No SSO cookie

Igyon a macska tejet, tejterméket?

Táplálkozás

Az emberek többsége úgy tudja, hogy a macskák egyik legkiválóbb táplálékforrása a tehéntej - ami óriási tévedés annak ellenére, hogy a macskák általában tényleg nagyon szeretik a tejet és a tejtermékeket.... (0 hozzászólások)

Macskát tartok és kisbabát várok

Gondozás

A napokban egy kismama fordult hozzám kérdésekkel, hogy mitévő legyen ebben a helyzetben? A köztudatban elterjedt, „rettegett” toxoplasmosis miatt aggódott.... (0 hozzászólások)

Macska fogkövesség

Viselkedés

A fogkövesedés nemcsak szájhigiéniai problémát, ínygyulladást okoz, hanem a gyulladásos ínyen keresztül a vérkeringésbe is bejutó kórokozók akár távoli szervekbe is eljuthatnak. Az ínygyulladás első tünete a kipirult, vérzékeny ínyszél. Az idült ínygyulladásnál már visszafordíthatatlan ínysorvadás is kialakulhat.... (0 hozzászólások)

Feltárták, hogyan vált ki tüneteket a macskaszőr-allergia

Betegség, gyógyítás

A macskákat gyakran vádolják allergia okozásával. Tudósok felfedezték, milyen folyamat váltja ki a tüneteket, ez pedig lehetővé teheti a gyógyszeres kezelést.... (0 hozzászólások)

A macska mosakodási rituáléja

Viselkedés

A macskák életében nagyon fontos a mosakodás. Annak ellenére, hogy azt szoktuk mondani: csak esznek és alszanak, megfigyelték, hogy a macskák ébren töltött idejüknek egyharmadát, de néha akár felét is mosakodással töltik. Nem csoda, hogy elfáradtnak és ismét aludniuk kell egy kicsit.... (0 hozzászólások)

A macskák bajsza

Viselkedés

A bajszok különleges szőrszálak, amelyek érintésre és légmozgásra kifejezetten érzékenyek.... (0 hozzászólások)

A macska a légyzümmögést is meghallja

Viselkedés

Az éjszakai állatok számára a hallás rendkívül fontos. Mikor a macskák meghallják zsákmányuk neszeit, felálló fülekkel azonnal készenlétbe helyezkednek.... (0 hozzászólások)

Miért esznek többet az idős macskák?

Táplálkozás

Az aktív, egészséges macskáknak tökéletesen megfelel a jó minőségű konzerv vagy száraz eledel, melyet a kifejlett állatok táplálására állítottak össze.... (0 hozzászólások)

Huszonhét éves lett a világ legvénebb macskája

Gondozás

Huszonhét éves lett a világ legvénebb macskája. Kora emberre számítva 125 esztendőnek felel meg.... (1 hozzászólások)

Szereti a macska a tejet?

Táplálkozás

Bárkit megkérdezhet az ember a cica és a tej kapcsolatáról, a válasz mindig ugyanaz lesz. Igen, a macska szereti a tejet. Pedig ez csak egy tévesen elterjedt vélekedés.... (2 hozzászólások)

Bejelentkezés