No SSO cookie

A kolibrik esőben is repülnek?

Díszmadarak

Azt gondolhatnánk, hogy a kolibriknek nehézséget okoz az eső, hiszen a pár grammos madarakat vízzel teli luftballon gyanánt éri egy esőcsepp. Amerikai biológusok azonban ennek ellenkezőjét állapították meg - a parányi madarak még zuhogó esőben is képesek a virágok előtt lebegve nektárt szívogatni.... (0 hozzászólások)

Miért olyan változatosak a madarak?

Díszmadarak

A kutatók rájöttek, miért tér el olyan nagyon a madarak éneke és színezete - még akkor is, ha egy területen élnek.... (0 hozzászólások)

Vörös riasztás – itassuk a madarakat!

Gondozás

A beköszöntő kánikula nemcsak az emberek, de a városlakó madarak és emlősök számára is nehéz időszak. A térkővel, aszfalttal burkolt településrészeken a mostani szárazságban nagy területek maradnak szabad vízfelület nélkül, ahol az állatok szomjukat olthatnák vagy fürdéssel felfrissülhetnek. ... (0 hozzászólások)

Milyen a jó madáreleség? Táplálkozási tanácsok papagájoknak

Gondozás

A papagáj alaptakarmányát feltétlenül ki kell egészítenünk zöldséggel, gyümölccsel, vitaminnal, ásványi anyaggal, valamint állati és növényi fehérjével.... (0 hozzászólások)

Miért térnek haza a galambok?

Viselkedés

Robotot küldött a tudomány a világűr mélyébe, felfedte élőlények genomját, az azonban még mindig zavarba ejti, hogy mi vezérli haza a galambot.... (0 hozzászólások)

A hullámos papagáj csőrének leggyakoribb betegségei

Gondozás

A hullámos papagáj az egyik legkedveltebb díszmadár. Ahhoz, hogy sokáig a család tagja lehessen vigyáznunk kell egészségére, melybe a csőrbetegségek elkerülése is beletartozik.... (0 hozzászólások)

A szarka madár (Pica pica) kulisszatitkai

Díszmadarak

A közönséges- vagy európai szarka Európában honos madár, mely a hollók és szajkók családjába tartozik. Feje, nyaka és melle fényes fekete színű, zöld, vagy lila.... (0 hozzászólások)

Afrikában folytatódik a BirdLife International madármegfigyelő versenye

Viselkedés

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) nemzetközi ernyőszervezete, a BirdLife International az idén először Dél-Afrikában is megszervezi a nagy sikerű Spring Alive programsorozatot. ... (0 hozzászólások)

Megkülönböztető jegyek a madaraknál

Díszmadarak

A madarak legjellegzetesebb sajátossága a csőre. Az erősen lefelé görbülő, kampós felső kávából és az ebbe beilleszkedő, fölfelé hajló alsó kávából áll. A felső káva tövénél egy csupasz, toll nélküli terület található, a viaszhártya – itt vannak az orrlyukak. ... (0 hozzászólások)

Egy bagoly szellemét fotózta le

Viselkedés

Amikor egy madár csapódik az ablaküvegnek, mindig picit eszünkbe juttatja, nem csak mi vagyunk olyan lükék ezen a bolygón. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés