A kétfejű teknősök rejtélye

Hüllő fajok

A világ különböző részein találtak már kétfejű teknősöket. A kétfejű állatok mindig hatalmas érdeklődést váltanak ki az emberekből, egyenesen szenzációszámba mennek. De mit lehet tudni róluk? Vajon egy páncélban egy test rejtőzik? ... (0 hozzászólások)

A királypiton, mint háziállat - 2. rész

Hüllő fajok

Feltétlenül legyenek erős ágak a királypiton ketrecében, és egy sötét búvóhely, mely legyen elég nagy ahhoz, hogy a kígyó kényelmesen elférjen benne és biztonságban érezze magát. ... (0 hozzászólások)

A királypiton, mint háziállat - 1. rész

Hüllő fajok

A királypiton kitűnően megfelel egy kezdő kígyótulajdonosnak. Nem nő túl nagyra, testhossza 1-1,5 m, tehát kisebbek, mint más fojtókígyók (constrictorok), melyeket szintén gyakran tartanak házi kedvencként. ... (0 hozzászólások)

A gabonasikló, mint házi kedvenc - 2. rész

Hüllő fajok

Szeretnél bagonasiklót tartani, de nem tudod, hogyan is kezd neki? Mi adunk néhány jó tippet.... (2 hozzászólások)

A gabonasikló, mint házikedvenc - 1. rész

Hüllő fajok

A gabonasikló (elaphe guttata) nagyon jó választás, ha kígyót akarunk tartani. Ez a házi kedvenc általában engedelmes, viszonylag könnyen kezelhető és nem nő túl nagyra. Mégis, kitűnő szabaduló művész, ezért nagyon figyelmesen kell megtervezni tartózkodási helyét. ... (0 hozzászólások)

Mivel etessük a vörösfülű ékszerteknőst (Trachemys scripta elegans)?

Hüllő fajok

Ha az ember kisállatot tart az otthonában, tudnia kell, hogyan kell gondozni azt. Nem tudod pontosan mit eszik a vörösfülő ékszerteknős? Olvasd el a cikkünket, és megtudod. ... (0 hozzászólások)

A zöld baziliszkusz

Hüllő fajok

A zöld baziliszkusz képes a vízen járni, bár a testén végighúzódó taréj megkönnyíti számára az úszást, így akkor sincs bajban, ha hirtelen vízbe pottyan. Rendkívül gyorsan szalad a szárazföldön is. Legszívesebben a fák ágain pihen. ... (0 hozzászólások)

Sárkányok nem csak a mesében vannak

Hüllő fajok

Számos történet, film alapjául szolgál a sárkányok mítosza. A délkelet-ázsiai erdőkben a mese valósággá válik: ott élnek a repülő sárkányok (draco volans), igaz, a valóságban sokkal kisebbek, mint a filmbeli állatok. ... (0 hozzászólások)

A királypiton (Python regius) - 2. rész

Hüllő fajok

Szeretnéd tudni, mikor vedlik, milyen környezetet igényel és hogyan lehet megállapítani, hogy mikoe beteg? Ezekre a kérdésekre ad választ a következő cikk. ... (0 hozzászólások)

A királypiton (Python regius) - 1. rész

Hüllő fajok

Európában királypitonnak nevezik, az Egyesült Államokban pedig a labda piton nevet kapta, mert veszély esetén labdává gömbölyödik, fejét pedig a testből kialakított gyűrűk közé rejti. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés