Kutyák

Kutya játék közben harap és felugrál

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Cisi91

Kérdés

Üdvözlöm!

4 hónapos németjuhászom van és rászokott arra, hogy csupán játékból odakap ill. állandóan ugrál. Hogyan tudnám leszoktatni erről? Vagy a korából adódóan csinálja ezeket a dolgokat és majd elnövi?

Köszönettel várom válaszát!

Válasz

A gyengéd harapdálás a kiskutyák játékának része, melyet nem túl sok idő múltán kinőnek. Arra kell megtanítanod, hogy milyen erős az a harapás, mely már fájdalmat okoz neked. Ez azért is fontos, mert későbbi játékoknál, például kötélhúzásnál is előfordulhat, hogy ráfog a kezedre véletlenül, ám ha tudja, mekkorát haraphat, akkor igyekszik ilyenkor fékezni magát, legalábbis én ezt tapasztaltam. Fontos, hogy a kiskutya pontosan tudja, hogy fájdalmat okozott neked, tehát, ha túl erősen harap, akkor azonnal jajdulj fel éles hangon (a testvérei is ezt tennék), s eztán hagyd abba a vele való foglalkozást, csak pár percre.

Valóban, a kiskutyák igen fogékonyak ilyenkor (is), ám nem úgy és olyan dolgkora, mint egy idősebb kutya. A szocializáció (melynek pl a harapdálás része), a különböző zajok és illatok, az emberekhez való viszony, a különböző élmények fokozott feldolgozása zajlik most.

 

KUtya felugrálásról leszoktatás >>

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »