No SSO cookie

A puli nem kutya, az Puli

Kutyafajták

A puli világszerte talán a legismertebb magyar terelő pásztorkutya. Bátran mondhatjuk, a puli meghódította a világot, és számos országban tartják, tenyésztik.... (0 hozzászólások)

Komondor

Kutyafajták

Komondor. Az egyik legősibb magyar pásztorkutyafajta, mely megjelenésében és viselkedésében megőrizte évezredes tulajdonságait.... (0 hozzászólások)

World Dog Show 2013. – Kutya Világkiállítás 2013.

Kutyafajták

2013. május 16-19. között a kutyás világ legnagyobb 2013. évi rendezvénye, a Világkiállítás kerül megrendezésre Budapesten, a Hungexpo kiállítási központban több tízezer négyzetméternyi területen.... (0 hozzászólások)

Kutyás frizbi és az első lecke lépésről lépésre, videóval!

Kutyás sport

A frizbi sportnak több változata ismert, ebből hazánkban először kétféle módozatot vezettünk be.Az úgynevezett távolsági verseny egy 40 méter hosszú pályán zajlik, amely különböző pontértékű sávokra van bontva.... (0 hozzászólások)

Bőrférgesség – az alattomos kór

Betegség, gyógyítás

A bőrférgesség (dirofiláriózis) egy fonálféreg (Dirofilaria repens) okozta, tünetekkel nem vagy csak alig járó megbetegedés, ami szúnyogok közvetítésével jut el a kutyától, cicától a gazdákig.... (0 hozzászólások)

Kullancs elleni védekezés, tények és tévhitek

Gondozás

A kullancsok most a legaktívabbak: a városokban is jelen vannak, és akár házi kedvenceink egészségét, életét is veszélyeztethetik.... (3 hozzászólások)

A kutyák képesek felismerni fajtársaikat fotók alapján

Viselkedés

A kutyák képesek felismerni és csoportosítani fajtársaik fotóit, függetlenül attól, hogy azok melyik fajtához tartoznak - fedezték fel francia kutatók.... (0 hozzászólások)

Kutyamentés jégből - baleseti bemutató a Dunán

Betegség, gyógyítás

Mit tegyen az a gazda, akinek a kutyája alatt beszakad a jég? - erre a kérdésre kereste a választ bemutatóján a Magyar Vöröskereszt központi mentőszervezete kedden a Duna Kopaszi-gátnál lévő partszakaszán.... (0 hozzászólások)

Továbbra is labrador retriever a legnépszerűbb kutyafajta az Egyesült Államokban

Kutyafajták

Továbbra is a labrador retriever a legnépszerűbb kutyafajta az Egyesült Államokban.... (0 hozzászólások)

A kutyatámadások ellen - A gyermekek védelmében

Viselkedés

A Magyarországon egyedülállóan hatékony kutya-gyerek tréninget a Kutya-Barátok Sport Egyesülete szervezi.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés