No SSO cookie

Hogyan készítsünk hámot a görénynek házilag?

Gondozás

...azoknak, akik nem szeretik az egyen-dolgokat, vagy egyszerűen csak szeretnek kreatívkodni és nem utolsó sorban spórolni.... (0 hozzászólások)

A nagy döntés: honnan vegyünk nyulat?

Örökbefogadás, vásárlás

Mielőtt nyuszit veszünk kedvencnek, felmerül a kérdés, vajon milyet, hogyan és honnan tudunk beszerezni. Manapság törpenyulat a legtöbb állatkereskedésben lehet kapni, de beszerezhetjük tenyésztőtől is.... (5 hozzászólások)

A magyar hódok a Szigetközt kedvelik a legjobban

Kisemlős fajok

Lezárult a Természetvédelmi Világalap (WWF) idei megfigyelési programja a Magyarországon élő hódok lelőhelyeiről: úgy találták, hogy a hódcsaládok a Szigetközben érzik a legjobban magukat. ... (0 hozzászólások)

Ormányosmedvék: a koáti (fehérorrú ormányosmedve)

Kisemlős fajok

A ormányosmedvéknek – Dél-Amerikában ismert nevükön koátiknak – négy fajuk van, ezek közül a legismertebb az Egyesült Államok déli és Dél-Amerika Andoktól keletre eső erdeiben, Argentína északi részén és Uruguayban található fehérorrú ormányos medve.... (0 hozzászólások)

Az európai- és a tengeri vidra (Enhydra lutris)

Kisemlős fajok

A vidrák Ausztrália és az Antarktisz kivételével az egész világon megtalálhatók. 12 fajuk van, mindegyikük a vizek – tengerek és édesvizek – lakója, bár legtöbbjük a szárazon is otthonos.... (0 hozzászólások)

Egy furfangos építészmester: a hód élete

Kisemlős fajok

Két emlősfajt sorolunk a hódfélék családjába. Más-más földrész lakói, mégis közeli rokonok. Hasonlít hozzájuk a hódmókusfélék családjába tartozó vörös hódmókus, ám ez egészen más életmódot folytat.... (0 hozzászólások)

Törpenyúl fajták

Kisemlős fajok

Ebbe a csoportba azokat a nyúlfajtákat soroljuk, amelyek kifejlett kori élősúlya 1,00 - 2,00 kg között van. Apró termetükből adódóan gazdasági jelentőségük elenyésző. Hobbiállatként azonban manapság igen nagy népszerűségre tettek szert.... (0 hozzászólások)

A manguszták és családtagjaik

Kisemlős fajok

A manguszták főként az Óvilág trópusi vidékein honos, talpraesett ragadozók. A cibetmacskafélék családjába tartoznak, amely a pelocénben, mintegy 65 millió évvel ezelőtt alakult ki.... (0 hozzászólások)

A denevérek (Chiroptera)

Kisemlős fajok

A denevérek már mintegy 50 millió esztendővel ezelőtt is léteztek, ezt tanúsítja az eocén földtörténeti korból előkerült ősdenevér, az Icaronycteris teljes csontváza. Testének hossza a fejjel együtt mindössze 8 cm volt, vagyis már nagyon hasonlított a mai utódaihoz.... (0 hozzászólások)

A nyúlfajták 6 csoportba sorolhatók

Kisemlős fajok

A domesztikáció során a nyúl bizonyos változásokon ment keresztül, mind morfológiailag, mind viselkedéstanilag. Napjainkban a házinyúl fajon belül mintegy 80 fajtát ismerünk. Jelenlétüket tenyésztők munkájának köszönhetjük. Ritkábban a véletlen mutációk végett alakultak ki.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés