Megállító-e a sertéspestis járvány az ólak előtt?

Kecskék, juhok

Múlt héten ütötte fel a fejét a sertéspestis Budakeszin, azóta a NÉBIH Érdet és a teljes Érdi Járást is fertőzött területté nyilvánította.... (0 hozzászólások)

Ennyi medve él szabadon Romániában

Egzotikus fajok

A román környezetvédelmi minisztérium megrendelésére 2019 tavaszán készített állománybecslés szerint az országban 6450 és 7200 közötti a vadon élő medvék száma. ... (0 hozzászólások)

Több sertéspestisben elhullott vaddisznót találtak Budakeszin

Kecskék, juhok

A Budakeszi Erdészet elkerített vadászterületén talált öt elhullott vaddisznóból mutatta ki tegnap az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma.... (0 hozzászólások)

Ismét vakcinázzák veszettség ellen a rókákat

Egzotikus fajok

A vadon élő rókákat idén ősszel is immunizálják veszettség ellen, az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelnek el - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). ... (0 hozzászólások)

Goeldi-tamarin született a Szegedi Vadasparkban

Egzotikus fajok

Goeldi-, vagy más néven ugrótamarin (Callimico goeldii) született a Szegedi Vadasparkban, a néhány hetes kölyköt már láthatják a látogatók. ... (0 hozzászólások)

Az afrikai sertéspestis a kedvencként tartott malacokra is veszélyes

Egzotikus fajok

Az afrikai sertéspestis (ASP) vírusa nem válogat, ugyanúgy megbetegíti a vaddisznókat, a gazdasági haszonállatként tartott sertéseket és a kis kedvencként nevelt törpemalacokat is.... (0 hozzászólások)

Évente közel 120 tigris esik áldozatul az orvvadászoknak

Egzotikus fajok

Több mint 2300 tigris esett az orvvadászat és az illegális kereskedelem áldozatául az ezredforduló óta - írta a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál. Évente átlagosan 120 illegálisan elejtett tigris maradványait - hetente több mint kettőt - foglaltak le 2000 óta egy kedden közzétett jelentés szerint, amely a nagymacskák szigorúbb védelmére szólított fel. ... (0 hozzászólások)

Bébibumm - Miskolcon leopárdkölyök, Nyíregyházán zsiráf született

Egzotikus fajok

Már látogatható a leopárd kölyök a Miskolci Állatkertben, a nyíregyházi zsiráfborjú majdnem 175 centiméterrel született. ... (0 hozzászólások)

Veresegyházára költöztek a cirkuszi oroszlánok

Egzotikus fajok

A Veresegyházi Medveotthonban leltek végleges otthonra romániai cirkuszi oroszlánok. A nyolc felnőtt és a két kölyök oroszlán Magyarország legnagyobb nagymacska-kifutóját vehette birtokba. ... (0 hozzászólások)

Fokozott figyelmet kér az autósoktól az őzek párzási időszakában a vadászati védegylet

Egzotikus fajok

Kezdődik az őzek párzási időszaka, ezért fokozott figyelmet kér az autósoktól az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Magyar Autóklub is. Az őzek ilyenkor nappal is aktívabbak, az elütött őzek száma ilyenkor nagyon megnövekszik. De figyelemmel és a sebességhatár betartásával sok baleset elkerülhető lenne. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés