Fogjunk össze az árva spánielekért és vizslákért!

Állatvédő

Spániel- és vizslabarátok: 2008-ban is vehettek spánieles és vizslás naptárt, amivel e 2 fajta bajba került egyedeinek felkarolását támogatjátok! A naptárak csinosak és hasznosak, nézzétek meg!... (1 hozzászólások)

Kihalnak a kistestű bálnák!

Állatvédő

A Föld óceánjaiban lakó nagyméretű cetfajok helyzete egyáltalán nem nevezhető biztonságosnak, és további figyelmet igényel. Azonban a kisebb testű, de a figyelem középpontjából egyre inkább kívül kerülő cetfajok helyezte kritikus, hiszen őket ugyanúgy sújtja a mértéktelen halászat, a szennyezés és élőhelyük elvesztésének veszélye. ... (0 hozzászólások)

Veszélyben a védett sarlósfecske és a denevér

Állatvédő

A hazai sarlósfecske állomány stabil, de az utóbbi évek panelfelújításai egyre nagyobb problémát okoznak azzal, hogy a természetvédelmi szabályozást figyelmen kívül hagyva a költési időszakban végzett munkákkal a tojásos és fiókás fészekaljak pusztulását okozzák. Pedig erre is van megoldás! ... (0 hozzászólások)

Hogyan akadályozzuk meg a védett madarak vadászatát?

Állatvédő

Az Európában illegálisan vadászott védett madárfajok zöme énekesmadár, többek között pintyek, nádiposzáták, különböző pityer- és sármányfajok. ... (0 hozzászólások)

Veszélyben a nagoya-i megállapodás

Állatvédő

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szerint nagy a kockázata annak, hogy a – már csak pár napig tartó - nagolya-i COP-10 biodiverzitás konferencián részt vevő országok nem jutnak megegyezésre a legfontosabb kérdésekben. ... (0 hozzászólások)

Figyelem! A Vadon gyűjtést szervez a vörösiszapból mentett állatoknak

Állatvédő

Az üzlet azzal segít, hogy összegyűjti az adományaitokat, legyen az bármi, amire a szerencsétlenül járt állatoknak szüksége lehet, pléd, textilia, eledel, gyógyszerek, samponok, pórázok, fekhelyek, stb. továbbá, ha a Vadon díszállat-kereskedésben vásárolsz és adománynak szánod, akkor a termék árából 15-20% kedvezményt adunk.... (0 hozzászólások)

Közlemény az ebek és a macskák védőoltásainak beadásával összefüggő igazolásokról

Állatvédő

A Magyar Állatorvosi Kamara felhívja az eb- és macskatartók, különösen a kutya- és macskakölyköket tenyésztőktől, állatkereskedőktől megvásárló újdonsült állattulajdonosok figyelmét arra, hogy ezen állatok védőoltásai beadásának igazolására csak az alábbi kritériumoknak megfelelő irat tekinthető szabályosnak:... (0 hozzászólások)

Illegális kutyakereskedelem

Állatvédő

Az utóbbi 2 évben az állattartók száma exponenciálisan megnövekedett. Míg egyesek teljes lelküket beleadják az állatok gondozásába, mások szép kis pénzösszegekhez jutnak az illegális állatkereskedelemmel.... (0 hozzászólások)

Iszapkatasztrófa - mi lesz az állatokkal?

Állatvédő

Egész héten több állatvédelmi szervezet mozdult meg a katasztrófa állatáldozataiért. A legtöbb állatnak sajnos esélye sem volt túl élni az iszaplavinát. A túlélők mentése több napig eltartott, melyben a NOÉ Állatotthon Alapítvány Katasztrófacsoportja is részt vett. ... (0 hozzászólások)

Az iszapkatasztrófa állatáldozatai

Állatvédő

Döbbenet, fájdalom és kilátástalanság – ezzel szembesültek a NOÉ Állatotthon Alapítvány munkatársai, amikor szerdán reggel megérkeztek a katasztrófa sújtotta településekre.... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés