No SSO cookie

A kutya kergeti a macskát...

Viselkedés

A kutya és a macska jól elvan együtt, amíg a macska fel nem kelti a kutya vadászösztönét. Ez kiváltképp akkor probléma, ha a macska még gyorsabb is nála.... (0 hozzászólások)

Beagle tenyésztő kiválasztása

Örökbefogadás, vásárlás

A beagle közkedvelt kutyafajta, sokan tenyésztik a világon, azonban nem biztos, hogy lakóhelyünk közelében is találunk megfelelő tenyészetet, ahol leendő kedvencünket kiválaszthatjuk.... (1 hozzászólások)

Adventi kutyakeksz recept

Táplálkozás

Ne hagyjuk ki az ünnepi készülődésből kedvencünket sem! Készítsünk finom adventi kutyakekszet ebünknek!... (0 hozzászólások)

A szárazszem-betegség

Betegség, gyógyítás

Sok kutyatulajdonos tér be az állatorvosi rendelőbe azzal a panasszal, hogy kedvence szeme könnyezik, gyulladt, „csipás”. Ezek a tünetek számos okból jelentkezhetnek. Közülük az egyik az ún. szárazszem-betegség (keratoconjunctivitis sicca).... (0 hozzászólások)

Immunerősítő kúra kedvenceinknek

Betegség, gyógyítás

Cikksorozatunk e részében a kutyák és macskák általános ellenálló képességének erősítéséről írunk! Tippek házi kedvenceink immunerősítésére!... (0 hozzászólások)

Hogyan válasszunk csivavát?

Kutyafajták

A világ legkisebb kutyafajtája mexikói származású. Bár az egyedek között a méretbeli különbségek igen nagyok lehetnek, általában 1-2,5 kg-os, de a legnagyobb sem éri el a 4 kg-ot.... (1 hozzászólások)

Kutyatulajdonosok figyelem: itt az őszi kullancsveszély!

Gondozás

Négylábú kedvenceik is megérzik az új évszak beköszöntét, és lehullott falevelek vonzó célpontot jelentenek egy kis játékhoz. De az erdőben, mezőn, még a városi parkokban is vigyázni kell: a kullancsok ősszel megint támadnak.... (0 hozzászólások)

Gyakrabban influenzások az állatok, mint eddig hitték

Betegség, gyógyítás

Nemcsak az embert, de háziállatait is megfertőzheti az influenzavírus: gyakoribb a kutyák és macskák influenzája, mint eddig hitték - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.... (0 hozzászólások)

A világ munkakutyás elitje Magyarországon

Kutyás sport

Pár nap és kezdetét veszi a munkakutyások világának legrangosabb rendezvénye, az FCI IPO Munkakutya Világbajnokság, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének szervezésében, a zalaegerszegi ZTE stadionban.... (0 hozzászólások)

Daganatos a kutyám! Mit tegyek?

Betegség, gyógyítás

A daganatos megbetegedések kiváltó okairól sajnos keveset tudunk. Persze vannak állítások erre vonatkozóan (a tudomány mai állásának megfelelően), de biztosat nem tudunk.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés