No SSO cookie

Óriás krokodil videón!

Hüllő fajok

Ekkora krokodilt nem lát az ember minden nap! Az indonéziában készült felvétel kétségtelenül igazi!... (0 hozzászólások)

Sárgafülű ezüstteknős (Trachemys scripta scripta) tartása

Hüllő fajok

A sárgafülű teknős egy nagyon aranyos, szívós és érdekes teknős. Csúszónak is nevezik mivel a napsütötte sütkérező helyéről elcsúszik a hűvös, ámde biztonságos vízbe. Nagyon könnyű tartani és általában fogságban is nagyon jó szaporodik. ... (0 hozzászólások)

Az anolisz gyík

Hüllő fajok

Az anoliszok sok helyen kedvelt háziállatok. Könnyű vigyázni rájuk, szórakoztatóak, egyes fajtájukat még melegházban is lehet tartani. ... (0 hozzászólások)

Hüllő kisokos: a gyíkok eredete, evolúciója, leírása

Hüllő fajok

A legtöbb gyík rovarokat fogyaszt, de akadnak köztük növényevők is. A sivatagi leguán (Dipsosaurus dorsalis) az előhelyén fellelhető növényeket eszi, kaktuszok virágait, terméseit. A tüskésfarkú gyíkok (Uromastyx sp.) is kizárólag növényevők. ... (0 hozzászólások)

Szörföző krokodilok az óceánban

Hüllő fajok

A sósvízi krokodilok, a világ legnagyobb hüllői, úgy tesznek meg több száz kilométeres távolságokat a nyílt tengeren, hogy az áramlatokon szörfölnek. Ez a felfedezés segíthet végleg olyan helyekre költöztetni őket, ahol nem veszélyeztetik az embereket. ... (0 hozzászólások)

Leopárdgekkó, az ideális terráriumi állat

Hüllő fajok

"Bundájából" nem érdemes felöltőt készíttetni. Kis méretük mellett is nagyon mutatósak egy szépen berendezett terráriumban.... (113 hozzászólások)

Szakállas agáma - bemutatjuk a rettenetes hüllőt izgalmi állapotban

Hüllő fajok

Az ausztrál füves pusztákról származó szakállas agáma (Pogona minor) a torkán felálló tüskékről kapta nevét. Feje háromszögletű, teste akár félméteresre is megnőhet.... (393 hozzászólások)

Kaméleon gyakorlott terraristáknak

Hüllő fajok

A kaméleonok színváltoztató képességükről jól ismert hüllők. Ez a képesség egyaránt szolgál rejtőzködésre, hangulat-kifejezésre, valamint az egyedek közötti kommunikációra. ... (59 hozzászólások)

Vak kígyót találtak

Hüllő fajok

Féregszerű élőlények éltek Madagaszkáron még mielőtt Madagaszkár létezett volna...... (0 hozzászólások)

Hogyan rendezzük be a szakállas agáma (Pogona barbata) terráriumát?

Hüllő fajok

A szakállas agámák csodálatos háziállatok, kezelhetőek és könnyű rájuk vigyázni. A megfelelő élettér berendezése biztonságban és egészségben tartja a kis agámát.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés