-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
Műszaki mérnök, technikus
-
Kertigép Értékesítő
-
mérlegképes könyvelő
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Takarító
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Frontend fejlesztő @ Duna House Holding Kft
2024. 04. 25
-
Eladó 40 / 30 / 20 Óra (Váci Utca 1. Budapest)
2024. 04. 24
-
Webfejlesztőket Keresünk Egy Szuper 3 .Kerületi Irodába!
2024. 04. 25
-
Senior Azure rendszermérnök - Cloud, M365 - Erős angol - Hibrid, 11. kerület!
2024. 04. 25
-
Ingatlan Értékesítő (Alkalmazotti Jogviszonyban)
2024. 04. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Mint tudjuk, a házi tészta készítés egyáltalán nem egy modern találmány, hiszen már a dédanyáink elődei is így alkottak különféle gasztronómiai remekműveket. Már akkoriban is mindenki ismerte és szerette az olyan ételeket, amelyekben ez az összetevő megtalálható volt. Míg mostanság elsősorban a boltokban vásárolunk tésztát, addig nemrégiben sem a magyar, sem az olasz háziasszonyoknak nem volt más választásuk, mint a házi tészta készítés. Nincs is ebben semmi bonyolult, főleg ha van kéznél egy tésztanyújtó gép, de a továbbiakban azért részletesen leírjuk, hogy milyen lépésekből áll ez a folyamat.
Finom ételt csak kitűnő alapanyagokból
Olaszországban durumbúzából készült, 00 típusú lisztet használnak a házi tészta készítéséhez. Ha olasz ételeket fogunk főzni a tésztájából, akkor ilyen lisztet érdemes keresni a szupermarketben. Ezt különösen finomra őrlik, a belőle készült tészta pedig sűrűbb, így kevésbé fő szét. Ha azonban ilyen lisztet nem találunk, akkor vegyük meg a legmagasabb minőségű hagyományos búzalisztet. Habár ezzel a házi tészta készítés eredménye nem lesz ugyanolyan, mint amit az olasz nagymamák állítanak elő, de az étel így sem lesz kevésbé finom.
Pontos útmutató az összetevőkről és a lépésekről
Szitáljunk egy tálba 200 gramm lisztet, törjünk fel két nagy tojást, adjunk hozzá egy csipet sót és gyúrjuk össze a tésztát. A kapott masszának rugalmasnak kell lennie, anélkül, hogy a kezünkhöz tapadna, ezért előfordulhat, hogy a házi tészta készítésekor hozzá kell adnunk egy kis lisztet vagy vizet. Azt, hogy pontosan melyiket és mennyit, azt lehetetlen előre megjósolni. Mindez a liszt minőségén, a tojások súlyán, a levegő páratartalmán és egyéb tényezőkön is múlik, de idővel mindenki megtanulja érezni a házi tészta készítés megfelelő arányait. Miután erőteljesen összegyúrtuk a masszát, formázzuk labda alakúvá, fedjük le és hagyjuk pihenni legalább fél órán át vagy tovább. A gyúrt tésztát főzés előtt először is meg kell szárítani. Ezután akár hűtőszekrénybe is tehetjük vagy lefagyaszthatjuk.