Találkozók, klubok

Állatvédelmi klub indul gyermekeknek!

A klub állandó helyszíne a Pestújhelyi Közösségi Ház (Bp. XV. Ker, Szűcs istván u. 45.)
2011.11.19 - 2011.11.19

Állatvédelmi klub indul gyermekeknek!

 

Az Állat és Ember Állatvédő Egyesület állatvédelmi Klubot indít gyerekek számára a Pestújhelyi Közösségi Házban “Kutyakötelesség” címmel.  Erre szeretnénk felhívni figyelmüket, egyben meghívni Önöket, és Titeket, kedves gyerekek.

A programok általában szombatonként kerülnek megrendezésre, 2-3-4 heti rendszerességgel, 10.00-13.00 óra között. Februárig lezárt programja rövidesen felkerül az egyesület honlapjára: www.allatesember.hu, de a PeKH-ére is: http://www.csokonaimk.hu/pekh

Célunk: megismertetni a gyerekekkel a helyes állattartás mikéntjét – különböző fajokhoz/fajtákhoz kötődően, valamint felhívni a figyelmet az állat- és környezetvédelemre és annak fontosságára.

A foglalkozások az adott időszak (hónap, évszak) aktualitásaira épülnek, szerepelne néphagyomány, kreatív foglalkozás és meghívott vendég. Utóbbi egy-egy fajt (pl. cicák, rágcsálók, vadászgörények, lovak, hüllők, denevérek stb.) mutatna be, kérdésekre válaszolna.

 

A klub foglalkozásain való részvétel ingyenes!

 

A Klub állandó témái:

Jeles napok – beszélgetés az adott hónapban esedékes nemzetközi, vagy magyar vonatkozású jeles napról, ez lehet természettel, állatokkal, emberekkel kapcsolatos téma

Ismerjük meg – meghívott szakértők előadása a hónap állatairól, lehetőség szerint az adott állatot élőben is megismerhetik a gyerekek

Kutyakötelesség – a felelős állattartás alapjainak megismertetése, elsősorban a kutyatartásról szóló előadás

Népi kalendárium – az adott hónaphoz kapcsolódó népi hagyományok megismertetése

Kreatív műhely - színező, kifestő, különböző játékok, nagyobb gyerekeknek tesztek, kézműves foglalkozás, ezek mindegyike a hónap témáihoz kapcsolódik.

A fennmaradó idő a műveltség fejlesztésére szolgálna és természetesen arra, hogy jól érezzük magukat. Ennek megfelelően lehetőség szerint irodalmi és zenei témákkal, illusztrációkkal és vetítésekkel színesítenénk a „műsort”. A foglalkozásokat az általános iskolás korosztálynak úgy dolgoztuk ki, hogy a kicsik is követni tudják, de a nagyoknak is érdekes legyen.
A klubot vetélkedővel, illetve igény – és lehetőség – esetén: állatvédelmi táborral szeretnénk zárni.

Az első foglalkozás:

Márton-napi libaságok  és sünségek
Időpontja: 2011. november 19. szombat 10-13 óráig
Program:

  • Népi kalendárium: Szent András hava: Márton nap, és a kapcsolódó népi hagyományok.
  • a Meatrix c. film vetítése: jó ez az állatnak?
  • Jeles napok: a tolerancia nemzetközi napja.
  • Ismerjük meg a sünt – sünmentő vetítettképes előadása. Az állat bemutatása. Hogyan és miért kell elsősegélyt nyújtani sünöknek
  • Kutyakötelesség: a felelős állattartásról általában
  • Kézműves-műhely – hulladékból alkotunk a témához (sün, háziszárnyasok) kapcsolódóan. A kész művekkel az „Alkoss valamit hulladékból” pályázaton veszünk részt.

A klub állandó helyszíne a Pestújhelyi Közösségi Ház (Bp. XV. Ker, Szűcs istván u. 45.)
A klub házigazdája Bergendi Zsuzsanna.

Érdeklődni:
Bergendi Zsuzsanna e-mail: bergendizs@gmail.com
Pintér Zsuzsanna, tel: 4107168

 

Bővebb információ: www.allatesember.hu

Eseménynaptár