No SSO cookie

Miért legelnek a macskák füvet?

Gondozás

Hogy lehet, hogy a gyomrára kényes, válogatós, még a viszkászt is turkáló cica arra vetemedik, hogy füvet vagy szobanövényt legeljen? leváltja a fini macskaeledelt?... (4 hozzászólások)

Miért kapar a macska és hogyan szoktassuk le róla?

Viselkedés

A macskák, jellemzően, a szabadban igyekeznek megfelelő helyet találni. Leggyakrabban egy fát vagy valamilyen oszlopot választanak ki, mivel a fa mint anyag a legalkalmasabb a karmok élezéséhez.... (0 hozzászólások)

Skimbles, a macska aki nem tud ugrani!

Viselkedés

Ez egy olyan ritka videó, amit nem lehet megunni! Többször kell megnézni, hogy elhidd, Skimbles tényleg ekkorát ugrott :)... (0 hozzászólások)

Igyon a macska tejet, tejterméket?

Táplálkozás

Az emberek többsége úgy tudja, hogy a macskák egyik legkiválóbb táplálékforrása a tehéntej - ami óriási tévedés annak ellenére, hogy a macskák általában tényleg nagyon szeretik a tejet és a tejtermékeket.... (0 hozzászólások)

Macskát tartok és kisbabát várok

Gondozás

A napokban egy kismama fordult hozzám kérdésekkel, hogy mitévő legyen ebben a helyzetben? A köztudatban elterjedt, „rettegett” toxoplasmosis miatt aggódott.... (0 hozzászólások)

Macska fogkövesség

Viselkedés

A fogkövesedés nemcsak szájhigiéniai problémát, ínygyulladást okoz, hanem a gyulladásos ínyen keresztül a vérkeringésbe is bejutó kórokozók akár távoli szervekbe is eljuthatnak. Az ínygyulladás első tünete a kipirult, vérzékeny ínyszél. Az idült ínygyulladásnál már visszafordíthatatlan ínysorvadás is kialakulhat.... (0 hozzászólások)

Feltárták, hogyan vált ki tüneteket a macskaszőr-allergia

Betegség, gyógyítás

A macskákat gyakran vádolják allergia okozásával. Tudósok felfedezték, milyen folyamat váltja ki a tüneteket, ez pedig lehetővé teheti a gyógyszeres kezelést.... (0 hozzászólások)

A macska mosakodási rituáléja

Viselkedés

A macskák életében nagyon fontos a mosakodás. Annak ellenére, hogy azt szoktuk mondani: csak esznek és alszanak, megfigyelték, hogy a macskák ébren töltött idejüknek egyharmadát, de néha akár felét is mosakodással töltik. Nem csoda, hogy elfáradtnak és ismét aludniuk kell egy kicsit.... (0 hozzászólások)

A macskák bajsza

Viselkedés

A bajszok különleges szőrszálak, amelyek érintésre és légmozgásra kifejezetten érzékenyek.... (0 hozzászólások)

A macska a légyzümmögést is meghallja

Viselkedés

Az éjszakai állatok számára a hallás rendkívül fontos. Mikor a macskák meghallják zsákmányuk neszeit, felálló fülekkel azonnal készenlétbe helyezkednek.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés