- -

A karolinai vadkacsa vagy kisasszonyréce (Aix sponsa)

Díszmadarak

Az észak-amerikai réceféle négyszáz éve él Európában, és úgy tűnik, jól érzi magát, megbecsülik, maradna. ... (12 hozzászólások)

A zebrapinty (Taeniopygia guttata) tenyészése

Díszmadarak

A zebrapinty (Taeniopygia guttata) fogságban is könnyen szaporodik. Azoknak akik zebrapintyeket tenyésztenek, ismerniük kell a madarak szaporodási szokásaikat és tudniuk kell, hogyan bánjanak a tojásokkal.... (1 hozzászólások)

Csicsörke vagy vadkanári (Serinus serinus) , az énekes kanári őse

Díszmadarak

A kistestű csicsörke az erdei pintyek családjából származó népszerű díszmadár őse. Származási helye, mint az nevéből is kiderül, a Kanári-szigetek. Az énekesmadarak ükapja a bányászok mellett riasztóként is jó szolgálatot tett. ... (0 hozzászólások)

A fehérbóbitás kakadu (Cacatua alba)

Díszmadarak

Az északi Maluku-szigeteken őshonos Fehérbóbitás kakadu (Cacatua alba) mozgékony, szelíd, igazi jó barát, és még okos is! A jó bánásmódot kedvességgel és szórakoztató mutatványokkal hálálja meg. ... (0 hozzászólások)

Énekes papagáj (Psephotus haematonotus)

Díszmadarak

A legkisebb papagájok közé tartozó énekes papagáj különlegesen hangzó éneke miatt vált a madártartók kedvencévé.... (0 hozzászólások)

Milyen bagoly a gyöngybagoly (Tyto alba)?

Díszmadarak

A bagoly egy érdekes madár, meg tud jegyzni egy bizonyos fajtájú, a prédára jellemző komplex hangot. Olvass tovább, hogy mégtöbbet megtudhass erről a ragadozó madárról.... (0 hozzászólások)

Érdekességek a fülemüléről (Luscinia megarhynchos)

Díszmadarak

A fülemüle a rigófélék családjába tartozik. Vonuló madár, a telet Afrika trópusi tájain tölti. Az első hím fülemülék április derekán érkeznek, és azonnal territóriumfoglalásba kezdenek. ... (2 hozzászólások)

A vándorsólyom (Falco peregrinus)

Díszmadarak

fA vándorsólyom félelmetes ragadozó, amely repülés közben más madarakra (és denevérekre) vadászik. A vándorsólyom (Falco peregrinus) a madarak (Aves) osztályának a sólyomalakúak (Falconiformes) rendjéhez, azon belül a sólyomfélék (Falconidae) családjához tartozik. ... (0 hozzászólások)

A zebrapinty (Taeniopygia guttata)

Díszmadarak

A zebrapintyek nem véletlenül népszerű díszmadarak. Nem túl hangosak, külsejük megnyerő, és kiválóan elszórakoztatják magukat. Azonban csak párban szabad tartani őket, és nem ragaszkodnak az emberhez olyan mértékben, mint egymáshoz. ... (1 hozzászólások)

Japáni sirálykapinty

Díszmadarak

A szakemberek szerint a japáni sirálykapinty (Lonchura striata domestica) jelenlegi változatait több száz év munkájával alakították ki Japánban, ahonnan később mint szobamadarat behozták Európába is. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés