No SSO cookie

Észak-kínai nőstény leopárd érkezett a debreceni állatkertbe

Egzotikus fajok

Észak-kínai nőstény leopárd érkezett a debreceni állatkertbe, ahol csütörtökön összeengedték az állatot új párjával.... (0 hozzászólások)

Éves belépőt nyerhetsz az állatkertbe, ha elsőként fotózod le a pandakölyköt

Egzotikus fajok

Gyermekáldás volt a vörös macskamedve néven is ismert kis pandáknál. Auróra és Ambrus nászából június 26-án született egy apróság. A kölyök most egy odúban cseperedik, de hamarosan eljön az ideje, hogy előmerészkedjen. Érdemes tehát nagyon figyelni!... (0 hozzászólások)

Szomjan halhatott a gyapjas mamutok egyik utolsó csoportja

Egzotikus fajok

A gyapjas mamutok egyik utolsó csoportja azért halhatott ki, mert nem volt elég ivóvizük - vélik amerikai tudósok.... (0 hozzászólások)

Gyere velünk az állatkertbe: családi idill az orangutánoknál

Egzotikus fajok

A budapesti állatkert orangutánjai Chuij, Jula, Lia, AnnaHanna, Lone és Moira mindennapi életének idilli pillanatait idézzük fel: a játékot, a bukfencezést – és persze a szerető gondoskodást, amivel a felnőtt állatok a kölyköket körülveszik.... (0 hozzászólások)

Zebracsikók születtek a veszprémi állatkertben

Egzotikus fajok

Két új taggal bővült a veszprémi állatkert zebracsapata, a fiatal állatok már láthatók a kifutón az orrszarvúk, az impalák és a zambézi mocsáriantilopok társaságában.... (0 hozzászólások)

Szerecsenmaki született a Nyíregyházi Állatparkban

Egzotikus fajok

Ritka szerecsenmaki (Eulemur macaco) született a Nyíregyházi Állatparkban.... (0 hozzászólások)

Grizzly-jegesmedvét lőttek le Kanada északi részén

Egzotikus fajok

Szakemberek szerint egy grizzly és jegesmedve hibridje az a medve, amelyet Kanada északi részén, a Hudson-öböl partján fekvő Arviat település közelében ejtett el egy vadász.... (0 hozzászólások)

Nemzeti parkot terveznek a szibériai tigriseknek és az amuri leopárdoknak

Egzotikus fajok

Nemzeti park kialakítását tervezik Kína északkeleti tartományaiban, hogy növeljék a szibériai tigrisek és az amuri leopárdok élőhelyét.... (0 hozzászólások)

Megfejtették a zsiráf hosszú nyakának és szédületes sprintjeinek genetikai titkát

Egzotikus fajok

Összehasonlították tudósok a zsiráf és legközelebbi rokona, az afrikai esőerdők okapijának genomját, felfedték többek között azt is, milyen genetikai változások vezettek a zsiráf kivételesen hosszú nyakának evolúciójához, amely a világ legmagasabb szárazföldi állatává tette.... (0 hozzászólások)

A farkas és a hiúz ritka találkozóját kapták lencsevégre

Egzotikus fajok

Különlegesen ritka videófelvétel, amely egy farkas és egy hiúzcsalád találkozását rögzíti Lengyelország területén, a Kárpátokban.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés