No SSO cookie

Irány ki a szabadba, tavasszal a legtápdúsabb a legelő

Lovak takarmányozása

Mire jó, mire elegendő a legeltetés? Ha eltekintünk a takarmányozási szempontoktól, akkor is leszögezhetjük, hogy a legeltetés rendkívül fontos a lovak számára, például szocializásciós szempontból, hiszen a legelőn szabadon érintkezhetnek egymással.... (0 hozzászólások)

Az első ló megvétele

Lovak takarmányozása

Mindenki álma, aki belekóstolt a lovas életbe, és szerelme lett a ló, egy saját ló. A valóságban azonban egy, a saját igényeknek megfelelő ló megtalálása, megvétele és fenntartása sokkal nehezebb feladat, és sokkal több pénzbe kerül, mint elsőre gondolnánk.... (0 hozzászólások)

Lovas tudnivalók: a vitaminok fontossága a ló táplálkozásában

Lovak takarmányozása

A táplálék-kiegészítők és vitaminok létfontosságúak szervezet optimális működésének szempontjából. A mai világban egy alma vitaminértéke sajnos nem ugyanaz, mint évekkel ezelőtt volt. Mindez a lovak etetését is befolyásolja.... (0 hozzászólások)

A ló kedvenc csemegéje

Lovak takarmányozása

A lovak nemcsak a répáért és az almáért vannak oda. Tedd jobbá négylábú barátaid napját olyan nyalánkságokkal, amikről nem is hitted volna, hogy a lovak megőrülnek értük.... (0 hozzászólások)

Milyen jutalmat kapjon a ló?

Lovak takarmányozása

A lovaskönyvek általában nagyon keveset foglalkoznak a jutalmazás jelentőségével és gyakorlati hasznával, pedig nagyon megkönnyíteni a lovasok dolgát.... (14 hozzászólások)

Itt a teaidő: A lovak is szereti a teát!

Lovak takarmányozása

Majdnem mindegyik ló szereti a teát, no nem az agyoncukrozott fekete teát, amit mi szürcsölgetünk, hanem a kimondottan nekik készült gyógynövényfőzetet.... (7 hozzászólások)

A takarmány raktározása

Lovak takarmányozása

A lovak gyomra érzékeny, így a nem megfelelőképpen tárolt takarmány bélgörcshöz, élősködő fertőzéshez és más problémákhoz vezethet. ... (0 hozzászólások)

Minek a lónak nyers takarmány?

Lovak takarmányozása

Az élő, egészséges növények és a teljes magvas szemes takarmány az ideális energiaforrás a lovak számára. A feldolgozott takarmány nem tartalmazza a szükséges baktériumokat és enzimeket. ... (0 hozzászólások)

A ló takarmányozása

Lovak takarmányozása

Mitől jó a szálastakarmány, az abrak, a tápok és vitaminok, valamint a lédús kiegészítők? Attól, hogy a ló szereti őket. Így, egyben.... (0 hozzászólások)

Hogyan készíts olyan csemegét, amit a lovad imádni fog?

Lovak takarmányozása

Gondoltad volna, hogy házilag is elkészíthetsz finomságokat a lovadnak? Nem kell messze menned, saját háztartásodban is megtalálod a finom és egészséges hozzávalókat. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés