Kutyák

5 éves tacskó ivaros kan kutya mellé érkezett, egy 7 hetes staffordshire terrier szuka. Hogyan tudnám őket úgy osszeszoktatni, hogy a tacskóm legyen a vezér kettőjük közt?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező stikliesstella

Kérdés

Egy 5 éves tacskó ivaros kan kutya mellé érkezett, egy 7 hetes staffordshire terrier szuka. A szuka túlságosan nem erőlteti magát rá a másikra, a tacskóm még is inkább elvonul, elbújik. Kerüli a kiskutyát. Más kutyákkal jól elvan, ha ismerős kutyájára vigyáztunk nem viselkedett így. A kérdésem az lenne, hogyan tudnám őket úgy osszeszoktatni, hogy a tacskóm legyen a vezér kettőjük közt? A választ előre is köszönöm :)

Válasz

Kedves Gazdi!

Az, hogy ki lesz a sorrendben előbbre, nem a kor dönti el, hanem a rátermettség. Ennek mesterséges befolyásolása általban nem vezet jóra. Ha a tacsi erős és határozott karakter, akkor ő lesz előbbre a rangsorban, de ha nem, akkor a staffi átveszi idővel az irányítást.

Gazdaként arra kell ügyelni, hogy az ember teremtse meg a megfelelő kontrollt, határozott és következetes neveléssel. Mivel a kiskutya még nagyon fiatal - és sajnos nagy eséllyel szaporítótól vásárolt, mivel a tenyésztők 8 hetes kornál elöbb nem adják oda, hiszen a törvény is ezt szabja meg - ezért fokozott figyelmet kell majd fordítan ia megfelelő szocializációra. Ebben a tacsi is tud majd segíteni, ami erősitheti a későbbi pocícióját. E mellett hasznos, ha a kutyussal járnak majd kutyaoviba, majd suliba. Az, hogy most még nem akar kapcsolatot létesteni a kölyökkel nem probléma. Pár hét és a legjobb haverok lesznek szerintem :) Nem kell erőltetni, hagyni kell, hogy nyissanak egymás felé és maximum ott korrigálni, ha szükséges.

Sugár Péter Városi Kutyák Iskolája

Hogyan szocializáljuk a kutyakölyköt?

A kiskutya korai szocializációja

Második kutya a háznál

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »