No SSO cookie

A világ legnagyobb lova

Lófajták, lótenyésztés

Újabb magassági világrekord született a lovaknál. Big Jake 7 centiméterrel előzte meg az előző rekordert, így hivatalosan is ő lett a világ legnagyobb lova. :) ... (1 hozzászólások)

Viselkedésproblémák lovaknál

Lovaglás, lovassportok

Sokan gondolják úgy, hogy a ló azért viselkedik furcsán, azért nem engedelmeskedik, mert egyszerűen nem elég fegyelmezett. Azonban fontos tudni, hogy viselkedésükkel a lovak mindig mondani próbálnak nekünk valamit. ... (0 hozzászólások)

Kólika a lovaknál végzetes is lehet

Lóápolás és egészség

A kólika igen súlyos betegség, amely rendkívül nagy fájdalmakkal járhat. A ló életét is veszélyeztetheti, ezért ha arra gyanakszol, hogy lovad kólikás, ne késlekedj, sürgősen fordulj állatorvoshoz! ... (0 hozzászólások)

Miért érdemes megtanulni lovagolni?

Lovaglás, lovassportok

Kívülről úgy tűnhet, hogy a lovaglás során a lovagló csupán csak ül és olyan egyszerű utasításokat ad a lónak, mint például a gyí, hó vagy fordulj. Végül is a ló végzi a munkát azzal, hogy hordozza a lovast, nem igaz? Nem, nem igaz! A lovaglás sokkal többet jelent, mint azt egy átlagos megfigyelő hinné. Az egyszerű élvezeten túl más fizikai, mentális és érzelmi jó hatásai is vannak.... (0 hozzászólások)

Hogyan léptessük hátrafelé a lovat?

Lovaglás, lovassportok

Vannak alkalmak, amikor jól jön, ha a ló hátrafelé lépdel, vagy lehet épp a zsűritagokat akarod lenyűgözni, azzal, hogy milyen ügyes lovad van. A következőkben elmondjuk neked, hogyan jelezd a lónak, hogy hátrafelé lépkedjen. ... (0 hozzászólások)

A lovak is gyerekként örülnek az első hónak

Lovas videók

Hogyan viselkednek a lovak az első hóban? Mint a gyerekek, nézd csak!... (0 hozzászólások)

Lovasterápia

Lovaglás, lovassportok

A Suttogó című film óta tudjuk, hogy a lovak és Robert Redford közelsége jó hatással van az emberekre. Utánajártunk, hogy miért. ... (0 hozzászólások)

Hogyan tanuljunk lovagolni?

Lovaglás, lovassportok

Magyarországon az utóbbi esztendőkben egyre többen ülnek lóra, hódolnak lovasszenvedélyüknek. Az elmúlt években több száz lovasiskola nyitotta meg kapuját, és a hazai lótenyésztés teljesen átalakult.... (7 hozzászólások)

A lóistálló rendje és az istállómunkák

Istálló, lovarda

Az istállóban fontos a munkarend: Meghatározni a különböző munkák idejét, tartalmát és ezt össze kell hangolni az ember és a rá bízott állat igényével. ... (15 hozzászólások)

Bejelentkezés