A ködfoltos párduc (Neofelis nebulosa)

Állatvédő

A Délkelet Ázsiában élő ködfoltos párducot kihalás veszélyezteti, mivel gyönyörű, felhő alakú foltokkal díszített bundája igen keresett, és ennél fogva vadászott. ... (0 hozzászólások)

Hogyan mentsük meg az állatokat?

Állatvédő

Magyarországon az állatvédelmet elősegítő törvénykezés gyermekcipőben jár még csupán, míg külföldön több helyen is már letöltendő börtönbüntetéssel sújtják mindazokat, akik kárt mernek tenni egy állatban - legyen az egy kutya, macska, vagy akármilyen haszonállat.... (1 hozzászólások)

Ismerjük meg az "Állat és Ember" Állatvédő Egyesületet!

Állatvédő

Az "Állat és Ember" Állat- és Természetvédő, Szabadidő és Kulturális Egyesület, régi állatvédők részvételével jött létre, 2007-ben.... (0 hozzászólások)

Meghívó Állatvédőrség aláírásra

Állatvédő

A Cerberos Állatvédő Egyesület és a Fehérkereszt Állatvédő Liga 2010. év folyamán az ORFK szakmai támogatását kérve megállapodás tervezetet készített elő, az ORFK Jogi Főosztálya közreműködésével.... (0 hozzászólások)

Mennyi gyűlt össze a vakvezető kutyák képzésének támogatására?

Állatvédő

727 000 forint gyűlt össze a vakvezető kutyák képzésének támogatására. Jelenleg Magyarországon évente 12 vakvezető kutyát képez ki a Magyar Vakok és Gyengénlátók Szövetsége Vakvezetőkutya-kiképző Iskolája, ezzel szemben a várólistán 77 fő igényli az életmentő segítséget.... (0 hozzászólások)

Amelyik kutya ugat, az harap?

Állatvédő

A mondás szerint, amelyik kutya ugat, az nem harap. Ez a valóságban nem így van, hiszen a kutyák az esetek többségében félelemből ugatnak, és támadnak. ... (7 hozzászólások)

Ha nincs szeretet…

Állatvédő

„A 2008. évi személyi jövedelemadó 1 százalékáról érvényesen rendelkező 1,68millió magánszemély 16,6 milliárd forintot ajánlott fel 29.570 civil szervezetnek, 169egyháznak és a két kiemelt költségvetési előirányzatnak. ... (0 hozzászólások)

Segítsünk a Pro Canibus Alapítványnak!

Állatvédő

Talán Te is tudod, hogy 2000 óta működik egy alapítvány, amely a gazdátlan, kóbor állatok gyógykezelését tűzte ki céljául maga elé. Ez a Pro Canibus Alapítvány.... (0 hozzászólások)

Veszélyben a magyar énekesmadarak állománya!

Állatvédő

Drasztikusan megnőtt az illegális madárbefogások száma Cipruson 2010-ben – derül ki a szigetország BirdLife szervezetének adataiból. A tavaly augusztus 31. és november 8. között végzett felmérés rámutatott, hogy a madárfogó hálók engedély nélküli használata 75 százalékkal, a lépvessző alkalmazása pedig 89 százalékkal emelkedett 2009 hasonló időszakához képest. ... (1 hozzászólások)

Március végéig még pótolhatók a „levert” fecskefészkek

Állatvédő

Március végéig még természetvédelmi károkozás nélkül eltávolíthatók és mesterséges fészkekkel pótolhatók a házfelújításokat akadályozó fecskefészkek, áprilistól azonban tilos a telelésből visszatérő és a költési időszakot megkezdő fecskepárok fészkeinek leverése. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés