No SSO cookie

Öko-kutya

Gondozás

Nem csak szobatiszta, de környezetbarát is lehet minden házikedvenc. Min érdemes változtatni? Oszd meg mással is!... (0 hozzászólások)

Találd meg egyszerűen az elveszett kutyusod!

Gondozás

Ugye te sem akarod elveszíteni kedvencedet? A téli hosszú nappalokon sokszor szinte éjszakai sötétségben visszük sétálni ebünket. A szófogadóbbak természetesen mindig mellettünk maradnak, de néhány rakoncátlan kutyus után futni kell. De merre?... (0 hozzászólások)

Születés előtti kezelések: az eugénikus kúra

Gondozás

Az eugénika az előnyös kiválasztódás tudománya. Az eugénkius kúra a még meg nem született kiskutyák örökletes tulajdonságaira és egészségére van hatással.... (0 hozzászólások)

Védjük okosan kedvencünket a hidegtől

Gondozás

Elérkezett a zord időjárás, a hideg az utcán lévő emberek mellett ilyenkor az utcán sétáltatott, a szabadban tartott állatokra is komoly veszélyt jelent. De mit tehetünk azért, hogy egészségesen átvészelje a telet kedvencünk?... (0 hozzászólások)

Ellik a kutyám - most mit csináljak?

Gondozás

Amikor kiskutyák születnek, bizony fel kell készülni a gazdinak is. Előfordulhat ugyanis, hogy az ellésnél kutyánknak segítségre van szüksége, ezért fontos, hogy tudjuk, mikor mit kell tennünk. Lássuk a legfontosabb tudnivalókat!... (5 hozzászólások)

Árva nyuszikat fogadott örökbe egy kan csivava

Gondozás

A csupán három napos, még állni is alig tudó nyusziknak minden segítségre szükségük van az életben maradáshoz. És az sem baj, ha ez a segítség egy kutya személyében érkezik. Cuki fotók! :)... (0 hozzászólások)

Mikor lehet "utcára vinni" a kiskutyát?

Gondozás

Vissza-visszatérő kérdés: mikor lehet "utcára vinni" a kutyakölyköt? Mikor mehetünk először sétálni a kiskutyával? Ahhoz, hogy erre megnyugtató választ adhassunk, néhány dologgal tisztában kell lenni.... (1 hozzászólások)

Öreg kutya nem vén kutya!

Gondozás

Az öregedés a születéssel kezdődő sokrétű folyamat. Elsőként a gazdi segíthet sokat a idősödő kutyáján azzal, hogy a 7. életévétől a táplálékában felére csökkenti a hús arányát, és más fehérjével ellensúlyozza azt, például különféle tejtermékekkel (túró, joghurt, sajt) és néha tojással.... (0 hozzászólások)

Nem kívánt társbérlők: kullancsok, bolhák, bélférgek

Gondozás

Ezen „társbérlők” sok problémát okozhatnak kutyának, gazdinak egyaránt. Az élősködők elszaporodása annál erősebb, minél rosszabbak a higiéniás viszonyok.... (0 hozzászólások)

Mit tegyek ha vedlik a kutyám?

Gondozás

A vedlés (szőrhullás) okai közül megemlíthetjük a nem megfelelő étrendet, a szőr rendszertelen fésülését, a parazitákat, ezenkívül fontos tudni, hogy egyes kutyafajták hajlamosabbak a vedlésre, mint társaik.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés