Gyere velünk a tanyára! - fantasztikus kaland gyerekeknek!

Állat és ember

Mi MICSODA mini - Gyere velünk a tanyára! - című kötete egy izgalmas kirándulás a gyermekeknek a tanyasi élet és a gazdasági udvar lakói közé. A kötetből rengeteg kérdésre megkapják a választ: Mi történik az istállóban? Mit esznek a disznók? Mit csinál a bálázógép? Mi terem a kertben? Miért hempereg a sárban a disznó? Miből sütik a kenyeret? Lássuk!... (0 hozzászólások)

Őrület: megtaláltuk az öt legjobb állatos videót a neten!

Állat és ember

A videómegosztók legnépszerűbb, legszuperebb állatos kisfilmjeit nézegettük és kiválasztottuk az alábbi nyerő alkotásokat. Ez a mi top ötös listánk, egyetértesz velünk? ... (11 hozzászólások)

Mit keres egy uhu bagoly Budapesten?

Állat és ember

A világ legnagyobb baglyaként is számon tartott uhu egy példánya jelent meg a fővárosban. Feltűnése ritkaságnak számít a városokban, mivel kifejezetten érzékeny faj, és kerüli településeinket. Közel egy hónapja regisztrálták az első megfigyelést, feltehetően azóta tartózkodik a fővárosban. ... (0 hozzászólások)

Etető és odú a költőmadaraknak

Állat és ember

A fészekanyag behordásával napokon belül kezdetét veszi leggyakoribb odúköltő énekesmadaraink - a cinegék és verebek - költési időszaka, ezért aki szeretné segíteni az idei első költésüket, helyezzen ki számukra mesterséges odúkat. ... (0 hozzászólások)

Fülemülék éjszakája 2017

Állat és ember

Április végén, májusban kezdenek el igazán énekelni a világ legszebb hangú madarai közé tartozó, a belvárosi parkok bokrosaiba is beköltöző fülemülék. További különlegességük, hogy a többi nappali madárfajtól eltérően éjszaka is hallatják jellegzetes, csattogó hangjukat. Az MME a Madarak és Fák Napja fő rendezvényeként évek óta ekkor szervezi meg egy hónapig tartó, májusi Fülemülék éjszakája programsorozatát, amire bárki ellátogathat. ... (0 hozzászólások)

Hétfőtől tilos az aranyhalakat gömbakváriumban tartani

Állat és ember

A hétfőtől hatályos, állatvédelmi törvényt kiegészítő kormányrendelet értelmében tilos az aranyhalakat gömbakváriumban tartani! ... (0 hozzászólások)

Sólyomcsalogató

Állat és ember

2007-hez képest valamelyest nőtt a felderített párok állománya a rétisas (166 párról 189 párra), a parlagi sas (84 párról 88 párra), a kerecsensólyom (128 párról 141 párra) és a vándorsólyom (12 párról 16 párra) esetében. ... (0 hozzászólások)

Az állatok nem adják fel könnyen!

Állat és ember

A legtöbb gazdi megpróbálja kedvence betegségét vagy sérülését összehasonlítani azzal, amit az ember érezhet hasonló helyzetekben. Testi sérülés esetén az állat azonnal érezhet fájdalmat, de néhány percen vagy órán belül megfeledkezik róla. És az állatok nem is fogják fel úgy a sérüléseket, mint az emberek. Nem képesek lelki sokkot kapni és feladni. Ha egy állat sokkot kap, annak általában fizikai oka van, mintsem pszichológiai. Az alábbi történet jó példa arra, hogy mit is értünk ez alatt:... (0 hozzászólások)

Nemzetközi Macskakiállítás és Kisállat vásár októberben!

Állat és ember

Két nap, több mint 400 macska, 12 ország részvételével! 30 fajta, tehát a kopasztól a szőrösig, kölyöktől a veteránig, keskenytől a teltig minden macska látható lesz...... (0 hozzászólások)

Kutyakiképzők tanácsai és bemutatók a BNV-n!

Állat és ember

  A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete a BNV A pavilon 304M standján sok szeretettel várja az ebtenyésztés, a kutyás sportok, az állatvédelem iránt érdeklődőket!... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés