No SSO cookie

Ajánlott oltási program macskáknak

Gondozás

Miért fontos a védőoltás macskánk számára? Mert a vakcinázással több fertőző betegségtől (macskanátha, veszettség, leucosis, panleukopenia) óvhatjuk meg kedvencünket.... (0 hozzászólások)

A világ legjobb macskafotói

Örökbefogadás, vásárlás

A háziállat.hu postaládájában landoltak a világ legjobb macskafotói. Van minden: medvekergető macska, orángutános-barátkozós, és persze vizes macska is... ... (1 hozzászólások)

Fogamzásgátlás vagy ivartalanítás? - Gyakori kérdések cicatulajdonosoknál

Gondozás

A macskák ún. szezonális polioestruszos állatok, ami azt jelenti, hogy januártól szeptemberig folyamatosan ivarzanak, a nem kívánt szaporulatot pedig jobb elkerülni... ... (3 hozzászólások)

Milyen a jó macskabútor?

Gondozás

Nem csak azt a célt szolgálja a macskabútor, hogy elmondhassuk, saját kis lakása van kedvencünknek, hanem védelmet nyújt a mi széklábaink, kanapénk és szekrényeink számára is.... (0 hozzászólások)

Mivel és hogyan etessük a macskát?

Táplálkozás

A macska etetése nem egyszerű feladat, finnyás, válogat, egymás után nem kéri többször ugyanazt… Legalábbis az én macskám ilyen. Odajön, megszagolja a kimért falatokat, és ha nem tetszik neki, sarkon fordul, és otthagy. Hogyan lehet mégis evésre bírni a cicust?... (0 hozzászólások)

Hogyan ápold a macskádat nyáron?

Gondozás

A nagy hőségben nagyon fontos odafigyelni a macskára is, nehogy túlhevüljön, napszúrást kapjon vagy kiszáradjon. Az élősködők elleni küzdelemre is több figyelmet kell szentelnünk, mint máskor. ... (0 hozzászólások)

Ha túl hangos a macska

Viselkedés

Minden macskának van hangja, az egyik csendesebb, a másik hangosabb. De mi a teendő akkor, ha a cica túlságosan sokat és hangosan nyivákol? Lehetséges okok és megoldásuk. ... (0 hozzászólások)

Hogyan varázsoljuk be a cicát a macskahordozóba?

Viselkedés

A macska alapvető felszereléséhez tartozik a kényelmes hordozó is, de sok gazdinak okoz fejtörést, hogyan imádkozza be rakoncátlan cicáját a dobozban. Most bemutatunk egy egyszerű trükköt! ... (0 hozzászólások)

Hogyan jön ki a macska más állatokkal?

Viselkedés

A családban olykor nem csak cica, hanem kutya vagy más háziállat is található. Utánajártunk, milyen állatfajokat engedhetünk össze nyugodt szívvel, kiknél kell izgulnunk, és kiknél érdemes megtartanunk a két lépés távolságot. ... (1 hozzászólások)

Macskák védőoltási naptára

Betegség, gyógyítás

Évente sok macska betegszik meg, vagy pusztul el olyan fertőző betegségek miatt, amelyeket vakcinázással meg lehetett volna előzni. A fertőző betegségeket okozó vírusok és baktériumok nagyon elterjedtek a macskák között. A nem oltott macskák könnyebben megbetegszenek és elpusztulnak.... (2 hozzászólások)

Bejelentkezés