No SSO cookie

A gyerekek nem félnek a viperától

Hüllő fajok

A magyar gyerekek többsége ugyan nem tartja szimpatikus állatnak a viperákat, de nem is fél tőlük és fontosnak tartja hazai védelmüket – derül ki abból a felmérésből, amelyet bécsi egyetemisták készítettek a Rákosi vipera védelmi program munkatársaival együttműködve.... (0 hozzászólások)

A házikedvencként tartott vízisikló (Natrix natrix)

Hüllő fajok

Amint éppen a kisállat kereskedésben sétáltam, azt vettem észre, hogy az egyik terráriumból egy apró fej emelkedett ki. Egy fiatal vízisikló volt.... (2 hozzászólások)

Krokodilfajok, avagy melyik a nagyobb óriáskrokodil?

Hüllő fajok

Azon tűnődsz, vajon melyik a legnagyobb, Földön kószáló krokodil? Úgy tűnik, hogy ezek a hatalmas, vízi szörnyek, túlélték a dinoszauruszokat. A következő cikk némi tájékoztatást nyújt róluk.... (0 hozzászólások)

Aligátor avagy krokodil?

Hüllő fajok

Bár sokan közülünk összetévesztjük az aligátorokat a krokodilokkal, ők mégis különböző rendszertani besorolásba tartoznak. ... (2 hozzászólások)

A pézsmateknős (Sternotherus)

Hüllő fajok

A pézsmateknős két pézsma mirigyéről kapta a nevét. Ezeknek köszönhető jellegzetes szaga.... (0 hozzászólások)

Pézsmateknős és iszapteknős

Hüllő fajok

Mindenki hallott már a vörös fülű ékszerteknősről és a dobozteknősről. Sokan hallottak már a tarajosteknősről, az aligátorteknősről, az ékszerteknősről, a lágyhéjú teknősről, a díszes ékszerteknősről, a díszes földiteknősről vagy egyéb teknősökről.... (0 hozzászólások)

A rózsaszín leguán miatt felborulhat az evolúció

Hüllő fajok

Rózsaszín leguánt (Rosada) fedeztek fel a Galápagos-szigeteken. A ritka egyed 1835-ben elkerülte Darwin figyelmét. ... (2 hozzászólások)

A sárgafülű ékszerteknős (Trachemys scripta scripta)

Hüllő fajok

A sárgafülű ékszerteknős az egyik leggyakoribb vízi teknős az Egyesült Államok délkeleti részében. A felnőtt és ivadék teknősöknek az alsó páncélja krémes citromsárga színű és ennek a sima felületnek a segítségével tudnak becsúszni a partról a vízbe a veszély első jeleit megérezve. ... (0 hozzászólások)

Óriás krokodil videón!

Hüllő fajok

Ekkora krokodilt nem lát az ember minden nap! Az indonéziában készült felvétel kétségtelenül igazi!... (0 hozzászólások)

Sárgafülű ezüstteknős (Trachemys scripta scripta) tartása

Hüllő fajok

A sárgafülű teknős egy nagyon aranyos, szívós és érdekes teknős. Csúszónak is nevezik mivel a napsütötte sütkérező helyéről elcsúszik a hűvös, ámde biztonságos vízbe. Nagyon könnyű tartani és általában fogságban is nagyon jó szaporodik. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés