No SSO cookie

Új típusú lóútleveleket vezetett be július 1-jétől a NÉBIH

Lovaglás, lovassportok

A hamisítások és visszaélések megakadályozása érdekében új típusú lóútlevelek kibocsátását kezdte meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2017. július 1-jétől. A korábban kiadott, régi formátumú passzusok továbbra is érvényesek, a júliusi határnaptól azonban kizárólag az új, megbízhatóbb nyomtatványt állítja ki a hatóság.... (0 hozzászólások)

Nyári terápiás lovastáborok Fóton

Lovaglás, lovassportok

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is táborokat szervez a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjának foglalkozásaira járó gyerekeknek, hogy az iskolaszünet idején is találkozhassanak kedvenc lovaikkal, és játékos fejlesztő foglalkozásokon vehessenek részt.... (0 hozzászólások)

Ezen a hétvégén a lovaké és lovasaiké a főszerep Fóton

Lovaglás, lovassportok

Az idei díjlovas versenyre 94 lóval neveztek hazai és külföldi sportolók. A Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Verseny összdíjazása közel 13 000 Euro. A Lovasterápiás Versenyre 164 induló jelentkezett – látás- és mozgássérültek, hiperaktív, tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekek.... (0 hozzászólások)

Ezüstérmet nyert a magyar csapat a hollandiai Bredában vasárnap befejeződött négyesfogathajtó-világbajnokságon

Lovaglás, lovassportok

A Lázár Zoltán, Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József összeállítású együttes a címüket megvédő hollandok mögött, a harmadikként záró németeket megelőzve harcolta ki a második helyet. ... (0 hozzászólások)

Ló és agárverseny, mellé egy kis streetfood hétvégére

Lovaglás, lovassportok

A  nyári fesztiválszezon végeztével ismét Budapesten adnak egymásnak randevút a hazai street food műfaj legjobb guruló büféi. A most hétvégén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Food Truck Show-ra azonban nem csak a gasztronómiai élvezetek miatt lesz érdemes kilátogatni, ugyanis a rengeteg gyermekprogram és koncert mellett, nemzetközi ló- és agárverseny színesíti a programot.... (0 hozzászólások)

Ismét lovasterápiás verseny Fóton

Lovaglás, lovassportok

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny, melyre várhatóan 100-120 lóval neveznek hazai és külföldi lovasok. Hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyerekek fognak lóra pattanni.... (0 hozzászólások)

Kezdődnek a lovas versenyek a riói olimpián

Lovaglás, lovassportok

Jelenleg az olimpiai lovas szakágak a díjlovaglás, a lovastusa és a díjugratás. Az összes szakágban mind az egyéni versenyzők, mind a nemzeti csapatok legjobbjait érmekkel díjazzák.... (0 hozzászólások)

A világhírű Sheik Mansoor Festival hazánkba látogatott

Lovaglás, lovassportok

Világszerte ismert versenynek adott helyet Magyarország, hiszen megszervezték Bábolnán az Abu-Dhabiból származó Sheik Mansoor Bin Zayed Festival-t - a világ egyik leghíresebb távlovas versenyét és a Távlovagló és Távhajtó Szakág első országos bajnoki fordulóját továbbá a XIII. Bábolna Derbyt.... (0 hozzászólások)

Hogyan tanítsd meg a lovadat átgázolni a vízen?

Lovaglás, lovassportok

A lovaglás rettenetes rémálommá is válhat, ha a ló hirtelen lefékez, átugrik a vizesárkon, a patakon, vagy a lápon. A ló vízen való átgázolásának betanítása sok türelmet és kitartást igényel, de a munka előbb-utóbb mindenképpen meghozza gyümölcsét. ... (0 hozzászólások)

Lovas napok - Kocséri Vágta

Lovaglás, lovassportok

Idén is megrendezik a Kocséri Vágta elnevezésű lovas napokat, ahol nem csak a lóimádók érezhetik jól magukat, de a széles palettán mozgó programkínálat a családok és a baráti társaságok számára is remek kikapcsolódásnak ígérkezik.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés