A csincsillák és a porfürdőzés

Viselkedés

A csincsilla bundája akkor marad egészséges és fényes, ha biztosítod számára a rendszeres fürdést speciális, kvarcmentes homokban. Ráadásul jó mókának fogja találni, így a fürdés nem csak hasznos, de kellemes is. ... (0 hozzászólások)

Hörcsög-görcs: mikor és miért harap a hörcsög?

Viselkedés

A hörcsögök könnyen szelídíthető és barátságos állatok. De - mint minden állat a természetben - ha védekezik, akkor könnyen előfordulhat, hogy az ennivaló kis teremtmény kimutatja nekünk éles metszőfogát. Sőt, mi több, meg is harap vele....... (6 hozzászólások)

Hogy tanítsuk szobatisztaságra a vadászgörényt?

Viselkedés

Ha a vadászgörényt szobatisztaságra neveljük, megengedhetjük neki hogy a ketrecen kívül szaladgáljon. Nagy örömünket lelhetjük a vadászgörényben, ha a lakásunk „görényálló”. Tehát, hogyan is működik a vadászgörény szobatisztaságra nevelése?... (1 hozzászólások)

Mit jelentenek a csincsillák által kibocsátott hangok?

Viselkedés

Ha először kerül hozzád egy csincsilla és nem olvastál utána vagy nem tudsz róluk túl sokat, meglepődhetsz amikor elkezdenek hangokat kibocsátani. ... (0 hozzászólások)

Hörcsög-etológia

Viselkedés

Ha azon veszed észre a szíriai hörcsögödet, hogy dörzsöli a csípőjét vagy csúsztatja magát a padlón vagy más tárgyakon akkor majdnem teljesen biztos hogy szükségesnek érzi hogy megjelölje a területét a bűzmirigyeivel, amelyek a csípőjén helyezkednek el. ... (0 hozzászólások)

Hogyan szelidítsük meg a mogorva hörcsögöt?

Viselkedés

Azok a hörcsögök, amelyekkel nem törődtek túl sokat (és ezalatt nagyon sok kisállat kereskedésben vásárolt hörcsög értendő) általában nem valami szelídek és gyakran harapnak, ha megrpóbálod felvenni őket.... (0 hozzászólások)

Segítség! Harap a hörcsögöm – Mitévő legyek?

Viselkedés

Azok a hörcsögök, amelyekkel nem törődtek túl sokat (és ezalatt nagyon sok kisállat kereskedésben vásárolt hörcsög értendő) általában nem valami szelídek és gyakran harapnak, ha megrpóbálod felvenni őket. ... (1 hozzászólások)

A kacsacsőrű emlős (Ornithorhynchus anatinus) viselkedése

Viselkedés

A kacsacsőrű emlős általában egy magányos állat, sajátos otthonnal, melyben eszik és él. Félénk és óvatos. Inkább éjszakai lény, odúját általában kora reggel, vagy este hagyja el. ... (0 hozzászólások)

Kisállatok mentális betegségei

Viselkedés

Biztosan előfordult már, hogy egy barátod vagy ismerősöd háziállata valamilyen okból kifolyólag rendkívül szokatlanul viselkedett. Milyen elmebetegségeket lehet kisállatoknál észlelni? Megtudhatod, ha az alábbi cikkünket elolvasod. ... (0 hozzászólások)

Megakadályozható, hogy a hörcsög rágja a ketrecet?

Viselkedés

A ketrec rácsainak rágcsálása egészségtelen, mégis sok hörcsög csinálja. Ez annak a jele, hogy a hörcsög unatkozik, vagy stresszes, de mindenképpen valamiféle problémára utal. ... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés