Jávorantilop született a debreceni állatkertben

Egzotikus fajok

Jávorantilop született a debreceni állatkertben, születésével héttagúra bővült a jávorcsalád - közölte az állatkert igazgatója csütörtökön a helyszínen sajtótájékoztatón. ... (0 hozzászólások)

Göndör az ország legszebb tehene

Kecskék, juhok

Megvan 2019 legszebb haszonállata: a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, mint az OMÉK társrendezvényén idén is átadták a kiállítás nagydíját... (0 hozzászólások)

Birkák munkában - ökofűnyírók dolgoznak Bécsben

Kecskék, juhok

Bécs kedvenc pihenőhelyén a Duna-szigeten öko és olcsó módszerrel nyírják a füvet: egy birkanyáj végzi a karbantartást.... (0 hozzászólások)

Új lakó érkezett a pécsi állatkertbe: egy rettenthetetlen tagadozó rozsomák

Egzotikus fajok

Az eurázsiai és észak-amerikai tundrákon élő rozsomák (Gulo gulo) eddig arról volt nevezetes, hogy rettenthetetlen ragadozó, amely még a farkassal is bátran szembeszáll. A menyétfélék családjába tartozó 15-20 kilogrammos állatról amerikai kutatók kiderítették, hogy nemcsak erős, hanem okos is.... (0 hozzászólások)

Különleges kisbárány született: wallisi feketeorrú báránnyal várják a Húsvétot

Kecskék, juhok

Az idei Húsvét állatkerti sztárja biztosan az egy héttel ezelőtt született feketeorró kisbárány Debrecenben. Az elragadó kis jerke vidám, kíváncsi és jókedvűen ugrál. Szülei társaságában már látható a kifutójukban.... (0 hozzászólások)

Mishmi takinok születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Kecskék, juhok

Két mishmi takin (Budorcas taxicolor) született a Nyíregyházi Állatparkban.... (0 hozzászólások)

Soha ennyi aranysakál nem élt Magyarországon

Egzotikus fajok

Drasztikusan elszaporodtak az aranysakálok Magyarországon, a szakemberek szerint az elmúlt évtizedekben még soha nem volt ekkora a számuk.... (0 hozzászólások)

Csimpánzok szöktek meg karámukból a belfasti állatkertből

Egzotikus fajok

Egy kis csapat csimpánz szökött meg a belfasti állatkert csimpánzkarámjából, faágakat használtak létraként, hogy átjussanak a karámot körülvevő falon - írta a  The Guardian az állatkerti gondozók közlése alapján.... (0 hozzászólások)

A drón késztette menekülésre a több százas szarvascsordát

Egzotikus fajok

Drónnal készült lélegzetelállító videofelvételt tett közzé a világhálón a napokban egy videós, amelyen több száz szarvasból álló menekülő csapat látható. Mivel a vad nappal általában nem mozog, a mostani menekülésre valószínű, hogy a drón okozta emberi zavarás késztette a csapatot.... (0 hozzászólások)

Ritka kismajmocska született a Fővárosi Állatkertben - nézd!

Egzotikus fajok

Az állatkertek világában ritkaságnak számító aranyhasú mangábé született október 22-én a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a kölyköt már a nagyközönség is láthatja.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés