Idős kutyák fogászati problémái

Gondozás

Gyakran lehet hallani, hogy az idős kutyák kellemetlen, bűzös szájszaga az idős korral járó kutyaszag. Ez nagy tévedés! A kellemetlen szájszag betegség jele, a szájüregi megbetegedések jellemző tünete. A fogkövesség és a hozzá tartó bakteriális fertőzés nem az idős kor természetes velejárója!... (0 hozzászólások)

Hogyan ápoljuk télen a kutyánk lábát, bőrét?

Gondozás

Jön még kutyára dér – fenyegettük meg négylábú barátunkat nyáron. Jött is, és most bánjuk mindketten: nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy a fagyos időjárás minél kevésbé viselje meg ebünket.... (1 hozzászólások)

3 mód az álvemhes kutyánk gyógyítására

Gondozás

Minden szuka, az ivarzás után álvemhesnek tekinthető, hiszen hasonló hormonális állapotba kerül, mint a vemhes állatok. Az, hogy az álvemhesség tünetekben is megjelenik-e, egyedenként változik. A tacskóknál például gyakori tünet. Hogyan segítsünk kedvencünknek, hogy minél gyorsabban megszűnjenek a tünetei?... (0 hozzászólások)

Tüzelőbugyi kutyalányoknak

Gondozás

Mi a teendő ha tüzel a kutyusunk? Tüzelőbugyival kivédhetők a nehéz napok és kicselezhetők a nehéz kanok... ... (0 hozzászólások)

Miért rág a kutyus?

Gondozás

Miért van az, hogy amikor otthon vagyunk, kutyánk tisztelettudó és engedelmes, ám amint kitesszük a lábunkat a lakásból, rögtön átváltozik szárazföldi rombolóvá? ... (0 hozzászólások)

Kutyára cipőt? A kutyacipő nem csak csinos, de hasznos is

Gondozás

A legtöbb kiskutya nem tűri meg tappancsain a kutyacipőt, pedig télen a jeges, sós aszfalt kikezdheti a kistestű fajták futóművét. ... (0 hozzászólások)

Gázos a kutyám!

Gondozás

A felfúvódás a belekben felhalmozódott gázok eredménye. A szellentéssel távozó gáz szaga és mennyisége az állattal etetett tápláléktól is függ. Lássuk, mit tehetünk, hogy ezt a problémát mihamarabb kiküszöböljük! ... (0 hozzászólások)

10+1 tévhit a kutyák ivartalanításáról

Gondozás

Gyakorta találkozunk tévhitekkel az ivartalanítás témája kapcsán. Egyik legelterjedtebb, hogy a szukát egyszer meg kell elletni. Semmiféle gyakorlati tapasztalat ezt nem támasztja alá. Az sem igaz, hogy feltétlenül meg kell várni az első tüzelést, ami ugyan valóban kívánatos lenne, ám nem kell ragaszkodnunk hozzá. Mindenképp fontos tudnivaló, hogy a már vemhes állatot is lehet ivartalanítani!... (3 hozzászólások)

Gyepmesteri telepek felmérése

Gondozás

A Lelenc Kutyamentő Egyesület az önkormányzatok háza táján érdeklődött arról, hogy hol kötelező a kutyák mikrochippel történő megjelölése, hol lehet egy kóbor ebet egy településen bejelenteni, és ki a gyepmester. ... (0 hozzászólások)

Milyen kutyát válasszak? A kutyatartás előnyei és hátárnyai

Gondozás

Újabb tanulság! Ami a fajta kiválasztásánál első blikkre előnynek tűnik, később válhat hátránnyá is. Mindig tanul valamit az ember ... ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés