No SSO cookie

A szárazszem-betegség

Betegség, gyógyítás

Sok kutyatulajdonos tér be az állatorvosi rendelőbe azzal a panasszal, hogy kedvence szeme könnyezik, gyulladt, „csipás”. Ezek a tünetek számos okból jelentkezhetnek. Közülük az egyik az ún. szárazszem-betegség (keratoconjunctivitis sicca).... (0 hozzászólások)

Immunerősítő kúra kedvenceinknek

Betegség, gyógyítás

Cikksorozatunk e részében a kutyák és macskák általános ellenálló képességének erősítéséről írunk! Tippek házi kedvenceink immunerősítésére!... (0 hozzászólások)

Hogyan válasszunk csivavát?

Kutyafajták

A világ legkisebb kutyafajtája mexikói származású. Bár az egyedek között a méretbeli különbségek igen nagyok lehetnek, általában 1-2,5 kg-os, de a legnagyobb sem éri el a 4 kg-ot.... (1 hozzászólások)

Kutyatulajdonosok figyelem: itt az őszi kullancsveszély!

Gondozás

Négylábú kedvenceik is megérzik az új évszak beköszöntét, és lehullott falevelek vonzó célpontot jelentenek egy kis játékhoz. De az erdőben, mezőn, még a városi parkokban is vigyázni kell: a kullancsok ősszel megint támadnak.... (0 hozzászólások)

Gyakrabban influenzások az állatok, mint eddig hitték

Betegség, gyógyítás

Nemcsak az embert, de háziállatait is megfertőzheti az influenzavírus: gyakoribb a kutyák és macskák influenzája, mint eddig hitték - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.... (0 hozzászólások)

A világ munkakutyás elitje Magyarországon

Kutyás sport

Pár nap és kezdetét veszi a munkakutyások világának legrangosabb rendezvénye, az FCI IPO Munkakutya Világbajnokság, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének szervezésében, a zalaegerszegi ZTE stadionban.... (0 hozzászólások)

Daganatos a kutyám! Mit tegyek?

Betegség, gyógyítás

A daganatos megbetegedések kiváltó okairól sajnos keveset tudunk. Persze vannak állítások erre vonatkozóan (a tudomány mai állásának megfelelően), de biztosat nem tudunk.... (0 hozzászólások)

A perui kopasz kutya

Kutyafajták

A kopasz kutyák mindig nagyon egzotikusak, és roppant feltűnőek is. Ezen kívül azonban éppen olyan szeretnivalók, mint az összes többi kutyafajta.... (0 hozzászólások)

A csivava etetése

Táplálkozás

Apró termetének köszönhetően hamar észrevehetjük, ha hízásnak indul a csivava. Egy túlsúlyos kutyának nagyobb eséllyel alakulnak ki egészségügyi problémái.... (0 hozzászólások)

Illik hozzám a mopsz?

Kutyafajták

Ha mindig készen állunk egy kis tréfára, akkor a mopsz ideális társunk lehet. Egy mopsz mellett biztosan nem unatkozunk majd...... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés