No SSO cookie

Mikor lehet "utcára vinni" a kiskutyát?

Gondozás

Vissza-visszatérő kérdés: mikor lehet "utcára vinni" a kutyakölyköt? Mikor mehetünk először sétálni a kiskutyával? Ahhoz, hogy erre megnyugtató választ adhassunk, néhány dologgal tisztában kell lenni.... (1 hozzászólások)

Öreg kutya nem vén kutya!

Gondozás

Az öregedés a születéssel kezdődő sokrétű folyamat. Elsőként a gazdi segíthet sokat a idősödő kutyáján azzal, hogy a 7. életévétől a táplálékában felére csökkenti a hús arányát, és más fehérjével ellensúlyozza azt, például különféle tejtermékekkel (túró, joghurt, sajt) és néha tojással.... (0 hozzászólások)

Nem kívánt társbérlők: kullancsok, bolhák, bélférgek

Gondozás

Ezen „társbérlők” sok problémát okozhatnak kutyának, gazdinak egyaránt. Az élősködők elszaporodása annál erősebb, minél rosszabbak a higiéniás viszonyok.... (0 hozzászólások)

Mit tegyek ha vedlik a kutyám?

Gondozás

A vedlés (szőrhullás) okai közül megemlíthetjük a nem megfelelő étrendet, a szőr rendszertelen fésülését, a parazitákat, ezenkívül fontos tudni, hogy egyes kutyafajták hajlamosabbak a vedlésre, mint társaik.... (0 hozzászólások)

Mikor kell a kutyának sürgős pedikűr?

Gondozás

Sok kérdés érkezik szerkesztőségünkbe a kutya körmének kurtításával kapcsolatban. Vágjam le én, vagy bízzam állatorvosra / kutyakozmetikusra? Mennyit vághatunk le a kutyánk körméből? Mit csináljunk, ha túl sokat vágtunk? Íme, a legfontosabb tudnivalók a karom és körömvágásról! ... (0 hozzászólások)

Csodálatos módon három hónap után hazatért Arnold!

Gondozás

Gazdái nem adták fel a keresést, így 14 heti kóborlás után végül visszatérhetett szerető családjához, Arnold a 14 hónapos Nagy Svájci Havasi Kutya. A csodát sosem látott összefogás előzte meg, egy közösségi portálon több tízezer ember osztotta meg naponta a csellengő kutyát kereső posztokat és videót. Rengetegen drukkoltak az USA tagállamaiból, Olaszországból, Franciaországból és Szlovéniából is.... (0 hozzászólások)

Honnan tudhatod, hogy öregedni kezd a kutyád?

Gondozás

A magyar gazdik nem tudják, hogy kedvencük már 7 éves kor felett időskorba lép – derült ki az ELTE Etológia Tanszék és a Pro Plan nyáron elvégzett közös kutatásából.... (0 hozzászólások)

Kullancsok közt védetten

Gondozás

A kullancs, ez az aprócska ízeltlábú állat méretéhez képest komoly riadalom forrása. Jogosan, hisz miközben a bőrbe fúródva hajszálerekből, vérből táplálkozik, nyálát visszaöklendezve fertőzhet. ... (5 hozzászólások)

A boldogság és az egészség titka: a kutya etetése

Gondozás

A kedvencünknek szeretnénk mindent megadni, néha azonban túlzásba esünk, vagy megfelelő tápok helyett olcsó, de haszontalan „tápanyagokkal oldjuk meg a kutya etetését. De mit adjunk a szeretett állatnak? Mikor sok és mikor kevés, amit neki szánunk?... (1 hozzászólások)

Naki’o, a kutyus robotlábakon szaladgál

Gondozás

Naki'o, a világ első ebe, akinek mind a négy lábát robotlábak helyettesítik. A kutya teljes életet él a protéziseknek köszönhetően.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés