No SSO cookie

A hüllők terráriumának tisztítása napi, heti bontásban

Gondozás

A hüllők élőhelye különleges ápolást igényel. A terrárium rendszeres és gondos karbantartása szükséges ahhoz, hogy hüllőnk biztonságosan és egészségesen, nem mellékesen szagmentes és vonzó környezetben éljen. ... (1 hozzászólások)

Készítsünk leguán fészket

Gondozás

A tojásrakáshoz készülődő nőstény leguán éjt-nappallá téve keresi a legalkalmasabb helyet utódjai számára. A vadonban vermeket ás, a terráriumban nekünk kell biztosítanunk az ideális feltételeket. ... (0 hozzászólások)

A leguán megérett a tojásrakásra

Gondozás

Leguánunk felnőtt. Két teljes éven át türelemmel gondoztuk, és most nagy örömmel látjuk munkánk gyümölcsét – egy egészséges, erős kifejlett állatot. Még néhány hónap, és hüllőnk képessé válik az utódnemzésre. ... (0 hozzászólások)

Fiú lesz, vagy lány? A gyíkoknál ez nem kérdés!

Hüllő fajok

A gyíkok szaporodása azon a tényen alapszik, hogy minél nagyobb méretekkel rendelkezik a hím, annál vonzóbb a nőstények számára. A nőstény gyíkok ennél fogva szívesebben kelletik magukat az alfa hímek környékén, mint a nyeszlett felhozatal előtt. ... (0 hozzászólások)

Készítsünk szupertápot az ékszerteknősnek!

Gondozás

A vörösfülű ékszerteknős népszerű háziállat, ám a bölcs tekintetű hüllő tartása jóval nehezebb, mint azt első látásra gondolnánk. Bár nem kimondottan kényesek a gyomrukra, sokszor mégis megsínylik a helytelen táplálást. ... (2 hozzászólások)

Hüllő kisokos - gekkó a terráriumban

Gondozás

A gekkó terráriumi tartásakor figyelembe kell venni, hogy a domináns hím addig üldözi a gyengébb hímet, míg az el nem pusztul, ezért csak egyedül, vagy párban szabad őket tartani.... (1 hozzászólások)

Amerikai rózsaszín-lábujjú madárpók (Avicularia metallica)

Ízeltlábú fajok

Kezdő madárpóktartóknak is ajánlott. Nagyon gyors, de jó természetű és nagyon mutatós is, mert a teste fémes sötétkék, a lábvégein (tarsus) pedig rózsaszín papucsok találhatók, ami - ha nem is teszi egy tündérmese főszereplőjévé, de mindenképp elkülöníti a fajától.... (0 hozzászólások)

Mit csinálj, ha vedlik a pók?

Gondozás

Mint minden madárpóknál, így az Avicularia fajoknál is életük egyik legnehezebb időszaka a vedlés. Ez a folyamat nagyon megerőltető a pókok számára, ilyenkor egy-egy hiba a terrarista részéről végzetes is lehet! Ez az írás azért készült, hogy aki elolvassa, kitudja küszöbölni ezeknek a hibáknak a nagy részét. ... (0 hozzászólások)

Hüllőbetegségek A-Z-ig

Gondozás

Még a legtapasztaltabb és felelősségteljes hüllőtartóval is előfordul, hogy állata megbetegszik. Ekkor a hüllőgazdi több problémával is szembesül...... (0 hozzászólások)

Skorpiók kezdőknek és haladóknak

Ízeltlábú fajok

A terrarisztikában egyre népszerűbb az ízeltlábúak, így a skorpiók tartása is. Más skorpió való egy kezdőnek, és más a haladóknak. Lássuk, mik a legfontosabb tudnivalók!... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés