- -

Megkülönböztető jegyek a madaraknál

Díszmadarak

A madarak legjellegzetesebb sajátossága a csőre. Az erősen lefelé görbülő, kampós felső kávából és az ebbe beilleszkedő, fölfelé hajló alsó kávából áll. A felső káva tövénél egy csupasz, toll nélküli terület található, a viaszhártya – itt vannak az orrlyukak. ... (0 hozzászólások)

A galamb nem felejt

Díszmadarak

Az arcvonások alapján képesek felismerni, illetve megkülönböztetni egymástól az embereket a vadon élő, idomítatlan galambok, még a ruházat átcserélése sem téveszti meg őket - derült ki egy új tanulányból.... (0 hozzászólások)

Pingvinfajok, avagy minden pingvin a listánkon van

Díszmadarak

A következő cikk nagyon hasznos, mert nincs olyan pingvinfaj, amit nem találsz meg itt. Szépen csoportosítva vannak, hogy minden világos és átlátható legyen:)... (0 hozzászólások)

15 érdekesség a pingvinekről

Díszmadarak

A pingvinek a legismertebb és legkedveltebb madarak a világon, és a legegyedibbek is. Lássuk, vajon miért?... (0 hozzászólások)

A verebeknek is a belső értékek a fontosak

Díszmadarak

Bécs/Budapest (MTI) - A partnerválasztásnál a verebek belső értékeket is számba vesznek, a leendő társ kiválasztásának kritériumai pedig egyénenként különböznek. Osztrák kutatók szerint a folyamatban jelentős szerepet játszik az immunrendszer genetikai háttere.... (0 hozzászólások)

Új madárfaj a Hortobágyon

Díszmadarak

Hortobágyi madarászok egy szibériai partimadárfaj, a hegyesfarkú partfutó (Calidris acuminata) kóborló példányát figyelték meg szerdán, egy vizes élőhelyen.... (0 hozzászólások)

Eltévedt fehér gólyákat mészároltak le Máltán

Díszmadarak

Helyi szinten rekord nagyságú, mintegy 240 egyedből álló fehér gólya csapatot figyeltek meg Máltán az elmúlt héten. Mivel a szigetország nem érinti a gólyák vonulási útvonalát, vélhetően eltévedt madarakat láthattak a megfigyelők.... (0 hozzászólások)

A kakapó (bagolypapagáj), kea és kaka- Új-Zéland veszélyeztetett papagájai

Díszmadarak

Új-Zéland egyedi és megnyerő külsejű vad papagájoknak ad otthont, melyek mostanra már veszélyezettek és a hosszú időtartamú túlélésük csak a fenntartásuktól függ. Új-Zéland kakapó papagája a madárvilág szélsőségeinek egyes jegyeit magán viseli. ... (0 hozzászólások)

Az Adélie pingvin (Pygoscelis adeliae)

Díszmadarak

A telet az antarktiszi jégtorlasz körüli, partmenti vizekben töltik. Az Adélie-pingvinek az Antarktiszon, és partvidékeihez közel fekvő kisebb szigeteken élnek. Az Adélie-pingvin parányi víziállatokkal táplálkozik, például a garnéla-szerű krillekkel, de halat, és tintahalat is eszik. ... (0 hozzászólások)

A legújabb internet-szenzáció: fehérfejű rétisas (Haliaeetus leucocephalus)

Díszmadarak

A webkamerán követhető fehérfejű rétisas család lassan népszerűbbé válik az interneten, mint a híes színész, Charlie Sheen. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés