Mikor alkalmazható a homeopátia beteg állatokon?

Betegség, gyógyítás

Természetesen bármikor, ha az állatnak egyébként is szüksége van valamilyen állatorvosi beavatkozásra! ... (0 hozzászólások)

A reumás kutya nem él teljes életet

Betegség, gyógyítás

A nem kezelt arthritis, vagyis reumás ízületi gyulladás a kutyákat is megkínozza. A betegség kialakulásakor az ízületi porcok gyengülni kezdenek, ami erős fájdalmakkal jár. A reumás kutya nem tud teljes életet élni! ... (0 hozzászólások)

Homeopátia és a kutya

Betegség, gyógyítás

A homeopátia rendkívül széles körben használható az állatgyógyászatban is. Kifejezetten a kutyák homeopátiás kezelésére vonatkozó könyv hazánkban ez ideig még nem jelent meg. ... (0 hozzászólások)

Mi jellemzi a homeopátiás szereket?

Betegség, gyógyítás

Az állatoknak is adható, hagyományos gyógyszereknél jóval olcsóbb homeopátiás szerek természetes alapanyagokból készülnek, és bármilyen más terápiás eljárással, mellékhatások kialakulása nélkül kombinálhatóak. ... (0 hozzászólások)

Hogyan hatnak a homeopátiás szerek?

Betegség, gyógyítás

A homeopátiás készítmények működési elve, hatásmechanizmusa még ma sem teljesen tisztázott. Az már bizonyos, hogy nem anyagi szinten hatnak! ... (0 hozzászólások)

Foghíjas szépség: a kutya fogfejlődési zavarai

Betegség, gyógyítás

A kedvtelésből, kiállítási célból tartott kutyák számának, és a kutyasport színvonalának megnövekedésével egyre gyakrabban kerülnek felszínre a foghiánnyal és különféle fejlődési rendellenességekkel bíró elváltozások. ... (0 hozzászólások)

A csapzott macska hormonbeteg?

Betegség, gyógyítás

Ha a kutya bőre korpásodni kezd, a legtöbben kozmetikushoz szaladnak, pedig állatorvoshoz kellene vinni. ... (0 hozzászólások)

Alternatív állatgyógyászat: kutya akupunktúra

Betegség, gyógyítás

Kínában évezredek óta bevett gyógyító módszer az akupunktúra, mely a test bizonyos pontjain elhelyezkedő meridiánok stimulálásával szabályozza a pangó energiát. Nekünk, emberszabásúaknak bevált, de vajon gyógyítható-e egy kutya akupunktúrával? ... (0 hozzászólások)

Holisztikus állatorvos: átlát a betegségen?

Betegség, gyógyítás

A holisztikus állatorvoslás elvileg több mint a hagyományos: az állatot kezelő állatorvos figyelembe veszi a páciens életkörülményeit, saját megérzéseit, valamint az alternatív gyógyítás lehetőségeit is. De ez valóban több? ... (0 hozzászólások)

A felnőtt kutyák és a galandféreg – hogyan védekezzünk ellene?

Betegség, gyógyítás

Azt minden gazda tudja, hogy a kutyája féreghajtása nemcsak a kedvence számára létkérdés, hanem ezáltal saját egészségét is védi a bélférgektől és az általuk okozott súlyos betegségektől. Miért fontos figyelnünk a belső élősködőkre? Hogyan fertőződnek kedvenceink? Milyen betegségeket okoznak a férgek? Hogyan védekezzünk ellenük? ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés