Az agresszív hörcsög kezelése - hogyan lehet leszoktatni a harapásról?

Viselkedés

Előfordulhat, hogy hörcsögöd agresszívan reagál, ha hozzá akarsz érni. Ilyenkor fél, azt gondolja, hogy bántani akarod. Éppen ezért miután hozzád került, időt kell hagyni neki, hogy megbarátkozzon környezetével és persze a gazdájával. ... (0 hozzászólások)

Deguk küzdelme - harc vagy játék?

Viselkedés

Honnan tudhatod, hogy a deguid játszanak vagy verekednek? A deguk néha megcsípik egymás farkát, és körbe-körbe kergetik egymást. Ez komoly harcot jelent vagy csak játszanak? Ha tényleg nem viselik el egymást, bizony külön kell választanod őket. ... (0 hozzászólások)

Dugd el a gumit a görény elől! Biztonságos játékszerek

Viselkedés

A görények különös vonzalmat éreznek a gumiból készült tárgyak iránt, de mi nem szeretjük, ha ilyesmikkel játszanak, mert akár életük is veszélybe kerülhet. Olyan játékokat válasszunk görényeink számára, melyek ugyan élvezetet nyújtanak, de nem jelentenek fenyegetést rájuk nézve. ... (1 hozzászólások)

Beteg, vagy csak úgy néz ki a görény?

Viselkedés

A vadászgörények gyakran tesznek olyan dolgokat, amikkel halálra rémisztik gazdájukat, mivel komoly komoly egészségügyi gondokra engednek következtetni. ... (0 hozzászólások)

Harapós vadászgörény: hogyan szoktassuk le róla?

Viselkedés

A fiatal vadászgörények megijedhetnek a fejük fölött történő hirtelen mozdulatoktól, főleg ha ezt hangos zaj kíséri. Ez a reflex valószínűleg vadon élő őseiktől, a menyétektől és borzoktól származik, melyek sokszor estek nagytestű madarak áldozatául. ... (0 hozzászólások)

Amikor a nyuszi a tilosban jár

Viselkedés

Legyen tapsifülesünk közönséges házinyúl, törpenyúl vagy angóra nyuszi, egy közös mindenképpen van bennük: a rágcsálás szenvedélye. Természetes környezetükben ennek többnyire hasznát veszik, ám a lakásban tartott nyulakra rengeteg veszély leselkedik csillapíthatatlan rágcsálhatnékjuk miatt. ... (0 hozzászólások)

Ultrahangos egérdal

Viselkedés

A hím egerek szerenáddal csavarják el a nőstények fejét. De mi ebből kimaradunk, hiszen a dalok ultrahangon szólalnak meg. ... (0 hozzászólások)

Melyik állat bírja legjobban az alkoholt?

Viselkedés

Furcsa a kérdés, de legalább ennyire meglepő a válasz. Egy kisemlős az ivászat bajnoka, a hossza mindössze 13-18 centiméter, farka nagyjából ugyanekkora, a testtömege pedig 80-150 gramm. Ő a nyílfarkú mókuscickány (Ptilocercus lowii). Az állatvilág szeszfogyasztó rekordere. Hogy miért jó ez neki? És miért jó nekünk? Erről írtunk... ... (0 hozzászólások)

Tüzel a görényem!

Viselkedés

Körülbelül 2500 évvel ezelőtt az ember kiszakította természetes környezetéből a görényt, és bevitte az otthonába. A görények hamar megszelídültek, és a vadászgörény, egy háziasított fajta lett belőlük. Kinézetükben, felépítésükben ugyanakkor alig változtak az eltelt idő alatt. A lakásban, mesterséges élőhelyen, magányosan tartásuk mégis változásokat okozott életükben. Lássuk, mit kell tenni, ha ivaréretté válnak! ... (0 hozzászólások)

Segítség, harap a patkányom!

Viselkedés

A patkány megharapja a kezet, amely enni ad neki? Ez bizony több ok miatt is előfordulhat. Az egyik, hogy fél a kis állat. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés