Kutyák

KÁJ-om sántít, illetve biceg. Mi lehet az oka?

kategória Kutyák
Kérdező gazdiJBT

Kérdés

Üdvözlöm!

KÁJ-om van 6 hónapos, kan 35kg, 58 cm,  alakja formája nem kövér, táplálkozására próbálok figyelni. Hússal táplálkozik, általában marha és csirke. Mellső lábára biceg, nagyon aktiv és nincs jele fájdalomnak, nem fekszik többet. nem emelgeti, nem határozottan sántít, csak látható a mozgásán az ütemtelen lépés és lassú tempónál. Lendületes gyors futásnál semmi nem látható. Kap GF 600 at. A növekedésből e fajtánál előfordulhat -e ez a probléma és lehet e ez "természetes" ilyen korban ilyen mértékű?

Válasz

Kedves Gazdi!

Konkrét fizikális vizsgálat nélkül nehéz ilyen sántaság esetekben tanácsot adni, ezért arra tudom bíztatni, keressen fel egy olyan állatorvos kollégát, aki ortopédiai kérdésekben esetleg nagyobb jártassággal rendelkezik. Az alábbi linken biztos talál lakhelyéhez közel praktizáló ilyen állatorvost: http://www.kisallatortopedia.hu/allatorvostagok

A szimpla nyers hús nem megfelelő a kutyának, vadon élő állat nem csak a tiszta húszt fogyasztja el, minden egyéb is mellé kerül, amikor az elejtett prédát eszi. így lehet, hogy vitaminhiánya van. Az alábbi cikk leírja, hogyan kell táplálni a nagytestű kutyákat:

http://www.haziallat.hu/kutya/taplalkozas/nagytestu-kutyafajtak-helyes-taplalasa-240/1533/

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »