A teknős is béka?

Hüllő fajok

A vicc szerint azért él sokáig a teknős, mert beletörött a páncéljába az idő vasfoga. Tény, hogy nagyon hosszú életű állatok. Vannak feljegyzések 152 évig élt óriásteknősről, de a házi kedvencek is elélhetnek akár 25 évig. Miért élnek ilyen sokáig? Mit érdemes tudni a magyar teknősökről? És teknős vagy teknősbéka? Lássuk... ... (0 hozzászólások)

Érdekességek a hüllők világából

Hüllő fajok

Mikor jelentek meg Földünkön az első hüllők? Miért nem nyálkás a testfelületük? Hogyan befolyásolja a hőmérséklet a tojásból kikelő teknősök nemét? Ha szeretnél többet tudni a hüllőkről, olvass tovább! ... (0 hozzászólások)

Madagaszkári kis kaméleon (Furcifer minor)

Hüllő fajok

A madagaszkári kis kaméleont könnyű felismerni, mert a hím fején egy jellegzetes kidudorodás található. Sok egyéb fajhoz hasonlóan a kaméleonpopuláció is veszélyben van, 1977 óta védelem alatt áll, mert élőhelyük egyre fejlettebb területté válik, ezért egyre jobban beszűkül. ... (0 hozzászólások)

Boa, a rettegett óriáskígyó (Boa constrictor)

Hüllő fajok

A boa rendkívül alkalmazkodóképes jószág: száraz, füves területeken és a nedves erdőkben egyaránt jól érzi magát. Búvóhelyként emlősök üregeit használja. Nézzük, milyen, hogyha a házunkban lakik!... (0 hozzászólások)

Japán erdei sikló

Hüllő fajok

A japán erdei sikló (Elaphe climacophora Boie) Japán összes szigetén és a Kunasir nevű orosz szigeten honos. A legismertebb japán kígyók egyike, ennek ellenére még a külföldi börzéken is eléggé ritka. Magyarországon Dr. Vincze Zoltán tartotta először a fajt, 1998-ban, az első hazai szaporítási eredmények is az ő nevéhez fűződnek. ... (1 hozzászólások)

Mississippi tarajosteknős

Hüllő fajok

Teknőstartásra adtuk a fejünket, de az ékszerteknős túl hétköznapi? Válasszunk egzotikusabbat, például a sárkányjelleggel rendelkező tarajosteknőst! ... (0 hozzászólások)

Köpcös varánusz

Hüllő fajok

A Sztyeppi v. Köpcös varánusz jellegzetes bútordarab: akinek varánusza van, tudja, hogy nem lehet nem észrevenni. Etetésénél összegyűlik a család, hogy elbúcsúzzanak cincogiéktól. ... (7 hozzászólások)

Kígyófiú vagy kígyólány?

Hüllő fajok

Laikusként minden kígyó egyforma: hosszú kígyózó test, vészjósló tekintet és méregfogakkal teli száj. Mit nézzünk meg a kígyón, hogy megtudjuk a nemét? A szakemberek is legtöbbször a benyúlásos technikát alkalmazzák... ... (0 hozzászólások)

Gabonasikló

Hüllő fajok

A kígyók között talán a legkönnyebben tartható fajok között is az élen áll a gabona-sikló. Egyre népszerűbbek a különféle színváltozatok: az albínók, illetve az anerithrisztikus vagy amelanisztikus példányok, melyeknek bőréből hiányzik a vörös vagy a fekete színanyag. ... (3 hozzászólások)

Madagaszkári tarka gekkó

Hüllő fajok

Madagaszkár nyugati, déli és keleti részén terjedt el, alfajai nincsenek. Száraz helyeken, erdőkben, szavannán, félsivatagokban él. Éjszaka aktív, nappal rejtőzködik: kövek alatt, sziklarepedésekben húzza meg magát.... (7 hozzászólások)

Bejelentkezés