No SSO cookie

Salzburgban is lesz "kutyajogosítvány"

Gondozás

Bécs után Salzburg tartományban is kötelező lesz vizsgát tenniük a kutyatartóknak - számolt be róla az osztrák rádió.... (0 hozzászólások)

Szezonális vérszívás: kullancs, bolha, szúnyog

Gondozás

A négylábú kedvencekre számtalan, különféle élősködő által terjesztett kór leselkedik. Ezek közül a leggyakoribb a kullancsok által terjesztett betegségek. Sokan nem tudják, hogy szinte egész évben támadnak a kullancsok...... (0 hozzászólások)

Csináld magad kutyakozmetika

Gondozás

A rendszeres otthoni kutyaápolásnak nemcsak higiéniai jelentősége van: az egyben erősíti, meghittebbé teszi a kutya-gazdi kapcsolatot. A külső rendszeres ápolásával "karban tartjuk" a lelket is, a simogatás és gondoskodás terápiás, stresszoldó hatása a folyamat pozitív velejárója.... (0 hozzászólások)

Hogyan működnek a kullancs elleni szerek?

Gondozás

A kullancs a benne levő fertőzéseket mindig csak vérszívás közben tudja továbbadni. Ha még azelőtt elpusztul, akkor nem fertőz. Ráadásul a kutyába belejutott kullancs szeret ide-oda mászkálni a bundában...... (10 hozzászólások)

Kutyapanzió - ha nincs kire bízni a kutyát

Gondozás

Mindenkivel előfordulhat, hogy el kell utaznia, nem tudja magával vinni kedvencét, és rokonai, barátai nem tudják vállalni az állat gondozását. Ilyenkor megoldás lehet a kutyapanzió, ahol az állatok megfelelő ellátásban részesülhetnek, és más kutyákkal lehetnek együtt.... (0 hozzászólások)

Mitől lesz "kutyaszagú" a kutya?

Gondozás

Fürdetéssel és a bunda ápolásával sokat javíthatunk a kutyaszagon. A Háziállat Magazin egyik szakértője tanácsot ad a fürdetés és ápolás szükségességéről, módjairól.... (0 hozzászólások)

Távolról is etetheted kutyádat

Gondozás

Ha nem vagy otthon, akkor is etetheted a kutyádat. Csak egy brit férfi példáját kell követned, aki megoldotta ezt a sokak számára gondot okozó mindennapi cselekvést. Nem kell hozzá más, csak egy táv-kutyaetető.... (0 hozzászólások)

Sózott utak, hóevés

Gondozás

A hideg (fagy), a hó, a latyak, a sózás alkalmazása csúszásmentesítéshez mind-mind tartogatnak veszélyforrásokat az állatokra nézve is. Természetesen elsősorban a kutyáknak, hiszen őket még rossz időben is ki kell vinni, meg kell sétáltatni.... (0 hozzászólások)

Hogyan óvjuk kutyánkat télen?

Gondozás

Amikor a hőmérséklet tartósan fagypont alá süllyed, még a szabadban tartott állatainknak is fedett helyre van szükségük, ahol a metsző hideg ellen védelmet találnak.... (0 hozzászólások)

Hogyan ápoljuk télen kutyánk lábát?

Gondozás

Télen gyakori probléma a kutyák a lábsérülései, melyekért a jég, a hó, illetve a felsózott utak tehetők felelőssé.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés