No SSO cookie

A galamb nem felejt

Díszmadarak

Az arcvonások alapján képesek felismerni, illetve megkülönböztetni egymástól az embereket a vadon élő, idomítatlan galambok, még a ruházat átcserélése sem téveszti meg őket - derült ki egy új tanulányból.... (0 hozzászólások)

A madár gondozása nyáron

Gondozás

A meleg nyári napokon nem csak a saját védelmünkre kell gondolnunk, hanem a madár egészségére is. Néhány óvintézkedéssel kedvencednek sem jelent majd gondot a forró hónapok átvészelése. ... (2 hozzászólások)

Röptessük a madarat a szobában?

Gondozás

A szabadság szimbólumaként számon tartott madarunkat vétek nem kiengedni a lakásban. Mire figyeljünk, hogy túlélje jóakaratunkat?... (2 hozzászólások)

Elrabolt parlagi sasfiókákat próbáltak eladni ismeretlenek

Örökbefogadás, vásárlás

Három, egyenként 1 millió forint természetvédelmi értékű parlagi sasfiókát loptak ki fészkükből ismeretlen tettesek.... (0 hozzászólások)

Pingvinfajok, avagy minden pingvin a listánkon van

Díszmadarak

A következő cikk nagyon hasznos, mert nincs olyan pingvinfaj, amit nem találsz meg itt. Szépen csoportosítva vannak, hogy minden világos és átlátható legyen:)... (0 hozzászólások)

15 érdekesség a pingvinekről

Díszmadarak

A pingvinek a legismertebb és legkedveltebb madarak a világon, és a legegyedibbek is. Lássuk, vajon miért?... (0 hozzászólások)

A verebeknek is a belső értékek a fontosak

Díszmadarak

Bécs/Budapest (MTI) - A partnerválasztásnál a verebek belső értékeket is számba vesznek, a leendő társ kiválasztásának kritériumai pedig egyénenként különböznek. Osztrák kutatók szerint a folyamatban jelentős szerepet játszik az immunrendszer genetikai háttere.... (0 hozzászólások)

Eltévedt fehér gólyákat mészároltak le Máltán

Díszmadarak

Helyi szinten rekord nagyságú, mintegy 240 egyedből álló fehér gólya csapatot figyeltek meg Máltán az elmúlt héten. Mivel a szigetország nem érinti a gólyák vonulási útvonalát, vélhetően eltévedt madarakat láthattak a megfigyelők.... (0 hozzászólások)

A kakapó (bagolypapagáj), kea és kaka- Új-Zéland veszélyeztetett papagájai

Díszmadarak

Új-Zéland egyedi és megnyerő külsejű vad papagájoknak ad otthont, melyek mostanra már veszélyezettek és a hosszú időtartamú túlélésük csak a fenntartásuktól függ. Új-Zéland kakapó papagája a madárvilág szélsőségeinek egyes jegyeit magán viseli. ... (0 hozzászólások)

Új webkamerákat szerelt fel az MME

Viselkedés

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) újabb webkamerákat szerelt fel madárfészkek és odúk mellé. A szervezet és közreműködő partnerei segítségével már 7 helyszínen követhetjük nyomon a madarak mindennapjait.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés