Kutyák

Kutyánk nem oda pisil, ahová szeretnénk...

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Missz

Kérdés

Helló.

Egy 3 hónapos labrador kislányról van szó, több mint egy hónapon keresztül ugyanarra a helyre hordtuk ki pisilni és most mikor már önállósitanánk, mindenhol végzi a dolgát, csak nem ott ahová szokattuk. Sőt, mivel kertes házban lakunk, amikor bent van a lakásban, csendben odapisil. Türelmesen tanitjuk továbbra is, de talán önök tudnak adni még valamilyen tanácsot.

Előre is köszönöm.

Válasz

Legyenek türelemmel, akár 5 hónapos is lehet mire teljesen megtanulja, hogy hova szabad ürítenie...

A kutyák alapjaiban véve tiszta állatok, ha van lehetőségük, akkor hamar rászoknak arra, hogy ott végezzék el a dolgukat, ahol kell. Ehhez először el kell döntetnünk, hogy hol is legyen ez a hely.

Ha látjuk, hogy a kiskutya nem találja a helyét, mászkál, szaglászik, vigyük le (vagy oda ahová szeretnénk, hogy pisiljen). Ha netán késő és éppen a tevékenység közben kapjuk rajta, akkor ne hagyjuk hogy befejezze, szóljunk rá és rögtön vigyük a kijelölt helyre. Ha oda pisil, vagy kakil, dícsérjük meg (akár jutalomfalattal is). Természetesen tudnunk kell, hogy a kiskutya nem képes négy óránál tovább viszatartani a vizeletét, valamint játék, alvás és evés után szinte biztos, hogy pisilni is fog.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »