Bébibumm - Miskolcon leopárdkölyök, Nyíregyházán zsiráf született

Egzotikus fajok

Már látogatható a leopárd kölyök a Miskolci Állatkertben, a nyíregyházi zsiráfborjú majdnem 175 centiméterrel született. ... (0 hozzászólások)

Veresegyházára költöztek a cirkuszi oroszlánok

Egzotikus fajok

A Veresegyházi Medveotthonban leltek végleges otthonra romániai cirkuszi oroszlánok. A nyolc felnőtt és a két kölyök oroszlán Magyarország legnagyobb nagymacska-kifutóját vehette birtokba. ... (0 hozzászólások)

Fokozott figyelmet kér az autósoktól az őzek párzási időszakában a vadászati védegylet

Egzotikus fajok

Kezdődik az őzek párzási időszaka, ezért fokozott figyelmet kér az autósoktól az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Magyar Autóklub is. Az őzek ilyenkor nappal is aktívabbak, az elütött őzek száma ilyenkor nagyon megnövekszik. De figyelemmel és a sebességhatár betartásával sok baleset elkerülhető lenne. ... (0 hozzászólások)

Műanyag szeméttől pusztulnak el a szarvasok

Egzotikus fajok

Japánban az 500 hektáros Nara Parkban már 14 szarvas tetemét találták meg, akik amiatt vesztették életüket, hogy az emberek műanyag szemetet dobáltak el. Az egyik állat emésztőrendszeréből 4,3 kilogrammnyi szemét került elő. ... (0 hozzászólások)

Binturongok születtek a Szegedi Vadasparkban

Egzotikus fajok

Három binturong (Arctictis binturong) született a Szegedi Vadasparkban, a Délkelet-Ázsiában őshonos cibetmacskafaj kölykeit már a látogatók is megfigyelhetik - derül ki sajtóközleményükből. ... (0 hozzászólások)

Először azonosítottak narvál-beluga hibridet a kutatók

Egzotikus fajok

Egy dániai múzeumban őrzött szokatlan alakú cetkoponyán végzett DNS-elemzésnek köszönhetően először találtak bizonyítékot kutatók az arktiszi vizek két fenséges teremtménye, a narvál és a beluga kereszteződésére. ... (0 hozzászólások)

Jávorantilop született a debreceni állatkertben

Egzotikus fajok

Jávorantilop született a debreceni állatkertben, születésével héttagúra bővült a jávorcsalád - közölte az állatkert igazgatója csütörtökön a helyszínen sajtótájékoztatón. ... (0 hozzászólások)

Göndör az ország legszebb tehene

Kecskék, juhok

Megvan 2019 legszebb haszonállata: a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, mint az OMÉK társrendezvényén idén is átadták a kiállítás nagydíját... (0 hozzászólások)

Birkák munkában - ökofűnyírók dolgoznak Bécsben

Kecskék, juhok

Bécs kedvenc pihenőhelyén a Duna-szigeten öko és olcsó módszerrel nyírják a füvet: egy birkanyáj végzi a karbantartást.... (0 hozzászólások)

Új lakó érkezett a pécsi állatkertbe: egy rettenthetetlen tagadozó rozsomák

Egzotikus fajok

Az eurázsiai és észak-amerikai tundrákon élő rozsomák (Gulo gulo) eddig arról volt nevezetes, hogy rettenthetetlen ragadozó, amely még a farkassal is bátran szembeszáll. A menyétfélék családjába tartozó 15-20 kilogrammos állatról amerikai kutatók kiderítették, hogy nemcsak erős, hanem okos is.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés