No SSO cookie

Mikor kell a kutyának sürgős pedikűr?

Gondozás

Sok kérdés érkezik szerkesztőségünkbe a kutya körmének kurtításával kapcsolatban. Vágjam le én, vagy bízzam állatorvosra / kutyakozmetikusra? Mennyit vághatunk le a kutyánk körméből? Mit csináljunk, ha túl sokat vágtunk? Íme, a legfontosabb tudnivalók a karom és körömvágásról! ... (0 hozzászólások)

Csodálatos módon három hónap után hazatért Arnold!

Gondozás

Gazdái nem adták fel a keresést, így 14 heti kóborlás után végül visszatérhetett szerető családjához, Arnold a 14 hónapos Nagy Svájci Havasi Kutya. A csodát sosem látott összefogás előzte meg, egy közösségi portálon több tízezer ember osztotta meg naponta a csellengő kutyát kereső posztokat és videót. Rengetegen drukkoltak az USA tagállamaiból, Olaszországból, Franciaországból és Szlovéniából is.... (0 hozzászólások)

Honnan tudhatod, hogy öregedni kezd a kutyád?

Gondozás

A magyar gazdik nem tudják, hogy kedvencük már 7 éves kor felett időskorba lép – derült ki az ELTE Etológia Tanszék és a Pro Plan nyáron elvégzett közös kutatásából.... (0 hozzászólások)

Kullancsok közt védetten

Gondozás

A kullancs, ez az aprócska ízeltlábú állat méretéhez képest komoly riadalom forrása. Jogosan, hisz miközben a bőrbe fúródva hajszálerekből, vérből táplálkozik, nyálát visszaöklendezve fertőzhet. ... (5 hozzászólások)

A boldogság és az egészség titka: a kutya etetése

Gondozás

A kedvencünknek szeretnénk mindent megadni, néha azonban túlzásba esünk, vagy megfelelő tápok helyett olcsó, de haszontalan „tápanyagokkal oldjuk meg a kutya etetését. De mit adjunk a szeretett állatnak? Mikor sok és mikor kevés, amit neki szánunk?... (1 hozzászólások)

Naki’o, a kutyus robotlábakon szaladgál

Gondozás

Naki'o, a világ első ebe, akinek mind a négy lábát robotlábak helyettesítik. A kutya teljes életet él a protéziseknek köszönhetően.... (0 hozzászólások)

Földön, vízen, levegőben: kutyával utazunk

Gondozás

Azok az utazások, melyekre kedvenceink is elkísérnek bennünket, mindig izgalmasak, vagy legalábbis izgalomra adnak okot...Ha nem tervezünk meg mindent előre, komoly problémáink merülhetnek fel út közben. Hogyan készüljünk fel a közös útra? ... (0 hozzászólások)

Nyaralás a kutyával - tanácsok, illemszabályok

Gondozás

Nagyvárosi luxushotelbe, tengerparti üdülőre vagy vidéki motelbe készülsz nyaralni de nem akarsz elszakadni kutyádtól? Nem is kell többé! ... (0 hozzászólások)

Izzadó kutyák, nyári veszélyek

Gondozás

Nem az emberek az egyedüli lények, akik szeretik a nyarat. A kutyák is odavannak a melegért, a természetért, a zöldért és az illatokért! ... (0 hozzászólások)

Kutyagondozás hőségben

Gondozás

A nyári időszak elviselhetetlen lehet a kutyák számára. Néhány dologgal azonban megkönnyítheted kedvencednek a forró hónapok átvészelését. Az első és legfontosabb teendő, hogy ellenőrizd, eleget iszik-e, de van még néhány más fontos szempont. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés