. De mintha mostanában nem akarnának enni. Lehet, hogy ráuntak? Mit lehet még nekik adni? Ezt elsősorban tőled kérdezem, jacv.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 12 2004, 07:51 AM
Létrehozva: #10

Guests

Hétvégén láttam az anoliszok terráriumában egy tojásnak látszó dolgot, de már össze volt törve... Nem lesz kisgyíkom. :( Viszont ha jól láttam, megint pároztak. :) Kipróbáltam már a spriccelős módszert az itatásra, egyelőre még csak az üvegre spicceltem vizet, mert még nincs bent nekik növény. A nőstény nagyon édesen nyalogatta a kis nyelvével a vízcseppeket, egy csomót ivott. :) A hímet nem láttam inni. Lehet, hogy ő jobban szerette az itatóedényt? Vagy csak szégyellős volt, és nem mert előttem inni. :D

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 14 2004, 10:00 PM
Létrehozva: #11

Guests

Szia WildRose! Nekem egy hete van egy hím zöld anoliszom. Nálam eddig a spricceléses módszer vált be az itatásra. Enni viszont még nem láttam. Próbáltam adni lisztkukacot, ami ugyan eltűnt a tálból, de ki is mászhattak. Meg molylepkét is fogtam neki, de azt sem láttam, hogy megette volna. Te mit adsz nekik enni és hogyan? Üdv. Lencsi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 15 2004, 10:24 AM
Létrehozva: #12

Guests

Lencsi: mostanában én sem láttam őket enni... Nem tudom, mi van velük, mert amúgy egészségesnek látszanak. Lisztkukaccal etettem őket, de úgy tűnik, ráuntak. Én csak leszórtam a kukacokat a talajra, onnan fogták meg. A tálkából úgyis kimásznak, fürgék a lisztkukacok. Most tücsköt adtam nekik, olyan kicsi, "gyíkra méretezett" tücsköt. 20 darab volt, majdnem mindet bekapkodták. Töcsköt is a talajra szóltam, ott fogták meg a gyíkocskák. Elmászik ugyan a tücsök, de gyíkok ügyesebbek náluk. :) Amúgy megint van egy kis tojás, most még egészben. Remélem, így is marad. De hogyan lehet "rávenni" a tojást, hogy kikeljen belőle a pici gyík? Hiszen a gyík nem ül a tojáson, mint egy madár (gondolom)...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 15 2004, 05:29 PM
Létrehozva: #13

Guests

WildRose: Vettem neki kicsike tücsköket. Ahogy beborítottam a terkóba a tücsik rögtön elbújdostak a növények közé, ez a kis bamba meg csak leste, hogy mi rohangál bennt. Nem tudom, hogy megtalálja-e a tücsiket, mert kb. öt másodperc múlva már én sem láttam egyet sem. Egyébként a hüllők tojásait keltetőbe szokták tenni. Nem akarok hülyeséget írni, de azt hiszem, hogy tőzegbe kell a tojikat beásni és 30 fok körüli hőmérsékleten keltetni. Azt már végleg nem tudom, hogy az anolisz tojásait milyen közegben és hány fokon kell keltetni. Azért drukkolok, hogy legyen kis gyíkod. :)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 16 2004, 01:50 PM
Létrehozva: #14

Guests

Lencsi: remélem, megtalálják a gyíkocskáid a kis tücsiket! :) Szerintem ügyes a gyík, rá fog jönni, hogy az ehető, és akkor el is kapja. Ha elég meleget kap a gyíkocskák terráriumja, vajon kikel a tojás magától is? Vagy most tényleg keltető kellene? Hol lehet azt egyáltalán beszerezni? Milyen az? :)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 18 2004, 06:37 PM
Létrehozva: #15

Guests

WildRose! Gondolom megtalálta a tücsiket, mert nem látok a terkóban egyet sem. Egyébként már láttam amikor elkapott egy lisztkukacot. A Te gyíkocskádnak milyen színű a toroklebenye, mert olvastam, hogy pirosnak kellene lennie, de az enyémnek fehér. A keltetőről annyit, hogy egy üveg is jó szerintem, amibe tőzeget vagy perlitet kell tenni. Ezt jól meg kell nedvesíteni és ebbe helyezni a tojást. Biztosítani kell a megfelelő hőfokot és, hogy mindig nedves legyen a talaj. Mekkora tojást tojt? Nekem sajna csak egy hímem van, mert nem kapok sehol nőstényt. Üdv. Lencsi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 19 2004, 08:44 AM
Létrehozva: #16

Guests

Elindult a Hónap Szépe rovatunk! Bárki feltöltheti kedvence fényképét, melyre olvasóink kedvük szerint szavazhatnak. A szavazatok alapján a hónap végén megválasztjuk Miss/Mr. Júliust. Kellemes képnézegetést!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 19 2004, 12:54 PM
Létrehozva: #17

Guests

Kedves Lencsi! A toroklebeny nyugalmi állapotban tényleg fehérnek látszik. Ha a hím izgatott valamiért, például a nőstény miatt, azaz párzani akar, akkor mereszti ki a toroklebenyét. Vagy pl. ha támadják őt, és védekezni kényszerül. Persze nálam még csak párzás miatt meresztette ki. És csak így látszik, hogy piros. Sajnos a tojáskám a szakszerűtlen kezelés miatt kiszáradt, be volt horpadva már, mikor észrevettem. De legközelebb úgy csinálom, ahogy mondtad, és remélem, lesz kis gyíkocska. A tojás nagyon picike volt, nem volt egy centi sem a hossza. Kis hosszúkás fehér tojáska volt.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 21 2004, 01:27 PM
Létrehozva: #18

Guests

Nálunk a kertben vadon rohangálnak a gyíkok. A toroklebenyüket pedig akkor is mutogatják amikor a reggeli vagy esti területjelző körúton vannak. Csak ilyenkor zöldek, különben terepszínű barnák fehér csíkkal a gerincvonalon.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 23 2004, 02:56 PM
Létrehozva: #19

Guests

Szia WildRose! Sajnálom, hogy megsérült a tojás. Legközelebb biztos sikerül kivenni időben. Az én anoliszomnak akkor is fehér a toroklebenye amikor kieregeti. Lehet, hogy még nagyon fiatal? Gyöngyi! Megkérdezhetem, hogy merre élsz, ahol csak úgy futkosnak a gyíkocskák szabadon? Üdv. Lencsi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 23 2004, 07:50 PM
Létrehozva: #20

Guests

Lencsi: Houston (USA)

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

11 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 08:39 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum