No SSO cookie

Aligátor avagy krokodil?

Hüllő fajok

Bár sokan közülünk összetévesztjük az aligátorokat a krokodilokkal, ők mégis különböző rendszertani besorolásba tartoznak. ... (2 hozzászólások)

Pézsmateknős és iszapteknős

Hüllő fajok

Mindenki hallott már a vörös fülű ékszerteknősről és a dobozteknősről. Sokan hallottak már a tarajosteknősről, az aligátorteknősről, az ékszerteknősről, a lágyhéjú teknősről, a díszes ékszerteknősről, a díszes földiteknősről vagy egyéb teknősökről.... (0 hozzászólások)

Vedlik a hüllőm! Mit tegyek?

Gondozás

Fajtól és fajtától függetlenül minden élőlény vedlik. Egyes fajoknál, úgy mint az embernél is, észrevétlenül zajlik le ez a természetes folyamat. A hüllőknél viszont más a helyzet. A gyíkok többségénél, a bőr lassan, szakaszosan, darabokban válik le a testről. Egyes gyíkfajtáknak viszont, hasonlóan a kígyókhoz, egy darabban kell, megszabadulniuk az elhalt bőrtől. ... (1 hozzászólások)

Leopárdgekkó, az ideális terráriumi állat

Hüllő fajok

"Bundájából" nem érdemes felöltőt készíttetni. Kis méretük mellett is nagyon mutatósak egy szépen berendezett terráriumban.... (113 hozzászólások)

A világító kubai kékrák

Ízeltlábú fajok

A kubai kékrák (Procambarus alleni), a világító kékrákok közül az egyik legelterjedtebb, legkedveltebb fajta. Mérete megközelítően 8 cm. Állatkereskedésekben általában megtalálható, gyakori faj. Tenyésztőktől szintén beszerezhető. Az egészséges rákok nem túlzottan félénkek, koruknak megfelelő nagyságúak. Minden testrészük sértetlen és megfelelően funkcionál. ... (80 hozzászólások)

Mérges állatok - avagy 5 halálos állati méreg

Kétéltű fajok

Mérgeket az ember már ősidőktől fogva használ gyógyításra, így nem meglepő, hogy például a varangyos béka szárított bőre a középkorban a vízibetegség gyógyszereként volt használatos. Dél-Amerikában élnek kicsi, alig három cm-es békák, (Dendrobates genus) amelyeknek a bőrmérge a legerősebb állati eredetű mérgek közé tartozik. ... (0 hozzászólások)

Szárazföldi teknősök tavaszi étvágytalansága

Gondozás

Telelést követően, minden tavasszal gyakori probléma a szárazföldi teknősök étvágytalansága. Előidézésében számtalan tényező szerepel, amelyek közül elsősorban tartástechnológiai hibák a legjelentősebbek, de számos betegség is okozhatja. A jelenséget összefoglalóan telelés utáni étvágytalanságnak (“Poszthibernációs anorexia” - PHA) nevezik. ... (0 hozzászólások)

A hüllők terráriumának tisztítása napi, heti bontásban

Gondozás

A hüllők élőhelye különleges ápolást igényel. A terrárium rendszeres és gondos karbantartása szükséges ahhoz, hogy hüllőnk biztonságosan és egészségesen, nem mellékesen szagmentes és vonzó környezetben éljen. ... (1 hozzászólások)

Készítsünk leguán fészket

Gondozás

A tojásrakáshoz készülődő nőstény leguán éjt-nappallá téve keresi a legalkalmasabb helyet utódjai számára. A vadonban vermeket ás, a terráriumban nekünk kell biztosítanunk az ideális feltételeket. ... (0 hozzászólások)

A leguán megérett a tojásrakásra

Gondozás

Leguánunk felnőtt. Két teljes éven át türelemmel gondoztuk, és most nagy örömmel látjuk munkánk gyümölcsét – egy egészséges, erős kifejlett állatot. Még néhány hónap, és hüllőnk képessé válik az utódnemzésre. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés