IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

49 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Édesvízi fajok
Tami_86118
hozzászólás Sep 27 2008, 02:57 PM
Létrehozva: #1

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 72,857

Sziasztok. két napja kaptam 3 aranyhalat.. egy sima arany, egy foltos és egy fekete.. ma azt vettem észre, hogy a feketén apró fehér foltok jelentek meg.. nem tudjátok mi lehet az oka? az aranyhalakon kívül csak egy moszatevõ márna van, de õ egész nap ki sem jön a barlangjából.. az lehetséges, h a másik kettõ piszkálja a feketét?
Go to the top of the page

+Quote Post
ányááá
hozzászólás Sep 22 2008, 08:54 AM
Létrehozva: #2

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 85,235

Üdv mindenkinek! Tud valaki jó módszert,hogyan lehet a kis ancikat kihalászni? Nem túl nagy az akváriumom / 60 l-es / és az ancipárom folyton leikrázik, kb 15 -20 kis ancim van de jó ha egyet-kettõt ki tudok emelni,nagyon fürgék,ráadásul sok növény van,nem tudom a hálót végighúzni.Ha tudtok jó módszert írjatok!!:hal

+Quote Post
skyman
hozzászólás Sep 18 2008, 06:48 PM
Létrehozva: #3

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 80,966

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy vitorláshalat mivel tudnám együtt tartani? 300literes a medencém és 6db vitorláshal és két tisztítóhal van benne. Elõre is köszönöm a segítséget! Szép napot!:fish

+Quote Post
LiLÓ
hozzászólás Mar 2 2009, 07:21 AM
Létrehozva: #4

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 82,554

ezezem=etettem :)

+Quote Post
LiLÓ
hozzászólás Mar 2 2009, 07:22 AM
Létrehozva: #5

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 82,554

rehhe=reggel :D

+Quote Post
Era
hozzászólás Sep 21 2008, 04:27 PM
Létrehozva: #6

Abszolút kezdő
*

Csoport: Edenkert.hu
Azonosító: 59,109

Kedves Skyman! 300 literes akváriumban a vitorláshalakat szinte bármilyen közepes méretû hallal társítani lehet. Jó társítás például bármilyen fajta gurámi (a gyöngygurámi igen látványos), diszkoszhal, nagytestû lazacok (pl.kongólazac, gyémántlazac), kalászhalak, szivárványhalak, malabári dániók, feketesávos díszmárnák, Stendhal-halak, nagytestû harcsák (pl. thoracatum, pleco), öves díszcsík, vitorlás fogasponty; egyszóval sokminden. Persze nem az összes, amit felsoroltam, csak néhány fajból egy szép csoportnyi hal (6-10 egyed, mivel ezek szinte mind csapathalak). Remélem, segítettem. :uszony

+Quote Post
fcsabi
hozzászólás Oct 3 2008, 12:09 PM
Létrehozva: #7

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 81,750

Sziasztok! Bár látom, hogy több itt a kérdés mint a válasz, de azért teszek egy próbát. Szóval van egy sziámi harcoshalam, kb. fél éves. Egy 5 l-es gömbakváriumban tartom. Mivel nem állandó és meleg a szibahőmérséklet, egy nagyobb akvárium melegítőjével szoktam a vizét fel-fel melegíteni. Mivel nem vagyok mindig itthon elég nagy a hőmérséklet ingadozás 18-25 fok között. A probléma: az utóbbi időben alig eszik és folyton az akvárium fenekén ,,pihen" és úgy tűnik nehezére esik az, hogy feljöjjön a víz felszínére levegőért és a tápért, folyton lesüllyed. Rem. tud valaki valami ,,gyógymódot" és tanácsot adni, h melyik automata készülék lenne alkalmas gömbakváriumba! Előre is nagyon köszönöm!

+Quote Post
eszter33
hozzászólás Dec 15 2008, 07:17 PM
Létrehozva: #8

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 68,733

segitséget kérnék.aranyhal ugyben.kovér ,kb 2 éves.és lent van az akv. alján, nem uszkál,kezdö vagyok.bármi jótanács jöhet-üdv

+Quote Post
Jojty_12585
hozzászólás Dec 29 2008, 10:03 AM
Létrehozva: #9

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 83,253

S.O.S Sziasztok olyan gondom van hogy daganathoz hasonló dologra lettem figyelmes az aksiba. Több halam is szenved benne és ráadásul élve rohadnak. de nem az úszójuk hanem a testük. Az egyiknek ráadásúl az álla alatt van egy seb ami genyes és véres. nagy a baj és nem találom a gyógyszert rá. aki tud segítsen. köszi

+Quote Post
Jojty_12585
hozzászólás Dec 29 2008, 10:06 AM
Létrehozva: #10

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 83,253

Mónika. Márnákkal nem nálam a gurámikkal sem lehet mert csipkedik. Mivel a 20L szerintem kicsi esetleg guppi vagy más kistestű hallal.

+Quote Post
ági_54024
hozzászólás Nov 30 2008, 04:57 PM
Létrehozva: #11

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 86,794

Sziasztok!!! Tőletek, tapasztaltaktól kérdeznék. =) - Az aranyhalaknak mit javasoltok inkább, a lemezes, vagy a granulátum tápot? Úgy tudom, hogy a halakat klórtól mentes vízbe kell helyezni. Ezt úgy érhetjük el, ha a vizet állni hagyjuk. - Ez mennyi időbe telik? - A különböző vízlágyító szerek erre jók? - Tudják helyettesíteni a a párologtatást? Válaszaitokat nagyon várom, sokat segítenétek vele !!! :)

+Quote Post
Era
hozzászólás Sep 30 2008, 12:00 PM
Létrehozva: #12

Abszolút kezdő
*

Csoport: Edenkert.hu
Azonosító: 59,109

Kedves Tami! Az apró fehér foltok az aranyhalodon vslószínű a darakór nevű betegség tünetei, bár egy fénykép alapján lehetne ezt teljesen biztosan eldönteni. A darkór a leggyakoribb betegség, általában zsúfolt tartási körülmények, szállítás és rossz vízminőség idézi elő. Nálad szerintem az lesz az ok, hogy a halak még újak és amelyik megkapta, gyengébb immunrendszerű, a szállítás stresszt okozott. Használj kezelésként malachitzöld nevű fertőtlenítőt, melyet minden díszállat boltban kapni lehet. 3 napig kell a szert adagolni, aztán ajánlott egy 30%-os vízcsere, aztán egy hét múlva megismételni a kezelést. A foltok még csak kezdeti stádiumot jelentenek, de ha nem kezelik, átterjed a többi halra, mivel a parazita a hal bőre alatt teljesen kifejlődik és leválik. Ha nem kezelik, a halak elpusztulhatnak. Remélem meggyógyulnak a halacskáid!!

+Quote Post
Domokos Veszprém...
hozzászólás Mar 14 2009, 04:25 PM
Létrehozva: #13

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 86,405

A pióca általában az élő tubifexel kerül az akváriumba.

+Quote Post
eszter33
hozzászólás Dec 15 2008, 07:24 PM
Létrehozva: #14

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 68,733

segitséget kérnék.aranyhal ugyben.kovér ,kb 2 éves.és lent van az akv. alján, nem uszkál,kezdö vagyok.bármi jótanács jöhet-üdv

+Quote Post
derekas bence
hozzászólás Apr 20 2009, 12:46 PM
Létrehozva: #15

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 87,188

Sziasztok! Azt szeretném tudni hogy lehet írni dr háziállatnak?

+Quote Post
agicica2
hozzászólás May 30 2009, 06:10 PM
Létrehozva: #16

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 88,185

Sziasztok! Szügségem lenne a segitségetekre. A kisfiam nagyon szeretne akváriumot halacskákkal. Nagy bajban vagyok, mert soha nem voltak halaim, bár mindig nagyon szépnek tartottam őket, csak féltem a tartásuktól. Mivel szeretnék örömet szerezni a fiamnak, ezért most belevágnék a dologba, viszont nem tudom, hogy egy 70 literes akváriumban milyen halakat, és mennyit tehetnék össze, olyanokat amelyek látványosak, nem bántják egymást, és nem túl kényes fajták. Nagyon várom mindenki segitségét, és előre is köszönöm a válaszotokat!!!

+Quote Post
agicica2
hozzászólás May 30 2009, 06:11 PM
Létrehozva: #17

Abszolút kezdő
*

Ja és elnézést,de nem mutatkoztam be. Agicica vagyok, aki szeretne a kisfiának halakat!

+Quote Post
Erika
hozzászólás May 31 2009, 12:10 PM
Létrehozva: #18

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 85,502

Kedves Agicica! Az akváriumoknál általános szabály, hogy minnél nagyobb az akvárium, annál könnyebb tisztán tartani. Egy 70 l akváriumban egész szép vízivilágot lehet berendezni. Mivel még kezdők vagytok, mindenképp ellenálló, színes és békés halakkal érdemes foglalkozni. A halak számának megválasztásakor figyelembe kell venni az állat végleges testméretét. 1cm halra általában 1l vizet szoktak számítani. Én kezdésképpen apró pontylazacokkal (vörös, kék vagy fekete neonhal, citromlazac, serpalazac, császárlazac), pontyfélékkel (pl:zebradánió, ékfoltos razbóra, színjátszó dánió, szumátrai díszmárna), elevenszülőkkel (guppi, molli, szifó, platti) kezdeném. Ha szumátrai díszmárnát választotok, semmiképp se vegyetek mellé guppit, mert a hímguppik fátyolos farokúszóját leharapják!! De az összes többi hal mehet. Természetesen nem azt jelenti, hogy a felsorolt fajokat mind szerezzétek be, hanem válasszátok ki a nektek tetsző fajokat. Ha pontylazac és lazacféléket tartotok, ezekről tudni kell, hogy csapathalak, tehát 5-10db-ot kell venni belőlük (egyedül vagy párban szenvednek, félénkek lesznek). Nagyon szép látványt nyújt például a sötét hátteres akváriumban egy kisebb rajnyi, együtt vonuló neonhal. Az elevenszülők szintén nagyon színesek és ellenállók, ráadásul eleven utódokat szülnek, ezért gyermekeknek nagy élmény az első guppik, vagy plattik felnevelése, ami semmilyen szakértelmet nem igényel. Az elevenszülőket érdemes párban vagy trióban tartani (én az egy hím, 2-3 nőstény arányt tartom megfelelőnek, mert a hímek állandóan udvarolnak és zavarhatják a nőstényeket). Az akvárium aljára fenéklakó, algaevő halakat érdemes telepíteni, például 3-4 kékpajzsos páncélosharcsát, pandaharcsát, vagy foltos páncélosharcsát (ezek szintén társaságkedvelők). Mielőtt betelepítitek a halakat, hadjátok 3-4 napig állni a vizet a medencében, hogy a nehézfémek eltávozzanak, a csapvíz ugyanis nem jó a halaknak. A káros anyagok távozását lehet siettetni például különféle Sera vízelőkészítő szerekkel is. Ajánlom az alábbi honlapot, ahol videókon mutatják be, hogyan rendezzünk be egy akváriumot és még sok egyebet is: www.videosmart.hu/series/halak-az-akvariumban. Remélem segítettem. Jó halazást :)

+Quote Post
Erika
hozzászólás May 31 2009, 12:12 PM
Létrehozva: #19

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 85,502

bocsánat, a pontylazacoknál a "z" betű helyett egy pillangó lett, nem tudom miért. Azt a halacskát zebradániónak hívják.

+Quote Post
agicica2
hozzászólás May 31 2009, 01:53 PM
Létrehozva: #20

Abszolút kezdő
*

Kedves H. Erika! Nagyon köszönöm a segitséget,és a sok jótanácsot Mindenképp megfogadom őket. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ha majd akváriumot fogok takaritani, hogyan fogom tudni megoldani, hogy 3 napig állni hagyjam halak nélkül a vizzet? Másik akváriumra is szügségem lessz, ahol 3 napig elvannak a régi vizben?

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

49 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
7 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (7 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 06:35 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum