Kutyák

13 hónapos ivaros fiú golden retriever kutyusom nagyon domináns más kutyákkal szemben. Megoldás lehet az ivartalanítás?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Orsolya1991

Kérdés

Tisztelt doktor úr! 13 hónapos ivaros fiú golden retriever kutyusom nagyon domináns más kutyákkal szemben.Ha sétálunk az utcán és a házaknál más kutyák ugatják nincs semmi probléma nyugodtan sétál, viszont ha meglát egy kutyát teljesen bebolondul...Rendszeresen megyünk suliba természetesen ezt ott vettem észre! Nagyon szépen csinálja a feladatokat, engedelmes és okos,nem rombol sem az udvaron sem a lakásban, nagyon sokat foglalkozom vele ezért is aggaszt ez a dolog....Leginkább kan kutyákkal vehemens, de van hogy a nőstényekkel is. Ha meglát egy kutyát az utcán támadó jellegűen ugat valamint morog, ez eddig nem volt jellemző az utóbbi három hónapban csinálja sajnos ezt. Az iskolában sokszor ha fut felé egy kan kutyus(azóta pikkel rá mióta felágaskodott a kutyusomra ha érti mire gondolok) és azóta pikkel rá.

Ön szerint ha ivartalanítva lenne megoldódának ezek a problémák?Vagy idővel kinövi?Válaszát köszönöm!

Válasz

Kedves Gazda!

Az ivartalanítás nem problémamegoldási módszer (ennek ellenére ajánlott -a szerk. megjegyzése!). Az idő sem oldja meg, mivel ez a probléma önmegerősítiő jellegű. A problémák megoldására a nevelés a legjobb megoldás. A leírás alapján a kutya inkább agresszív és nem domináns, mivel a dominánsnak nincs szüksége agresszióra a tekintély kinyilvánítására.

Biztos benne, hogy valóban támadni akar? Próbálta megfelelő módon tiltani ilyenkor? Javasolom, hogy jelezze a problémát a kutyaiskolában és kérjen segítséget az oktatóktól. Ha ők nem tudnak segíteni, akkor érdemes olyan sulit keresni, ahol tudnak ilyen problémát is kezelni.

Sugár Péter Városi Kutyák Iskolája

Mitől agresszív a kutya?

Hogyan kezeljük az agresszív állatot? - Az agresszivitás formái

Miért válik agresszívvé a kutya? A domináns agresszvitás

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »