No SSO cookie

Zöld anolisz, a varázsgyík

Gondozás

A zöld anoliszt vagy vöröstorkú anoliszt (Anolis carolinensis) amerikai kaméleonnak is hívják, mert képes zöldből barnára változtatni a színét a hőmérséklettől és a körülményektől függően. ... (0 hozzászólások)

Jobb a hangya matekból, mint egy ötödikes diák?

Ízeltlábú fajok

A Behaviour folyóirat szerint a hangyák okosabbak, mint sok általános iskolás kisgyerek, legalábbis ami a számtant illeti. „A hangyák okosabbak, mint az ötödikesek, hiszen kiváló matekosok! ”- írja Els van Egmond, a Brill folyóirat szerkesztője.... (0 hozzászólások)

Rákosi viperákat bocsátottak szabadon a Kiskunságban

Hüllő fajok

Hetven fokozottan védett rákosi viperát bocsátottak szabadon tavasszal a faj egyik utolsó magyarországi előfordulási helyén, a Kiskunságban. A korábban mesterséges körülmények között nevelt kígyók ezzel csatlakoztak a már közel 600 egyedből álló vadonélő hazai állományhoz.... (0 hozzászólások)

Boa bukkant elő a WC-ből

Hüllő fajok

A hét éves kislány ledermedt a félelemtől, amikor felnyitotta a WC-fedelet és egy hatalmas boát pillantott meg a WC-csészében.... (0 hozzászólások)

Ártalmatlan francia kígyók

Hüllő fajok

Ha a kígyónak a pupillája kerek akkor biztosan nem mérges kígyó, de ez nem jelenti azt, hogy nem marhat meg!... (0 hozzászólások)

Mivel táplálkozik a szalamandra?

Kétéltű fajok

Mivel nincsenek tisztában azzal, hogy a szalamandra mivel táplálkozik, sok kisállat tartó mindenféle eledelekkel eteti, ami káros lehet e kis élőlények szervezetére. Ha szalamandrát szeretnél kedvencként tartani, olvasd el az alábbi cikket, hogy többet megtudhass táplálkozási szokásairól.... (0 hozzászólások)

A gyerekek nem félnek a viperától

Hüllő fajok

A magyar gyerekek többsége ugyan nem tartja szimpatikus állatnak a viperákat, de nem is fél tőlük és fontosnak tartja hazai védelmüket – derül ki abból a felmérésből, amelyet bécsi egyetemisták készítettek a Rákosi vipera védelmi program munkatársaival együttműködve.... (0 hozzászólások)

A házikedvencként tartott vízisikló (Natrix natrix)

Hüllő fajok

Amint éppen a kisállat kereskedésben sétáltam, azt vettem észre, hogy az egyik terráriumból egy apró fej emelkedett ki. Egy fiatal vízisikló volt.... (2 hozzászólások)

Krokodilfajok, avagy melyik a nagyobb óriáskrokodil?

Hüllő fajok

Azon tűnődsz, vajon melyik a legnagyobb, Földön kószáló krokodil? Úgy tűnik, hogy ezek a hatalmas, vízi szörnyek, túlélték a dinoszauruszokat. A következő cikk némi tájékoztatást nyújt róluk.... (0 hozzászólások)

Leguán szelídítés

Gondozás

A terráriumban tartott leguánokat három csoportra oszthatjuk: vadak, kezesek és szocializáltak. A vad leguán fogalma nem szorul magyarázatra: vadállat, mely teljesen kizárja életéből az emberrel való érintkezést. ... (2 hozzászólások)

Bejelentkezés