Kutyák

Hogyan lehet törpenyulat és kölyök kutyát összeszoktatni?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező bozsuzsi

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr, 4.5 éves logó fülű törpenyúl (bak) mellé kiskutya (10 hetes, szuka, yorkie) érkezik a családba. Szeretnék érdeklődni,hogy a két állat összeszoktatásának mi a legjobb módja,lépései? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

A legjobb ha a nyuszit hagyod ismerkedni úgy hogy a kutyus a kezedbe van. Először semmiképp ne engedd össze őket mert a kutyus játékból is kárt tehet benne. Engedd hogy szagolgassák egymást és látni fogod a reakciókat. Apránként lehet majd összeengedni őket, de néhány nap elég lesz rá.:)

KIEGÉSZÍTÉS:

Az Első Nyúlmentő Alapítvány véleménye eltér Dr. Jekkel Gabriella válaszától, szerintük nem lehet biztonságosan összeszoktatni a két állatfajt, mivel az egyik zsakmányállat, a másik meg ragadozó. Mindkettőnek rossz, hogy érzik egymást. Sajnos több eset is volt rá, hogy a gazdi megbízott a kutyában mert akár évek óta együtt voltak. Aztán a nyúl/tengerimalac/csincsilla mondjuk megriadt valamitől, futni kezdett és a kutyában meg előjött a vadászösztön. Valamikor csak megsebzik őket, de sajnos sokszor halál a vége...

Az alábbi kép pl. egy összeszokott párosnál történt:

kutya_megharapta_nyuszi

Árva nyuszikat fogadott örökbe egy kan csivava

Hogyan kell a ketrecen kívül játszani a nyuszival?

Ilyen játékokkal szórakoztathatod nyuszidat

Hihetetlen: pit bull elárvult nyuszit ápol, tisztogat!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »