No SSO cookie

A legújabb internet-szenzáció: fehérfejű rétisas (Haliaeetus leucocephalus)

Díszmadarak

A webkamerán követhető fehérfejű rétisas család lassan népszerűbbé válik az interneten, mint a híes színész, Charlie Sheen. ... (0 hozzászólások)

Húsvéti állatok: csibe, kacsa és nyuszi

Díszmadarak

A kiscsibék, kiskacsák és nyuszik régóta jelképei a húsvétnak és a tavasz érkezésének. Azonban Marc Morrone szakértő szerint, jól át kell gondolnod ezen állatok igényeit, mielőtt az otthonodba viszel egyet.... (0 hozzászólások)

Újabb sasmérgezés történt – ezúttal megmenekült egy áldozat

Díszmadarak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány meghívja Önöket a mérgezésből felgyógyult parlagi sas szabadon engedésére.... (0 hozzászólások)

Két nem mindennapi csibe a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Díszmadarak

Két emu csibe kelt ki a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az apróságok tíz napja látták meg a napvilágot.... (0 hozzászólások)

Adjunk nevet az internetes nagyhalászi sztárgólya feleségének!

Gondozás

Nagyhalász - Új párra talált Nagyhalász internetes sztárgólyája. Az új asszonynak azonban még nincs neve, ezért stílusosan a világhálón hirdették meg a névadó játékot. A madárbarátok április 3-ig tehetnek javaslatokat, és a tíz legjobb ötletből szavazással választják majd ki a Halász nevű gólyafiú új feleségének nevét.... (0 hozzászólások)

SmartBird - a robotmadár

Viselkedés

Egy kifejlesztett robotmadár mozgása megtévesztésig hasonlít a sirály repüléséhez. Éppúgy repül, automatikusan leszáll és a tájékozódáshoz a fejét is forgatja.... (0 hozzászólások)

A gólyák a gólyaalakúak (Ciconiiformes)

Dísztyúkok

A gólya nagyméretű, hosszúlábú, hosszúnyakú, gázló madár, melynek hosszú erős csőre van, s a gólyafélék (Ciconiidae) családjába tartozik. A gólyaalakúak osztályában ők az egyetlen biológiai család amely egykor nagyobb termetű volt, valamint számos más családot is magába foglalt.... (0 hozzászólások)

A vadkacsa (Anas platyrhynchos) étrendje

Dísztyúkok

A vadkacsák mindenevők. Az emberekhez hasonlóan, a legtöbb vadkacsa mindenevő, ami azt jelenti, hogy szükségük van egy növényekben és állatokban gazdag vegyes étrendre.... (1 hozzászólások)

Mesterséges odúkkal csalogassuk a kertbe a madarakat!

Gondozás

Odút kihelyezni soha nincs késő, akár nyár közepén is érdemes erre időt szánni, mert az énekesmadarak évente akár háromszor is költhetnek.... (0 hozzászólások)

A kakukk változatai

Díszmadarak

A kakukk költöző madár,  a kakukkfélék családjába tartozik. A kakukkalakúak rendejébe a kakukkfélék mellett még besorolandók a turákófélék.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés